Compiz problem no border windows mint 13 mate

Forum rules
Before you post please read how to get help

Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Kronolynx on Mon Nov 19, 2012 12:19 pm

Hi
i just installed compiz manager and did all what says here
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/919
also what says here
http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1080

the problem i have right now is that i got no border windows nor any effects ,
no matter what i choose in compiz after i close the window when i start it again everything is like i had never been there , everything looks like default even the message CCSM is an advanced tool. Use with caution shows up everytime after i have unticled the message where it says show this message warning next time , but it still appears.

so my problem is that the compiz manager is not taking any of the changes.

also had problems when i type in the terminal
compiz --replace

krono@krono ~ $ compiz --replace
Backend : ini
Integration : true
Profile : default
Adding plugins
Initializing core options...done

and it remains there forever.

what should i do ?
thanks
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Kronolynx on Mon Nov 19, 2012 4:35 pm

i decided to reinstall linux but still have similar problem when i compiz --replace the window never returns

this is what i get
Code: Select all
krono@krono ~ $ compiz --replace
Backend     : ini
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing wobbly options...done
compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0xe00003
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

compiz almost working

Postby Kronolynx on Tue Nov 20, 2012 4:29 pm

now everything works when i tipe compiz --replace
but the terminal never returns so if i close it or restart compiz effects are gone

what should i do ?
thanks

Code: Select all
krono@krono ~ $ compiz --replace
Backend     : ini
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
Initializing resize options...done
Initializing place options...done
Initializing grid options...done
Initializing move options...done
Initializing animation options...done
Setting Update "command"
Setting Update "minimize_effects"
Setting Update "active_plugins"
Initializing winrules options...done

Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Re: Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Honest Mistake on Thu Nov 22, 2012 3:37 am

I think you are missing the "&" at the end of your command to make compiz independent of the terminal window. Without it it will run in the terminal window and it will terminate when you exit the terminal, just like any other program. So try "compiz --replace &".

If everything works fine after that, you can put "compiz --replace" in your startup and stop marco from starting with mateconf-editor. At least that's how it worked for me.
Honest Mistake
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Mon Mar 05, 2012 4:40 am

Re: Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Kronolynx on Thu Nov 22, 2012 4:25 am

Honest Mistake wrote:I think you are missing the "&" at the end of your command to make compiz independent of the terminal window. Without it it will run in the terminal window and it will terminate when you exit the terminal, just like any other program. So try "compiz --replace &".

If everything works fine after that, you can put "compiz --replace" in your startup and stop marco from starting with mateconf-editor. At least that's how it worked for me.


thanks
now i got different errors , what i don't understand is why it works fine in cinnamon even though as far as i read it's incompatible, it also works fine with ubuntu but with mate i got problems.

look the errors that i get now and the terminal wont return but the good part is that after i close the window compiz still working.

Code: Select all
krono@krono ~ $ compiz --replace &
[1] 2606
krono@krono ~ $ Backend     : ini
Integration : true
Profile     : default
Adding plugins
Initializing core options...done
compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x180001c

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x1400003

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x18000c2

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x1801503

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x160000e

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x3800004

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x180364e

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x3a00003

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x3600095

compiz (core) - Warn: failed to receive ConfigureNotify event on 0x3c00004

Initializing composite options...done
Initializing opengl options...done
Initializing decor options...done
Initializing resize options...done
Initializing place options...done
Initializing grid options...done
Initializing wobbly options...done
Initializing move options...done
Initializing animation options...done
Initializing winrules options...done
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e00090!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e00093!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e00096!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e00099!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e0009c!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e0009f!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e000a2!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e000a5!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e000a8!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e000a8!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
compiz (core) - Warn: unhandled ConfigureNotify on 0x3e000ab!
compiz (core) - Warn: this should never happen. you should probably file a bug about this.
Setting Update "command"
Setting Update "minimize_effects"
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Re: Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Honest Mistake on Thu Nov 22, 2012 4:54 am

Meh, I wouldn't be worried too much about error messages if compiz is now working the way it is supposed to (or close to it). Do you have all the functionality you need? Is it stable? If yes, you can then set it up to start automatically and fix that conflict with marco that causes high cpu usage.
Honest Mistake
Level 1
Level 1
 
Posts: 47
Joined: Mon Mar 05, 2012 4:40 am

Re: Compiz problem no border windows mint 13 mate

Postby Kronolynx on Thu Nov 22, 2012 6:16 am

Honest Mistake wrote:Meh, I wouldn't be worried too much about error messages if compiz is now working the way it is supposed to (or close to it). Do you have all the functionality you need? Is it stable? If yes, you can then set it up to start automatically and fix that conflict with marco that causes high cpu usage.


thanks just did as you said , fixed the problem with marco and compiz has all the functionality, i didn't need to set ti up to autostart , when i restarted my laptop it was working.
thanks again :D
Kronolynx
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Mon Nov 19, 2012 11:55 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Compiz, Conky, Docks, & Widgets

Who is online

Users browsing this forum: Ranthe and 1 guest