Nikon S3100 problem

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Nikon S3100 problem

Postby jokatic on Sat Dec 29, 2012 1:33 pm

I have a problem with transferring pictures from my camera (Nikon S3100) to laptop (HP Compaq Presario CQ56). I tried various programs (gThumb, Gwenview, Dolphin, F-photo etc. etc.) and nothing works. I can see pictures, but I can't transfer them to laptop. I can open them, but I can't save them on laptop. I tried various commands (mount -a, sudo apt-get install udev autofs etc. etc.) - still nothing. It worked fine when I was using ubuntu, and it works on Windows 7, but mint (Linux Mint 14 Nadia, 32-bit, Mate) hates me.
jokatic
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sat Dec 29, 2012 11:54 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Nikon S3100 problem

Postby Flemur on Sat Dec 29, 2012 2:06 pm

If you don't get a better answer, try this from a terminal:

$ gphoto2 --get-all-files # copy all the files to current directory:
Mint 17/Xfce/fluxbox & another Mint 17/Xfce/fluxbox with jackd audio.
User avatar
Flemur
Level 5
Level 5
 
Posts: 969
Joined: Mon Aug 20, 2012 9:41 pm

Re: Nikon S3100 problem

Postby jokatic on Sat Dec 29, 2012 2:13 pm

''r2d2@r2d2-Presario-CQ56-Notebook-PC ~ $ gphoto2 --get-all-files # copy all the files to current directory:

*** Грешка ***
An error occurred in the io-library ('Could not lock the device'): Camera is already in use.
*** Грешка (-60: „Could not lock the device“) *** ''

Грешка is error in Serbian.
jokatic
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sat Dec 29, 2012 11:54 am

Re: Nikon S3100 problem

Postby jokatic on Sat Dec 29, 2012 2:30 pm

Hey, flemur, it works! i just had to press demount first and then I used command you sent me. It's transfering pictures right now. Thanks, love! :*
jokatic
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sat Dec 29, 2012 11:54 am


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 30 guests