Double problem: first no sound

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Double problem: first no sound

Postby Aielnathor on Fri Mar 08, 2013 2:18 am

Hello fellow Minters,

I've being struggeling to found a linux system where the sound system worked.
With some searching and quiet alot luck I got the sound on my desktop working with a fully updated
Linux mint 13 LTS Mate edition. So I install the same system on my laptop and here I can't get any sound
out of my speaker, one headphone jack works. In my sound preferences he reckonizes my audio card
Built-in Audio, analog stereo output.
I'm running on a dell alienware M17x3R laptop.
I hope someone can helping me fixing this, I've being running on Linux systems before
but I'm still quiet a newbie to any computer system.

Thanks in advance..
Aielnathor
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 08, 2013 1:54 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Double problem: first no sound

Postby Gussie Spinkbottle on Sat Mar 09, 2013 7:09 am

The solution at the bottom of this link might work. Otherwise, posting the output of the other commands listed in the thread might help others help.

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=48&t=127283

Regards

Gussie
Gussie Spinkbottle
Level 1
Level 1
 
Posts: 3
Joined: Sun Mar 03, 2013 6:43 pm

Re: Double problem: first no sound

Postby Aielnathor on Sat Mar 09, 2013 11:46 pm

Hey,

thank you for the link but it didn't solved my situation.

I did notice something else, by running the commands I found out that the audio is empty.
under here output command line.

alienathor@alienathor-M17xR3 ~ $ inxi -A
Audio: Card: Intel 6 Series/C200 Series Chipset Family High Definition Audio Controller driver: snd_hda_intel
Sound: Advanced Linux Sound Architecture ver: 1.0.24



lienathor@alienathor-M17xR3 ~ $ lsmod
Module Size Used by
btrfs 652957 0
zlib_deflate 27139 1 btrfs
libcrc32c 12644 1 btrfs
ufs 75303 0
qnx4 17677 0
hfsplus 84867 0
hfs 54782 0
minix 36288 0
ntfs 101885 0
msdos 17332 0
jfs 186647 0
reiserfs 244805 0
ext2 73795 0
nls_utf8 12557 1
isofs 40257 1
nls_iso8859_1 12713 1
nls_cp437 16991 1
vfat 17585 1
fat 61512 2 msdos,vfat
rfcomm 47604 12
bnep 18281 2
parport_pc 32866 0
ppdev 17113 0
binfmt_misc 17540 1
snd_hda_codec_hdmi 32474 1
joydev 17693 0
snd_hda_codec_idt 70795 1
arc4 12529 2
iwlwifi 328352 0
snd_hda_intel 33773 3
snd_hda_codec 127706 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel
nouveau 774571 0
ttm 76949 1 nouveau
i915 468651 2
drm_kms_helper 46978 2 nouveau,i915
drm 242038 5 nouveau,ttm,i915,drm_kms_helper
mac80211 506816 1 iwlwifi
dell_wmi 12681 0
psmouse 87603 0
snd_hwdep 13668 1 snd_hda_codec
sparse_keymap 13890 1 dell_wmi
btusb 18288 2
snd_pcm 97188 3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_midi 13324 0
bluetooth 180104 23 rfcomm,bnep,btusb
snd_rawmidi 30748 1 snd_seq_midi
uvcvideo 72627 0
serio_raw 13211 0
videodev 98259 1 uvcvideo
v4l2_compat_ioctl32 17128 1 videodev
i2c_algo_bit 13423 2 nouveau,i915
mei 41616 0
snd_seq_midi_event 14899 1 snd_seq_midi
snd_seq 61896 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 29990 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 14540 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
cfg80211 205544 2 iwlwifi,mac80211
snd 78855 16 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
rts_pstor 445196 0
soundcore 15091 1 snd
snd_page_alloc 18529 2 snd_hda_intel,snd_pcm
video 19596 2 nouveau,i915
mxm_wmi 12979 1 nouveau
wmi 19256 2 dell_wmi,mxm_wmi
mac_hid 13253 0
lp 17799 0
parport 46562 3 parport_pc,ppdev,lp
xfs 836544 1
usbhid 47199 0
hid 99559 1 usbhid
sdhci_pci 18826 0
sdhci 33205 1 sdhci_pci
atl1c 41717 0
usb_storage 49198 1

thanks for all your replies, hope this helps
Aielnathor
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Fri Mar 08, 2013 1:54 am


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 4 guests