Problem booting on Macbook Pro 9,1

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Problem booting on Macbook Pro 9,1

Postby bmmcwhirt on Fri Nov 23, 2012 7:49 pm

Trying to install Mint 14 cinnamon 64bit on a Macbook Pro 9,1 2012 2.3Ghz i7.

System information:

Code: Select all
Hardware Overview:

  Model Name:   MacBook Pro
  Model Identifier:   MacBookPro9,1
  Processor Name:   Intel Core i7
  Processor Speed:   2.3 GHz
  Number of Processors:   1
  Total Number of Cores:   4
  L2 Cache (per Core):   256 KB
  L3 Cache:   6 MB
  Memory:   4 GB
  Boot ROM Version:   MBP91.00D3.B08
  SMC Version (system):   2.1f173

 Apple Bluetooth Software Version:   4.0.9f33 10885
  Hardware Settings:
  Address:   5C-96-9D-73-27-E8
  Manufacturer:   Broadcom
  Name:   Bryan’s MacBook Pro
  Firmware Version:   v97 c4914
  Bluetooth Power:   On
  Discoverable:   Off
  Vendor ID:   0x5ac
  Product ID:   0x821d
  HCI Version:   6 (0x6)
  HCI Revision:   4914 (0x1332)
  LMP Version:   6 (0x6)
  LMP Subversion:   8801 (0x2261)
  Device Type (Major):   Computer
  Device Type (Complete):   Mac Portable
  Composite Class Of Device:   3801356 (0x3a010c)
  Device Class (Major):   1 (0x1)
  Device Class (Minor):   3 (0x3)
  Service Class:   464 (0x1d0)

Built-in Microphone:

  Default Input Device:   Yes
  Input Channels:   2
  Manufacturer:   Apple Inc.
  Current SampleRate:   44100
  Transport:   Built-in

Built-in Input:

  Input Channels:   2
  Manufacturer:   Apple Inc.
  Current SampleRate:   44100
  Transport:   Built-in

Built-in Output:

  Default Output Device:   Yes
  Default System Output Device:   Yes
  Manufacturer:   Apple Inc.
  Output Channels:   2
  Current SampleRate:   44100
  Transport:   Built-in

Broadcom 57765-B0:

  Name:   ethernet
  Type:   Ethernet Controller
  Bus:   PCI
  Vendor ID:   0x14e4
  Device ID:   0x16b4
  Subsystem Vendor ID:   0x14e4
  Subsystem ID:   0x16b4
  Revision ID:   0x0010
  Link Width:   x1
  BSD name:   en0
  Kext name:   AppleBCM5701Ethernet.kext
  Firmware version:   57765-v1.37, 0x7287af41
  Location:   /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleBCM5701Ethernet.kext
  mDNS offload capable:   a8:20:66:2f:6f:e8
  Version:   3.2.5b3

Intel HD Graphics 4000:

  Chipset Model:   Intel HD Graphics 4000
  Type:   GPU
  Bus:   Built-In
  VRAM (Total):   384 MB
  Vendor:   Intel (0x8086)
  Device ID:   0x0166
  Revision ID:   0x0009
  gMux Version:   1.9.23
  Displays:
Color LCD:
  Display Type:   LCD
  Resolution:   1440 x 900
  Pixel Depth:   32-Bit Color (ARGB8888)
  Main Display:   Yes
  Mirror:   Off
  Online:   Yes
  Built-In:   Yes

NVIDIA GeForce GT 650M:

  Chipset Model:   NVIDIA GeForce GT 650M
  Type:   GPU
  Bus:   PCIe
  PCIe Lane Width:   x8
  VRAM (Total):   512 MB
  Vendor:   NVIDIA (0x10de)
  Device ID:   0x0fd5
  Revision ID:   0x00a2
  ROM Revision:   3682
  gMux Version:   1.9.23



I am using rEFInd to boot. The install went fine but the system hangs when booting at this point:

Code: Select all
[    11.267655] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[    11.267782] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[    11.495207] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: >irq 49 for  MSI/MSI-X



The system will boot in recovery so I can get additional information if it's needed. I've let the system sit at this point for about 15min just to see if it would get past it and it did not.

EDIT:

Some additional information. If I bot into the recovery mode, drop to root, remount / read/write then change my init level I get into X just fine, however wireless isn't detected. Wireless is an issue for later, why it will not boot in normal mode is troubling. I do not know what information to post to help solve the problem so please let me know and I will happily oblige.
bmmcwhirt
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:25 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Problem booting on Macbook Pro 9,1

Postby bmmcwhirt on Mon Jan 07, 2013 5:31 am

I have not gotten any responses to this.

I can boot into something like backtrack fine but I get no usb support. When I boot into mint from either the dvd or installed it locks up the system unless I use recovery mode. From there I can go into install or into X just fine. Trying to do a normal boot I get an instant black screen and nothing responds at all.
bmmcwhirt
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Sun Oct 28, 2012 3:25 pm


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: Resistor and 14 guests