Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Postby chauhan19 on Wed Dec 05, 2012 11:28 am

Hi

I just installed Mint 14 Nadia alongside my Windows 7.Installation was successful and at no point did I got any error.But after installation if I select the Mint OS on startup and press Enter ,it just throws me a blank screen and doesn't take me to the home screen.If I restart my system using the power button and select Mint OS again then Mint boots up and takes me to the home screen although the startup time in this case is also quite high (2-3mts).This problem keeps happening everytime on system startup and selecting the Mint OS [In short, if I want to launch Mint OS then I need to restart my system 2-3 times :-( ].There is no such problem if I select my existing Windows 7 OS.Please suggest what can I try to get rid of this problem or what can be the reason?

System: Host: vikash-VPCEL13FD Kernel: 3.5.0-17-generic x86_64 (64 bit) Desktop: N/A Distro: Linux Mint 14 Nadia

System Information -:

processor : 0
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 20
model : 1
model name : AMD E-350 Processor
stepping : 0
microcode : 0x5000028
cpu MHz : 800.000
cache size : 512 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 0
cpu cores : 2
apicid : 0
initial apicid : 0
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 6
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc rep_good nopl nonstop_tsc extd_apicid aperfmperf pni monitor ssse3 cx16 popcnt lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch ibs skinit wdt arat hw_pstate npt lbrv svm_lock nrip_save pausefilter
bogomips : 3191.78
TLB size : 1024 4K pages
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts ttp tm stc 100mhzsteps hwpstate

processor : 1
vendor_id : AuthenticAMD
cpu family : 20
model : 1
model name : AMD E-350 Processor
stepping : 0
microcode : 0x5000028
cpu MHz : 800.000
cache size : 512 KB
physical id : 0
siblings : 2
core id : 1
cpu cores : 2
apicid : 1
initial apicid : 1
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 6
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush mmx fxsr sse sse2 ht syscall nx mmxext fxsr_opt pdpe1gb rdtscp lm constant_tsc rep_good nopl nonstop_tsc extd_apicid aperfmperf pni monitor ssse3 cx16 popcnt lahf_lm cmp_legacy svm extapic cr8_legacy abm sse4a misalignsse 3dnowprefetch ibs skinit wdt arat hw_pstate npt lbrv svm_lock nrip_save pausefilter
bogomips : 3191.78
TLB size : 1024 4K pages
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management: ts ttp tm stc 100mhzsteps hwpstate
chauhan19
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 10:28 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Postby coldnight on Thu Dec 06, 2012 9:57 pm

I have the same problem :|
coldnight
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Thu Dec 06, 2012 9:51 pm

Re: Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Postby chauhan19 on Mon Dec 10, 2012 2:36 am

Hi,

Please suggest what can be the reason..I tried re-installing 3-4 times but still the same problem exists :cry:
chauhan19
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 10:28 am

Re: Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Postby rrogers on Wed Dec 12, 2012 4:04 pm

I have a similar problem. A "work around" for me is.
#bring up a console, if it doesn't work then forget about this note
ALT-CNT F1
#log in
# find the process number of the X process
sudo ps aux|egrep X
#kill it
sudo kill -HUP process_number
----------------------------
Magic happens and logon widow appears.
Since this works it must be a timing or init thing. The only error message I found was in dmesg while in the console.
[ 29.576871] radeon 0000:01:00.0: fence driver on ring 0 use gpu addr 0x0000000010000000 and cpu addr 0xffff8801330f8000
[ 29.576900] [drm] radeon: ring at 0x0000000010001000
[ 29.576931] [drm] ring test succeeded in 6 usecs
[ 40.047491] radeon 0000:01:00.0: GPU lockup CP stall for more than 10000msec
[ 40.047497] radeon 0000:01:00.0: GPU lockup (waiting for 0x0000000000000013 last fence id 0x0000000000000012)
[ 40.047501] [drm:radeon_ib_ring_tests] *ERROR* radeon: failed testing IB on GFX ring (-35).
------------------------------------
There are tons of reasons on the web for all this so I will just wait for an update.
I would file a bug report except my system is a little strange and I don't know where to post. I have filed reports before for other OS but never gotten a good response.
OTOH: when mint is running everything is just the way I want.
rrogers
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 12, 2012 3:51 pm

Re: Mint 14 Nadia -system hangs on startup

Postby chauhan19 on Thu Dec 13, 2012 12:23 pm

Thanks a lot!!!!I t did work..But still ,rather than using this option to login, I would prefer a fix for this bug.
chauhan19
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 10:28 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 22 guests