Evolution 3.4.4-1 generates Segmentation fault on startup

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

Evolution 3.4.4-1 generates Segmentation fault on startup

Postby ttblum on Fri Jan 18, 2013 12:47 pm

Hello,

After upgrading to evolution 3.4.4-1 during a recent update, evolution now generates a Segmentation fault every time I try to launch it now. I've removed all my home folder config files, but the problem persists. I am running XFCE. My sources.list is:

deb http://packages.linuxmint.com/ debian main upstream import
deb http://mirror.metrocast.net/linuxmint-debian/latest testing main contrib non-free
deb http://mirror.metrocast.net/linuxmint-d ... t/security testing/updates main contrib non-free
deb http://mirror.metrocast.net/linuxmint-d ... multimedia testing main non-free

What has happened?

Todd
ttblum
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 18, 2013 12:37 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Evolution 3.4.4-1 generates Segmentation fault on startu

Postby ttblum on Tue Jan 22, 2013 11:48 am

dmesg is showing:

[4752544.643631] evolution[29760]: segfault at 35 ip 00007f7a9f9ddc45 sp 00007ffffe08d8a8 error 4 in libc-2.13.so[7f7a9f8be000+180000]

I have tried changing XFCE's theme to greybird, no change yet. So far this isn't happening to any other applications.
ttblum
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 18, 2013 12:37 pm

Re: Evolution 3.4.4-1 generates Segmentation fault on startu

Postby ttblum on Tue Jan 22, 2013 4:16 pm

After rebooting, then needing to update my proprietary AMD Radeon driver (due to running a new kernel), then switching to use GNOME Classic instead of XFCE, Evolution now launches OK.

This also cleared up a color scheme issue I was previously having with Evolution:

https://bugs.launchpad.net/linuxmint/+bug/1084214

Todd
ttblum
Level 1
Level 1
 
Posts: 4
Joined: Fri Jan 18, 2013 12:37 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests