Installed but grub2 not working properly...

Questions about Grub, UEFI,the liveCD and the installer
Forum rules
Before you post please read this

Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Sun Mar 31, 2013 5:27 pm

I am new to linux..I have installed linux mint 14 but durng the installation process grub failed to install.I selected the option to manually install grub and folowed several form posts in the community...I updated the grub to grub2 and it got installed correctly.But when i try to start my system.....the error message is "No boot device found - insert a boot CD and press any key." .....RIght now i have only Mint 14 installed in my laptop and there is no other OS....I am unable to use my system.....please help me to solve this problem......I am using the live CD and posting this question..... :(
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby setcho on Mon Apr 01, 2013 9:54 am

If it is a new laptop and you are trying to dual boot with windows 8 you will need to find out about UEFI.

If not, whenever I have grub problems Boot-Repair usually sorts it out. Whilst running in live mode go here https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair and follow the instructions for the 2nd option.
setcho
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Thu Jun 23, 2011 3:38 am

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Mon Apr 01, 2013 2:50 pm

Tank you very much setcho....The grub is now perfectly working and the linux MINT 14(Nadia) is installed properly.....But now I got a new problem...When i try to boot the OS from my HDD a black screen is coming and nothing is happening ....I am not even getting the login screen ..... just a complete blank screen is coming.....how to solve this issue??? :?:
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby setcho on Tue Apr 02, 2013 3:35 am

avnkailash wrote:The grub is now perfectly working and the linux MINT 14(Nadia) is installed properly.
Not sure I understand your problem if this statement is correct then mint should boot.

Lets try to clarify some things:
Is your laptop new?
What operating system was on your laptop before you tried to install Mint 14?
Are you trying to dual boot with windows or do you just want Mint 14 on the laptop?
During the Mint install did you choose custom partitioning or did you let Mint do it automatically?
Also from your mint live cd run gparted and make a note of all the partitions and the file types and post back the information. Or upload a screenshot of gparted if possible.
setcho
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Thu Jun 23, 2011 3:38 am

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Tue Apr 02, 2013 4:11 am

My laptop is over an year old now....I just installed Linux MINT 14 right now...Not using dual boot....Before Mint my laptop is having windows 7.....I have made my custom partitions....I have attached the screen shot of Gparted..please see and tell me if you need any other information?
Attachments
Screenshot.png
Gparted screen shot
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby setcho on Tue Apr 02, 2013 11:14 am

Well apart from a rather large root partition I can't see much wrong with it, I usually choose a root partition of about 15-20 GB. As its a new install and you don't have any data on the drive why don't you just do a reinstall. However this time I would suggest that you let Mint do the partitioning i.e. choose the option to 'Erase the disk and reinstall Mint' (it's something like that) on the appropriate screen.

I know your running the live cd so I doubt there is a problem with your disc or iso but just in case there is a problem with your dvd/cd drive you can create a bootable usb drive to install. Try the Universal usb installer http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ which is my favourite. Unetbootin and LiLi also work well.

If you don't want to do this perhaps someone with more knowledge can tell you what to do next.
setcho
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Thu Jun 23, 2011 3:38 am

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Tue Apr 02, 2013 11:28 am

Thanku setcho....I will be doing that right now... :)
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Tue Apr 02, 2013 12:15 pm

it didnt work setcho... :(
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby avnkailash on Tue Apr 02, 2013 12:30 pm

its working......at last i got MINT working properly....
avnkailash
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Sun Mar 31, 2013 5:21 pm

Re: Installed but grub2 not working properly...

Postby setcho on Tue Apr 02, 2013 1:26 pm

Well done, I'm glad you got it working. :)
setcho
Level 1
Level 1
 
Posts: 20
Joined: Thu Jun 23, 2011 3:38 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Installation & Boot

Who is online

Users browsing this forum: karlchen and 21 guests