LMDE Repositories

deb http://debian.linuxmint.com
Forum rules
Before you post please read how to get help

LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Tue Sep 18, 2012 11:23 am

Just wondering, what is the latest list of repositories?
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE Repositories

Postby zerozero on Tue Sep 18, 2012 11:45 am

Bob,
if you are following the default repos, there was no change at all
Code: Select all
deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/latest/security testing/updates main contrib non-free
deb http://debian.linuxmint.com/latest/multimedia testing main non-free

but i probably should ask first what repos you are using? :)
Code: Select all
inxi -r
tells you what
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6492
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Tue Sep 18, 2012 11:57 am

Code: Select all
Repos:     Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list
           deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
           deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/ testing main contrib non-free
           deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/security/ testing/updates main contrib non-free
           deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/multimedia/ testing main non-free
           deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/bimsebasse-cinnamonextras.list
           deb-src http://ppa.launchpad.net/bimsebasse/cinnamonextras/ubuntu/ oneiric main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
           deb http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
           Active apt sources in file: /etc/apt/sources.list.d/google.list
           deb http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main


How do they look? Updating is throwing out errors.
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby killer de bug on Tue Sep 18, 2012 12:46 pm

I don't like them at all ;)

Why have you this on LMDE ? deb-src http://ppa.launchpad.net/bimsebasse/cin ... as/ubuntu/ oneiric main

That's a ppa for ubuntu. Don't use it...
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants. [Isaac Newton]
User avatar
killer de bug
Level 7
Level 7
 
Posts: 1924
Joined: Tue Jul 08, 2008 1:49 pm
Location: Austria

Re: LMDE Repositories

Postby zerozero on Tue Sep 18, 2012 12:47 pm

Bob,
have you made any change in the sources.list file lately? or have you installed/updated mint-debian-mirrors along with the new mintupdate-debian?
what's the output of
Code: Select all
apt policy mintupdate-debian mint-debian-mirrors


the reason i ask this:
you have this
Code: Select all
deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/ testing main contrib non-free
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/security/ testing/updates main contrib non-free
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/multimedia/ testing main non-free
deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free

and should have this
Code: Select all
deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/latest testing main contrib non-free
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/latest/security testing/updates main contrib non-free
deb http://mirror.rts-informatique.fr/linuxmint/debian/latest/multimedia testing main non-free

- the 5th line wasn't changed to the new mirror and is a duplicate of the 2nd;
- on your 2nd, 3rd and 4th line is missing the word latest thus the repo is non-existent this way;
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6492
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Tue Sep 18, 2012 2:05 pm

I did an update and it changed my repository lines, so I put in the 4 lines you posted, and now I am getting 1586 updates. So far, so good.
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Tue Sep 18, 2012 2:13 pm

zerozero wrote:Bob,
have you made any change in the sources.list file lately? or have you installed/updated mint-debian-mirrors along with the new mintupdate-debian?
what's the output of
Code: Select all
apt policy mintupdate-debian mint-debian-mirrors




Code: Select all
mint-debian-mirrors:
  Installed: 2012.09.18
  Candidate: 2012.09.18
  Version table:
 *** 2012.09.18 0
        700 http://packages.linuxmint.com/ debian/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
mintupdate-debian:
  Installed: 1.0.6
  Candidate: 1.0.6
  Version table:
 *** 1.0.6 0
        700 http://packages.linuxmint.com/ debian/main amd64 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status


The update was going fine, then it stalled. I will run it again and see what the out put was.

Bob
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby zerozero on Tue Sep 18, 2012 2:28 pm

rdonnelly wrote:The update was going fine, then it stalled. I will run it again and see what the out put was.

Bob

just take some caution because the servers are still under heavy load and can break anytime; if you don't get a clean output don't do it today.
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6492
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Tue Sep 18, 2012 2:42 pm

Thanks Zero, I also had to do a
Code: Select all
sudo apt-get update
now it is progressing much better.
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Wed Sep 19, 2012 2:59 pm

I got it all installed and I could no longer start the desktop, it booted to command line. For now I restored the partition with Clonezilla, there must be something in that pack that is messing with the video that should be ignored? My specs are in my sig.

This poster ignored the xserver and other files, but I am not sure I would ignore the other files? viewtopic.php?f=187&t=109005&p=617784&hilit=xorg#wrap

Thanks Bob
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby zombie on Wed Sep 19, 2012 4:43 pm

rdonnelly wrote:I got it all installed and I could no longer start the desktop, it booted to command line. For now I restored the partition with Clonezilla, there must be something in that pack that is messing with the video that should be ignored? My specs are in my sig.

