64 bits, panel on second monitor?

64 bits, panel on second monitor?

Postby abcd on Wed Dec 05, 2012 5:02 pm

I did a google site search and did not find an answer to this question:

How do I add a panel to my second monitor? I had it set in mint 13. The only solution I've found is to use the hide buttons to send it to the second monitor. I would like a separate panel for each monitor.



Just in case this might raise some confusion, I am NOT ASKING about WINDOW LISTS, just getting it to let me put a newly created panel on a monitor other than default.


Thank you in advance for your help.
abcd
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 4:57 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: 64 bits, panel on second monitor?

Postby seppalta on Thu Dec 06, 2012 6:23 am

Is your second monitor a duplicate or extension? What panels are you using? The most versatile panel to configure and perhaps the lightest panel installation wise is Tint2: http://lxlinux.com/tint2.html. You can put them anywhere!
seppalta
Level 4
Level 4
 
Posts: 390
Joined: Wed Jun 08, 2011 12:08 pm

Re: 64 bits, panel on second monitor?

Postby abcd on Thu Dec 06, 2012 5:53 pm

extended monitor on ATI card using ATI drivers. Default gnome panel(taskbar)

"The MATE Panel 1.4.0"
abcd
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 4:57 pm

[SOLVED] 64 bits, panel on second monitor?

Postby abcd on Thu Dec 06, 2012 6:15 pm

It's a bit odd the way it works, but here is the solution:

http://forums.mate-desktop.org/viewtopic.php?f=2&t=813

http://chrisjean.com/2009/11/03/move-gn ... in-ubuntu/

Right-click the panel you wish to move and select “Properties”.
Uncheck the “Expand” option under the “General” tab.
Grab one of the edges of the panel by clicking on the left or right end (top or bottom end for vertical panels).
Drag the bar to the desired screen and position.
Check the “Expand” option in the “Panel Properties” window and click “Close”.

edit:

As a side note, the window list seems to automatically know what windows are on what monitor now!
abcd
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Wed Dec 05, 2012 4:57 pm

Re: 64 bits, panel on second monitor?

Postby sonicmixmaster on Fri Dec 07, 2012 7:59 pm

thanks! this worked. now i would like to know how to set a defaut monitor where dialog boxes open and newly installed applications.
sonicmixmaster
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Fri Dec 07, 2012 7:42 pm


Return to MATE

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests