blank window appears in eclipse

Please post suggestions for improvement of Cinnamon here
https://github.com/linuxmint/Cinnamon

blank window appears in eclipse

Postby tech_cheetah on Mon Sep 03, 2012 6:53 am

When I am opening svn commit window in eclipse, there is a blank window popup which blocks the view and remains there till I restart cinnamon or shut down eclipse.
Is this a bug in eclipse or cinnamon ?
Image
tech_cheetah
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Sep 03, 2012 6:47 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: blank window appears in eclipse

Postby hojay on Thu Sep 06, 2012 3:45 pm

I get the same problem, which is remedied by a Cinnamon restart (Alt-F2 , type r, enter). Ive seen it occasionally with other programs, but most often with eclipse.
hojay
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Thu Sep 06, 2012 3:43 pm

Re: blank window appears in eclipse

Postby Locuust on Fri Sep 07, 2012 11:52 am

I just reinstalled Mint about a week ago and ran into the same problem with eclipse. It seems like it happens when eclipse is displaying a status popup (perhaps with a progress bar?) and it finishes before it even had a chance to paint it. Perhaps it's something to do with compiz effects? No idea. Just wild guesses. My dad mentioned the alt-f2, r work around but it would be nice if there was something more permanent. Sometimes it happens several times in a row and it gets annoying to reset each time.

At first I thought it might be a graphics card issue as I was getting some mild pixel noise during bootup (right before the login screen) but installing the nvidia proprietary drivers solved that. Unfortunately it didn't matter for eclipse.

Anyone else have any luck isolating the problem?
Locuust
Level 3
Level 3
 
Posts: 156
Joined: Thu Oct 02, 2008 4:54 pm

Re: blank window appears in eclipse

Postby teatime on Mon Sep 10, 2012 12:33 pm

I have this problem too but I'm using i5 laptop with integrated GPU (Sandybridge, intel xorg driver) and it happens if I press/click to fast in eclipse or thunderbird. Later I checked my workstation with Ubuntu 12.04.1 and this behaviour do not occur under Unity so it seems to be problem with Cinnamon. However if I close the application and reopen it everything is fine - not restarting Cinnamon via the key sequence.
teatime
Level 2
Level 2
 
Posts: 52
Joined: Thu Aug 16, 2012 12:47 pm

Re: blank window appears in eclipse

Postby dgrant on Tue Sep 25, 2012 7:05 pm

I have this problem as well. So annoying.
dgrant
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed May 09, 2012 2:13 am

Re: blank window appears in eclipse

Postby Riko on Mon Oct 01, 2012 10:51 am

Hi all,

there seem to be a few posts related to this issue, e.g.

http://forum.linuxmint.com/viewtopic.php?f=208&t=113446
http://forum.linuxmint.com/viewtopic.php?f=208&t=103320

I'm suffering from that feature, too. I work a lot with VMware in unity mode and windows applications running under wine/cxoffice. Pop-ups and tooltips often leave behind those described artifacts on the desktop. I had the problem under Cinnamon 1.4 and hoped to get it fixed with 1.6. However in 1.6.1 it still exists. I have gnome-shell and unity installed in parallel and neither show the described effect.
This is runninr Mint13 on a Dell Lat E6230 with an Ivybridge integrated graphics card.

These artifacts render Cinnamon rather unusable (pity!) for me at the moment since having to restart via ALT-F2 "r" frequently is annoying and a disturbing interruption of me work.

Please let me know if I can provide any information or test to help getting the issue solved.

Cheers,
Riko
Dell Latitude E6230 with Intel i7, 8GB RAM, 500 GB SSD
dual boot: LMDE and SolydX both running gnome-shell 3.8
surviving in a Windows world with VMware WS 10 and Crossover 13
Riko
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Fri Dec 09, 2011 9:10 am
Location: Hamburg, Germany

Re: blank window appears in eclipse

Postby Condorman on Mon Oct 01, 2012 2:10 pm

This issue stopped for me with the upgrade to 1.6.1. It's a bit disappointing to hear it still surfaces. I only saw it with Google Earth though.
Condorman
Level 3
Level 3
 
Posts: 157
Joined: Mon Nov 10, 2008 10:08 am

Re: blank window appears in eclipse

Postby jberk on Thu Nov 01, 2012 10:47 am

happens to me too....my first venture into Mint as a replacement for Unity. VERY ANNOYING. just curious, but are all the others using a SSD? I noticed massive speed increases in eclipse using a SSD and I'm wondering if it isn't a race condition as a different posted suggested....

the search for a decent desktop continues.....
jberk
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2012 10:39 am

Re: blank window appears in eclipse

Postby Riko on Thu Nov 01, 2012 10:53 am

nope, no SSD here. Regular HD with 7200rpm.

- Riko
Dell Latitude E6230 with Intel i7, 8GB RAM, 500 GB SSD
dual boot: LMDE and SolydX both running gnome-shell 3.8
surviving in a Windows world with VMware WS 10 and Crossover 13
Riko
Level 3
Level 3
 
Posts: 118
Joined: Fri Dec 09, 2011 9:10 am
Location: Hamburg, Germany

Re: blank window appears in eclipse

Postby jberk on Thu Nov 01, 2012 4:07 pm

I'm on 64 bit mint 13 w/ cinnamon

is this happening to others on x32 cinnamon?

can anybody confirm if this happens on MATE x32 or x64?

thanks!
jberk
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Thu Nov 01, 2012 10:39 am

Re: blank window appears in eclipse

Postby boyoboyo on Thu Nov 08, 2012 1:58 am

x64 Cinnamon w/ ATI Radeon HD 4xxx. Happens to me too on Eclipse (Indigo).
After ending up with Gnome3 (don't ask, lol) I can report there issue has resolved.
boyoboyo
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Thu Nov 08, 2012 1:40 am

Re: blank window appears in eclipse

Postby uda on Tue Nov 27, 2012 6:16 am

Hi, had the same issue.
after upgrading to linux mint 14 it is gone.

I had it on 3 computers (2 desktop w/ 64bit 1 laptop w/ 32bit) all with cinnamon.
uda
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Mon Nov 19, 2012 1:30 pm

Re: blank window appears in eclipse

Postby ErnstZweifel on Wed Mar 27, 2013 11:53 am

This is a Cinnamon bug: https://github.com/linuxmint/Cinnamon/issues/340
On the issue discussion the workaround is to deactivate the desktop effects. This worked for me.
ErnstZweifel
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 27, 2013 11:50 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Cinnamon

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests