SOLVED window border and maximize/minimize gone

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

SOLVED window border and maximize/minimize gone

Postby lotofag on Mon Jan 21, 2013 12:01 pm

Hi, its gone, I cannot move the window and I cannot close the window. The window manager is empty. I searched the forum and came upon a blabber about compiz-config but unfortunately I only managed to unistall some compiz decration stuff. It would not install again (it simply disappeared) and the system hanged. So I restart the system and now I cannot use the search feature in the sofware manager and in the synaptic. I know you have to allow Bill to make his share of money but I kind of feel you are overdoing it :roll:
Last edited by lotofag on Mon Jan 21, 2013 3:00 pm, edited 1 time in total.
lotofag
Level 1
Level 1
 
Posts: 15
Joined: Fri Jan 18, 2013 3:14 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: window border and maximize/minimize gone

Postby lotofag on Mon Jan 21, 2013 12:10 pm

To further discribe the mess, the terminal dont work too (it is my second install over the past three days so understand my frustration).
lotofag
Level 1
Level 1
 
Posts: 15
Joined: Fri Jan 18, 2013 3:14 pm

Re: window border and maximize/minimize gone

Postby daveinuk on Mon Jan 21, 2013 2:36 pm

Hello, you need to offer a little more info as it is difficult to help when people dont know what version of mint you are using, the desktop environment (cinnamon/mate etc) or any of your computer's spec's, there are different ways to solve the same problem in differerent desktops, just like windows, there isn't a universal fix it so if you can post some more info somebody will be able to help . . . .. . . .
Lenovo ThinkPad T61 LM16-64 bit Intel T7500/2.2GHz/Cinammon 1.8 Intel GM965. Toshiba Satellite M70: LM16-32bit. Desktop:LM13 Maya 64 bit, on new Intel 3.2ghz proc/asus MB/8gb RAM
User avatar
daveinuk
Level 5
Level 5
 
Posts: 945
Joined: Tue Mar 23, 2010 7:52 pm
Location: Manchester, England.

Re: window border and maximize/minimize gone

Postby lotofag on Mon Jan 21, 2013 2:46 pm

I have Nadia in xfce 4.8 environment. The desktop looks greyish sort of. And I have a laptop. ATI Radeon 4xxx, some intel dual cpu, realtek oboard soundcard, 4 GB, the windows windows were quite comfortable with the constellation. When I click on window manager, it does nothing. The opened windows are anchored at the top ledt corner and they wont budge. Also there is nothing in the panel down appearing. And show desktop does not seem to work
lotofag
Level 1
Level 1
 
Posts: 15
Joined: Fri Jan 18, 2013 3:14 pm

Re: window border and maximize/minimize gone

Postby lotofag on Mon Jan 21, 2013 2:59 pm

SOLVED - I installed openbox via repository and then clicked upon the Menu-Other-Openbox icon. Worked like charm. Thanks to whoever did the openbox :)
lotofag
Level 1
Level 1
 
Posts: 15
Joined: Fri Jan 18, 2013 3:14 pm

Re: SOLVED window border and maximize/minimize gone

Postby pauledykstra on Fri Jan 25, 2013 11:06 pm

I'm running Linux Mint 13 XFCE on a HP NC6000 laptop. Installing openbox did give me the window minimize/maximize close bar back. However, this would just seem to be a work around. The old minimize/maxmize was a +/- now I have the windows like square. I threw in my live USB and it worked fine without openbox so I'm guessing the problem might be related to an update???

I'm only mentioning this because I like Mint for it's lightness and I hate to keep installing softwares and potentially bogging down the install.
pauledykstra
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Fri Jan 25, 2013 5:18 pm

Re: SOLVED window border and maximize/minimize gone

Postby caribriz on Sat Jan 26, 2013 5:40 am

@pauledykstra

Try the solution here - hopefully it can help with the window manager issue in xfce:
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=57&t=116258
Image
Desktop: C2D E6400 / Asus P5LD2SE / 2GB ram / Asus GeForce 210 / 320GB (WinXP) & 1TB (Mint - various)
Laptop: Asus A53E-SX1455V - i5 2450M / 4GB ram / Intel HD 3000 / 500GB (Win7/Mint 17 Cinnamon)
caribriz
Level 5
Level 5
 
Posts: 831
Joined: Mon Nov 28, 2011 7:43 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot], hippieelmo, octathlon, PrinceOfCrime and 24 guests