This poster ignored the xserver and other files, but I am not sure I would ignore the other files? viewtopic.php?f=187&t=109005&p=617784&hilit=xorg#wrap

Thanks Bob

I had the same problem after the update. Startx worked, so I ran
Code: Select all
sudo dpkg-reconfigure mdm
. That fixed the problem.
User avatar
zombie
Level 3
Level 3
 
Posts: 131
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:45 pm
Location: Longmont Colorado

Re: LMDE Repositories

Postby zerozero on Wed Sep 19, 2012 5:34 pm

Bob your card is still supported and you should find the drivers for it in the repo; eventually you have to install and configure them before reboot.
Image

[ bliss of ignorance ]
zerozero
Level 16
Level 16
 
Posts: 6492
Joined: Tue Jul 07, 2009 2:29 pm

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Wed Sep 19, 2012 6:27 pm

zombie wrote:
rdonnelly wrote:I got it all installed and I could no longer start the desktop, it booted to command line. For now I restored the partition with Clonezilla, there must be something in that pack that is messing with the video that should be ignored? My specs are in my sig.

This poster ignored the xserver and other files, but I am not sure I would ignore the other files? viewtopic.php?f=187&t=109005&p=617784&hilit=xorg#wrap

Thanks Bob

I had the same problem after the update. Startx worked, so I ran
Code: Select all
sudo dpkg-reconfigure mdm
. That fixed the problem.


You did that from command line when the GUI would not load?
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby zombie on Wed Sep 19, 2012 6:39 pm

rdonnelly wrote:
zombie wrote:
rdonnelly wrote:I got it all installed and I could no longer start the desktop, it booted to command line. For now I restored the partition with Clonezilla, there must be something in that pack that is messing with the video that should be ignored? My specs are in my sig.

This poster ignored the xserver and other files, but I am not sure I would ignore the other files? viewtopic.php?f=187&t=109005&p=617784&hilit=xorg#wrap

Thanks Bob

I had the same problem after the update. Startx worked, so I ran
Code: Select all
sudo dpkg-reconfigure mdm
. That fixed the problem.


You did that from command line when the GUI would not load?

Yes. Actually I logged in as root and ran the command without sudo. After that the computer booted to the mdm login screen.
User avatar
zombie
Level 3
Level 3
 
Posts: 131
Joined: Wed Oct 31, 2007 4:45 pm
Location: Longmont Colorado

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Wed Sep 19, 2012 8:04 pm

I got it installed, now the terminal will not take any input, and all the dialog boxes look kind of dated?
Attachments
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg (128.08 KiB) Viewed 13208 times
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby melbo on Wed Sep 19, 2012 9:28 pm

Make sure you run the post-upgrade tweaks:
http://debian.linuxmint.com/latest/update-pack.html

You may also want to run dist-upgrade rather than upgrade when moving to a new update pack.
melbo
Level 2
Level 2
 
Posts: 67
Joined: Fri Jan 04, 2008 11:57 pm
Location: WA, USA

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Thu Sep 20, 2012 8:22 am

melbo wrote:Make sure you run the post-upgrade tweaks:
http://debian.linuxmint.com/latest/update-pack.html

You may also want to run dist-upgrade rather than upgrade when moving to a new update pack.


I installed Mint meta mate, but terminal still NG. Should I run dist-upgrade from a reboot recovery mode? I can not longer use the gui terminal.
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Re: LMDE Repositories

Postby Monsta on Thu Sep 20, 2012 9:13 am

Have you used Mint-X-Metal theme before? Because your issue looks just like this one.
Monsta
Level 9
Level 9
 
Posts: 2513
Joined: Fri Aug 19, 2011 3:46 am

Re: LMDE Repositories

Postby rdonnelly on Thu Sep 20, 2012 11:41 am

Monsta wrote:Have you used Mint-X-Metal theme before? Because your issue looks just like this one.


Thanks Monsta, that was an easy fix! :mrgreen:
The OS: Linux Mint Debian 64 KDE Plasma 4.10.5
The Hardware: Dell 17R Special Edition, Intel Quad Core, i7 - 3.40 GHz, 8 GB Ram, HD 1TB
Video NVIDIA GeForce GT 650M 2GB
The Name: Bob
User avatar
rdonnelly
Level 4
Level 4
 
Posts: 409
Joined: Thu Nov 27, 2008 9:38 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Update Packs Repositories

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest