LMDE 64bit Live CD fails to Boot - 201303

Questions about Grub, the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

LMDE 64bit Live CD fails to Boot - 201303

Postby RobsterCraw on Wed Mar 06, 2013 7:54 pm

I have been using Ubuntu on my laptops for some time now, but I wanted to try Mint on my desktop. I chose LMDE as a way of getting away from Ubuntu, but when I burned the DVD and tried to boot the disk, I got the initial screen that says "automatic boot in" 10..9..8.. etc. I can get the boot menu where I can choose to boot linux mint, or compatibility mode, etc. But once I make a selection or let the 10 seconds elapse, the machine seems to act like it is thinking for a minute with a blank screen and then the "thinking" (read: disc spinning, etc) seems to stop and then nothing. I'm left with a perpetually blank screen and no sign of life.

The Version I tried installing is LMDE 64 bit 201303. I've tried it with DVD's and USB. I've checked the image as well.

My Compy is a Core i7, with Asus P8Z68 MoBo, and an Nvidia Geforce GTX 570. The image is the Cinnamon desktop edition

Any ideas as to why it isn't working? Any help would be greatly appreciated. I've done a fair bit of searching around to see if anyone has had the same thing yet but I couldn't find anything that sounds like my particular problem.
RobsterCraw
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Wed Mar 06, 2013 7:44 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: LMDE 64bit Live CD fails to Boot - 201303

Postby mindstorm on Tue Mar 12, 2013 6:44 am

RobsterCraw wrote:I have been using Ubuntu on my laptops for some time now, but I wanted to try Mint on my desktop. I chose LMDE as a way of getting away from Ubuntu, but when I burned the DVD and tried to boot the disk, I got the initial screen that says "automatic boot in" 10..9..8.. etc. I can get the boot menu where I can choose to boot linux mint, or compatibility mode, etc. But once I make a selection or let the 10 seconds elapse, the machine seems to act like it is thinking for a minute with a blank screen and then the "thinking" (read: disc spinning, etc) seems to stop and then nothing. I'm left with a perpetually blank screen and no sign of life.

The Version I tried installing is LMDE 64 bit 201303. I've tried it with DVD's and USB. I've checked the image as well.


I am having a similar issue where I am unable to boot normal kernel from the iso but was able to boot and install in compatibility mode. I disabled 'quiet splash' portion of the grub kernel line to see where the hang appears to be happening and hangs at detecting the processor.

Processor in question is a AMD Turion II Dual-Core Mobile Processor M620
Specs: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4074368-4121353.html?dnr=1
mindstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 12, 2013 6:25 am

Re: LMDE 64bit Live CD fails to Boot - 201303

Postby mindstorm on Wed Mar 13, 2013 6:46 am

mindstorm wrote:
RobsterCraw wrote:I have been using Ubuntu on my laptops for some time now, but I wanted to try Mint on my desktop. I chose LMDE as a way of getting away from Ubuntu, but when I burned the DVD and tried to boot the disk, I got the initial screen that says "automatic boot in" 10..9..8.. etc. I can get the boot menu where I can choose to boot linux mint, or compatibility mode, etc. But once I make a selection or let the 10 seconds elapse, the machine seems to act like it is thinking for a minute with a blank screen and then the "thinking" (read: disc spinning, etc) seems to stop and then nothing. I'm left with a perpetually blank screen and no sign of life.

The Version I tried installing is LMDE 64 bit 201303. I've tried it with DVD's and USB. I've checked the image as well.


I am having a similar issue where I am unable to boot normal kernel from the iso but was able to boot and install in compatibility mode. I disabled 'quiet splash' portion of the grub kernel line to see where the hang appears to be happening and hangs at detecting the processor.

Processor in question is a AMD Turion II Dual-Core Mobile Processor M620
Specs: http://h10010.www1.hp.com/wwpc/ca/en/ho/WF06b/321957-321957-3329744-64354-64354-4074368-4121353.html?dnr=1


Worked out the issue, bad thumbdrive.
mindstorm
Level 1
Level 1
 
Posts: 2
Joined: Tue Mar 12, 2013 6:25 am


Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests