Problems with sound profile. Always losing 5.1 sound option.

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Problems with sound profile. Always losing 5.1 sound option.

Postby milchschaum on Mon Jan 14, 2013 10:46 am

Hey guys,

I'm kinda new when it comes to Linux, especially Linux Mint. I have a minor problem with my sound output, which acts weird.
I have a 5.1 system and a Audigy 2SZ sound card. The problem is, that even though my profile setting for my sound card is set to "Analog Surround 5.1 Output", programs like VLC seem to lose this profile after EVERY track.
What that means is, that for every new track VLC plays, I have to open the sound configuration and either disable the sound card and enable it again, or change the profile settings to another option and back.
This way, I get 5.1 sound back otherwise I stick to stereo sound. The same happens if I listen to Pandora etc. But here, I don't lose the profile after every track. So, when I'm listening to Pandora, I have to disable the sound card once and afterwards the 5.1 sound stays til I get in standby, reboot or smiliar.
Especially in VLC, it's very annoying to have this problem after every single song.

Does anybody how to fix this issue?

Thanks in advance!

Cheers!
Attachments
sound.jpg
This is how my sound options look like.
sound.jpg (72.2 KiB) Viewed 161 times
milchschaum
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Jan 14, 2013 10:32 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 12 guests