sound disappeared

Questions about hardware,drivers and peripherals
Forum rules
Before you post please read this

sound disappeared

Postby Reemo on Sun Jan 27, 2013 3:32 pm

Hi , after fiddling with bad oss install the sound disappeared , before i mint used the onboard card however i would love to use my maudio 2496 ... i am no pro (yet) however i was immediatley sold to mint ! so i am willing to learn :)


inxi -Fc 0
System: Host: AcerReem Kernel: 3.5.0-17-generic i686 (32 bit) Desktop: N/A Distro: Linux Mint 14 Nadia
Machine: System: ACER product: Aspire T650 version: R02-A0
Mobo: ACER model: ERC410M��������������� Bios: American Megatrends version: R02-A0 date: 03/24/2006
CPU: Single core Intel Pentium 4 CPU (-HT-) cache: 1024 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3)
Clock Speeds: 1: 2925.491 MHz 2: 2925.491 MHz
Graphics: Card: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI RC410 [Radeon Xpress 200]
X.Org: 1.13.0 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa) Resolution: 1680x1050@60.0hz
GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RC410 GLX Version: 2.1 Mesa 9.0
Audio: Card-1: ULi HD Audio Controller
Card-2: VIA ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O Controller
Network: Card-1: Ralink RT2561/RT61 802.11g PCI driver: rt61pci
IF: wlan0 state: up mac: 00:25:9c:71:e6:f7
Card-2: Marvell 88E8001 Gigabit Ethernet Controller driver: skge
IF: eth0 state: down mac: 00:16:ec:38:b9:62
Drives: HDD Total Size: 520.1GB (3.8% used) 1: id: /dev/sda model: WDC_WD2000JS size: 200.0GB
2: id: /dev/sdb model: ST3320820AS size: 320.1GB
Partition: ID: / size: 25G used: 19G (79%) fs: ext2 ID: swap-1 size: 4.19GB used: 0.08GB (2%) fs: swap
RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present
Sensors: None detected - is lm-sensors installed and configured?
Info: Processes: 155 Uptime: 3:37 Memory: 415.0/749.2MB Client: Shell inxi: 1.8.4
Reemo
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Sun Jan 27, 2013 3:19 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: sound disappeared

Postby Gid on Tue Jan 29, 2013 10:49 am

Run alsamixer and see if it isn't a volume issue... It's one of the quirks you learn to deal with.
Gid
Level 1
Level 1
 
Posts: 8
Joined: Sun Nov 25, 2012 8:44 am


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 14 guests