LMDE 201303 RC no audio

Questions about hardware and drivers
Forum rules

LMDE 201303 RC no audio

Postby Francis Ricardo on Sat Mar 02, 2013 10:39 pm

Hello good evening I downloaded Linux Mint LMDE 201303 and am having problems with audio that nothing comes out. All drivers are installed but nothing works.

I did several tests and the problem is in kernel 3.2 and when I install another kernel itself solves this problem, but another problem starts because of that.

How can I solve this problem the audio without having to replace the kernel?

Here be my lscpi

francis@debian ~ $ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200/2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family PCI Express Root Port 5 (rev b5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation H61 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 4 port SATA IDE Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 6 Series/C200 Series Chipset Family 2 port SATA IDE Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GT218 [GeForce 210] (rev a2)
01:00.1 Audio device: NVIDIA Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)
francis@debian ~ $

This bold and my audio card.
Francis Ricardo
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Thu Feb 28, 2013 6:19 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE 201303 RC no audio

Postby catweazel on Sat Mar 02, 2013 11:02 pm

Francis Ricardo wrote:Hello good evening I downloaded Linux Mint LMDE 201303

Issues to do with release candidates go here: https://github.com/linuxmint/community.linuxmint.com/issues
Mint Testing Team & Mint Donor #3606
KDE 4.14.2, custom preemptive kernel 3.16.5,
Intel i7 4820K @ 4.7GHz, 32GB Corsair Vengeance Pro
3122MHz XMP, 4 Samsung 840 PRO 512GB SSDs in
RAID0, 6TB HW RAID10, 3 x 24" Samsung UlHD,
Dual R290X
User avatar
catweazel
Level 7
Level 7
 
Posts: 1652
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm

Re: LMDE 201303 RC no audio

Postby moonmopus on Thu May 23, 2013 11:23 am

hi francis, were you able to resolve your isue? i, too, have had problems getting any audio out (anaolog or hdmi digital) in my install of lmde 201303.
moonmopus
Level 1
Level 1
 
Posts: 5
Joined: Mon Feb 13, 2012 7:46 pm


Return to Hardware Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest