unable to get mobile broadband working on LM14

Questions about WIFI networks and devices
Forum rules
Before you post please read this

unable to get mobile broadband working on LM14

Postby Don Giovanni on Fri Dec 07, 2012 12:30 pm

Hello and thank you for the great distro that Mint 14 is, reliable and beautiful :-)

I've been unable to get the mobile broadband 3G working. Can someone please help me?
I've read lot's of posts and tried lots of different settings to no success, hence this post.

Info:
Linux Mint 14 (Nadia) – (I've ran the “update manager” but I'm nor sure if it installed the 14.1 How can I tell this?)
Cinnamon desktop, 64 bit architecture

The device is a usb pen – Huawey E173
lsusb shows: bus 002 Device 011: ID 12d1:1c05 Huawei Technologies Co., Ltd. E173s

The ISP is a common one (in Portugal): “Kanguru” by “Optimus”

The system recognizes the pen as a modem and enables the “mobile broadband” icon in tray:
screenshot_001.png
screenshot_001.png (222.45 KiB) Viewed 752 times


I used “Network Connections” and edited accordingly to many posts I read and also to the ISP's info:

IPv4 Settings
Automatic (PPP) addresses only
Additional DNS servers: 208.67.222.222 (it's an open DNS IP
address)
All else blank

Mobile Broadband
Connect automatically: check!
Number: *99#
Type: Any
All else blank/unchecked, including APN: (blank)

PPP settings
Authentication: allowed methods: CHAP (and only this one)
Allow BSD data compression: check!
Allow deflate data compression: check!
Use TCP header compression: check!
Send PPP echo packets: unchecked
Available to all users: check!

These are the messages I get:
screenshot_002.png
screenshot_002.png (456.65 KiB) Viewed 752 times


I've tried editing the /etc/wvdial.conf as well. No success.
Regards,
Nuno = Don Giovanni
User avatar
Don Giovanni
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:02 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: unable to get mobile broadband working on LM14

Postby mank_in on Fri Dec 07, 2012 9:41 pm

Image
Sorry for my bad English , I am Indonesian.
User avatar
mank_in
Level 6
Level 6
 
Posts: 1346
Joined: Wed Nov 16, 2011 2:29 pm
Location: Bali

Re: unable to get mobile broadband working on LM14

Postby Don Giovanni on Sat Dec 08, 2012 7:39 am

Thank you very much for your reply.
I'll try those APN settings and will keep this post updated.
Cheers!
User avatar
Don Giovanni
Level 1
Level 1
 
Posts: 7
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:02 am


Return to Wireless

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests