Mint and Zyxel

Questions about cabled networking
Forum rules
Before you post please read this

Mint and Zyxel

Postby EdgarClaws on Sat Jan 05, 2013 10:16 am

Hello everybody, i'm totally new to this world called Linux, so i decided to install Linux Mint, but now i have a problem, i connect to internet through a Zyxel P-600 router, it's configured already to connect directly once the PC is turned on, it connects perfectly on Windows platform but in Linux Mint it doesen't, i tried some commands and stuff... My network card is installed correctly, i can see lo and eth0 typing ifconfig.
I tried to run the interface and program an automatic auto eth0, iface eth0 inet dhcp/static and both failed, i think the router is not recognized by Linux because i can't access to the router config through Firefox typing 192.168.1.1, i have the same problem in other distros, i hope you can help me, thanks you in advance.
EdgarClaws
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 05, 2013 10:02 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Mint and Zyxel

Postby xenopeek on Sat Jan 05, 2013 10:32 am

Please post the output of the following command. You may in fact need to install different drivers for your network card. At just to confirm; you have a wired connection to the router?
Code: Select all
inxi -Fxz
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14820
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Mint and Zyxel

Postby EdgarClaws on Sat Jan 05, 2013 10:54 am

Thanks you for reply, about your question, yes it's wired, here are the lines from inxi -Fxz command.

inxi -Fxz
System: Host: mint Kernel: 3.5.0-17-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.7.2) Desktop: Gnome Distro: Linux Mint 14 Nadia
Machine: Mobo: ASRock model: N68-VS3 FX Bios: American Megatrends version: P1.50 date: 06/04/2012
CPU: Quad core AMD FX-4100 (-MCP-) cache: 8192 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 28930.6
Clock Speeds: 1: 1400.00 MHz 2: 1400.00 MHz 3: 1400.00 MHz 4: 1400.00 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Turks [Radeon HD 6670] bus-ID: 02:00.0
X.Org: 1.13.0 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1366x768@59.8hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD TURKS GLX Version: 2.1 Mesa 9.0 Direct Rendering: Yes
Audio: Card-1: NVIDIA MCP61 High Definition Audio driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:05.0 Sound: ALSA ver: 1.0.25
Card-2: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Turks/Whistler HDMI Audio [Radeon HD 6000 Series] driver: snd_hda_intel bus-ID: 02:00.1
Network: Card: NVIDIA MCP61 Ethernet driver: forcedeth port: d080 bus-ID: 00:07.0
IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: <filter>
Drives: HDD Total Size: 500.1GB (-) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD5000AAKX size: 500.1GB temp: 40C
Partition: ID: / size: 2.0G used: 46M (3%) fs: overlayfs
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: System Temperatures: cpu: 15.4C mobo: N/A gpu: 54.0
Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info: Processes: 149 Uptime: 4 min Memory: 298.2/3938.2MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.7.2 Client: Shell inxi: 1.8.4
EdgarClaws
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 05, 2013 10:02 am

Re: Mint and Zyxel

Postby xenopeek on Sat Jan 05, 2013 11:33 am

Ah. Please share the output of the following command:
Code: Select all
nm-tool

If it shows the state to be connected and it shows an IPv4 address, the problem is probably your DNS resolution. Run the following command and that should hopefully fix it:
Code: Select all
dns-fix
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14820
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Mint and Zyxel

Postby EdgarClaws on Sat Jan 05, 2013 11:51 am

No good results, it's constantly trying to connect, and past 6 minutes it says "Failed to connect, you are now offline", i typed nm-tool command 2 times, when it was trying to connect, and when it failed.

Trying to connect:

nm-tool

NetworkManager Tool

State: connecting

- Device: eth0 [Wired connection 1] -------------------------------------------
Type: Wired
Driver: forcedeth
State: connecting (getting IP configuration)
Default: no
HW Address: BC:5F:F4:05:B7:A8

Capabilities:
Carrier Detect: yes
Speed: 100 Mb/s

Wired Properties
Carrier: on


Failed:

nm-tool

NetworkManager Tool

State: disconnected

- Device: eth0 -----------------------------------------------------------------
Type: Wired
Driver: forcedeth
State: disconnected
Default: no
HW Address: BC:5F:F4:05:B7:A8

Capabilities:
Carrier Detect: yes
Speed: 100 Mb/s

Wired Properties
Carrier: on



EdgarClaws
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Sat Jan 05, 2013 10:02 am


Return to Ethernet

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests