Display problem for streaming videos on chrome browser

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read this

Display problem for streaming videos on chrome browser

Postby bakashasha on Sun Mar 03, 2013 8:18 am

Hello everyone.

I installed linuxmint 14 recently, before I was on linuxmint 10. I have some weird problem I had never encountered before : I am using Chrome web browser, and I have a display problem with video in streaming (on youtube or other) : the video works, but there is something like yellow snow moving on the vidéo.
I have tried to watch the same videos using Firefox and I don't have the problem.
Can anyone tell me what to do please? Thank you
bakashasha
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 03, 2013 7:24 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Display problem for streaming videos on chrome browser

Postby kadama on Sun Mar 10, 2013 8:36 am

I have the same problem. I see flakes all over the video on youtube. I also see flakes when I opt in in the HTML5 trial on Youtube. This is a well known issue and you can see the solution below.

https://code.google.com/p/chromium/issu ... &id=124569

I have tried the solution and it works. But I don't want to start enabling and disabling Chrome features without knowing the repercussions. So I did something simpler while waiting for Google to fix it. I disabled Flash 11.6 in Chrome and let Flash plugin 11.2 r202 do the job.

You have to go to Settings-Advanced Settings-Privacy-Content Settings-Plugins-Individual plugins. Find Flash plugin 11.6.602.171 and disable it. I also opted out from the Youtube HTML5 trial so that Flash plugin 11.2 r202 does all the work.

Hopefully Google will fix it soon
kadama
 

Re: Display problem for streaming videos on chrome browser

Postby bakashasha on Sun Mar 10, 2013 1:56 pm

Thanks for your reply.
I have found the flash plugin 11.6 and disabled it but unfortunately it hasn't solved my problem. I don't know what the Youtube HTML5 trial is ^^'.
I haven't tried the solution in the link because it seems a little complicated for me.
bakashasha
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 03, 2013 7:24 am

Re: Display problem for streaming videos on chrome browser

Postby kadama on Sun Mar 10, 2013 2:49 pm

Start a video on Youtube. Then right click on it to see if the Flash Player or HTML5 is used. That is, right click on the video and a menu will appear. The last entry of the menu should be Flash plugin 11.2 r202 (since you have now disabled Flash 11.6...) or HTML5. In case it is HTML5 follow the link bellow and opt out from the HTML5 trial.

http://www.youtube.com/html5
kadama
 

Re: Display problem for streaming videos on chrome browser

Postby bakashasha on Sun Mar 10, 2013 4:29 pm

Thank you again. I tried as you say: so I started a video and right clicked on it. It seems to be using HTML5. So I took the HTML5 trial but it didn't change anything :(
bakashasha
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 03, 2013 7:24 am


Return to Sound, Multimedia, & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 6 guests