Sound doesn't sound 'right'.

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Sound doesn't sound 'right'.

Postby J0Y on Fri Oct 19, 2012 2:50 pm

Hi,

I recently migrated to Linux Mint 13 and I now have a terrible sound problem. Every thing else seems to be working, but for the sound, the quality is lacking, it sounds really bad.

How can I fix this?
Linux Mint 13 with Cinnamon.
J0Y
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:19 pm
Location: United Kingdom

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Sound doesn't sound 'right'.

Postby Flemur on Fri Oct 19, 2012 10:04 pm

Edit: Sound can be a PITA on linux.

Check out this current thread: viewtopic.php?f=48&t=110044

And in case you don't get a better answer -
- I've had VLC sound bad and everything else sound OK (choppy - silence and sound alternate a couple of times/second). Try different programs.
- Run "alsamixer" and make sure volumes are high enough
- I always need to install "pulse" and "pavucontrol" to "record what you hear", and it seems to solve other problems.
- Perhaps reinstall "alsa" and associated parts.
Mint 17/Xfce/fluxbox & another Mint 17/Xfce/fluxbox
User avatar
Flemur
Level 5
Level 5
 
Posts: 855
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm

Re: Sound doesn't sound 'right'.

Postby J0Y on Sun Oct 21, 2012 1:06 pm

The sound is sounding more 'normal' after changing some of the sound settings to Unamplified etc. But now, I've found that my subwoofer isn't working.

What could be the problem?
Linux Mint 13 with Cinnamon.
J0Y
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:19 pm
Location: United Kingdom

Re: Sound doesn't sound 'right'.

Postby linuxbacon on Sun Oct 28, 2012 3:35 am

I hade the same problem on my Linux Mint 13 KDE. I was lissening to music on youtube The instruments sounded almost good, but the voice of the singer was lacking bad. Almost as if the singer was singing in another room.

Then I touched/roled my headphones plugin connection to the computer. Everythning is fixed. Somehow it was connected but yet not.

Now I can lissen to music again!
linuxbacon
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sat Oct 06, 2012 2:03 pm


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests