En osaa asentaa oikeaan osioon.

Tukifoorumi suomenkielisille käyttäjille
Forum rules
Topics in this forum are automatically closed 6 months after creation.
Locked
vgran

En osaa asentaa oikeaan osioon.

Post by vgran »

Edellisessä miniläppärissä oli asennettuna lubuntu joka toimii ihan kivasti. Nykyisessä läppärissä haluan samoin eli asentaa linux distron(uusimman mintin) win7 tilalle. Asennuksessa haluaisin tosiaan poistaa win7, eli se c:/ aseman. Läppärissä on (piilotettu)palautusosio jonka en haluaisia poistaa.
Asennuksessa vaihtoehtoina on kolme muotoa: windowsin rinnalle, tyhjentää koko levyn tai sitten kustom osiointi.
Koska en halua pitää windowsia enkä kuitenkaan halua poistaa palautusosion(laitteen jälleenmyyntiä varten) niin valitsin osioinnin valinnan. Siellä sitten valitsin se osioinnin mihin asennuksen haluan mutta ongelmani on asennuksen herjaus tyyliin "juuriosiota ei valittu, tee se osiointi valikossa". Osioita oli kolme, ensimmäinen on kooltaan n.14gb(ilmeisesti se palautusosio) toinen sitten 100mb(windowsin asennusjuttuja) ja kolmas sitten 3000gb(itse windows asema c:). Tuohon isoimpaan osioon mintiä yritin asentaa klikkaamalla "asenna nyt" painiketta. Mutta ei onnistu, herjaa ettei jotain juuriosioita ole valittu. Ideoita?

Tässä pari valokuvaa

Image

Image
No, kyllä on vakaa käsi ottaa kuvia...nimenomaan tuota herjauslaatikkosta piti ottaa kuva josta nyt näkyy vain osan. Anyway, jotain juuritiedostojärjestelmää se herjaili, ja siihen nyt sitten pitäisi saada selvennystä
Last edited by LockBot on Wed Dec 28, 2022 7:16 am, edited 1 time in total.
Reason: Topic automatically closed 6 months after creation. New replies are no longer allowed.
martti

Re: En osaa asentaa oikeaan osioon.

Post by martti »

tervehdys,
Mitä jos, pitäisit Win 7 . sillä levyllä (aika pieni) Lisenssiä ei kannata tuhota.
Hankit toisen kiintolevyn, jolle asennat Mintin.
Pehko
Level 1
Level 1
Posts: 24
Joined: Mon May 21, 2012 10:19 am

Re: En osaa asentaa oikeaan osioon.

Post by Pehko »

Moi.

Jos kumminkin välttämättä haluat windowsista eroon (polta käynnistyslevy ja tehdasasennuslevyt jotta voit palauttaa koneen originaaliin tarvittaessa) niin kovalevyosio jossa win on ja johon haluat mintin asentaa, pitää alustaa ennen kuin mint suostuu asentumaan. Voit alustaa osion asennusohjelmassa valitsemalla osion ja paina muuta, ylhäällä on valikko jonka termiä en muista (liitoskohta?), sieltä pitää valita "/" ja formatoi se ext4 muotoon. Nyt asennus pitäisi onnistua.
oobetimer

Re: En osaa asentaa oikeaan osioon.

Post by oobetimer »

Tilaa näyttäisi olevan sen verran paljon, että voisit ihan huoletta jättää windosinkin levylle. Voit pienentää windowsin kokoa sen omassa levynhallinnassa ja asentaa Mintin sitten siihen tyhjään tilaan.

Video windowsin omasta levynhallinnasta: http://www.youtube.com/watch?v=jhpEP7pl8Nw&feature=plcp
Video Mintin asennuksesta: http://www.youtube.com/watch?v=O9S77a62RDQ&feature=plcp
Locked

Return to “Suomi - Finnish”