Syslog reports Buffer I/O error on device fd0

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

Syslog reports Buffer I/O error on device fd0

Postby saordubh on Sat Jan 19, 2013 2:39 pm

I just did a fresh install of LinuxMint 14.1 cinnamon 64 bit on my homebuilt computer. Everything seems to be working fine but syslog reports about every 15 seconds a "Buffer I/O error on device fd0, logical block 0" followed by "end_request: I/O error, dev fd0, sector 0". I modified /etc/modprobe.d/blacklist.conf to add the line"blacklist floppy" but that had no effect. My box is an Intel core 2 duo E8500 on an AsusP5Q board with an Asus EN9600GSO GeForce 9600 GSO video card. there is no installed floppy drive. I let the installation install the default open-source video driver rather than the NVIDIA driver. Does anyone have a suggestion as to how to turn off this error stream?
saordubh
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Sun Jan 22, 2012 11:37 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Syslog reports Buffer I/O error on device fd0

Postby DrHu on Sat Jan 19, 2013 3:41 pm

OK, disable it in the BIOS, if you haven't already done so: maybe it is part of that board's default set of devices..
https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=565693
User avatar
DrHu
Level 16
Level 16
 
Posts: 6292
Joined: Wed Jun 17, 2009 8:20 pm

Re: Syslog reports Buffer I/O error on device fd0

Postby saordubh on Sun Jan 20, 2013 9:52 am

:D Thanks. Your suggestion did the trick. Problem solved.
saordubh
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Sun Jan 22, 2012 11:37 am


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests