Coldboot: wifi start niet correct op

Dutch Forum

Moderator: xenopeek

Coldboot: wifi start niet correct op

Postby DC80 on Wed Apr 03, 2013 4:48 pm

Hallo allemaal,

Ik heb al een enige tijd problemen met mijn laptop en het opstarten van het internet. Als ik opstart dan heb ik geen verbinding met het netwerk (en dus internet). Helaas moet ik tot vervelends toe (3 tot 5 keer of meer) opnieuw opstarten tot dat WiFi het gaat doen. Heeft iemand hier toevallig een oplossing voor?

Mijn laptop:
lshw commando:
Code: Select all
product: Aspire 3680 ()
    vendor: Acer, inc.
    version: Not Applicable
    serial: LXAZL0Y0226511989F2500
    width: 32 bits
    capabilities: smbios-2.4 dmi-2.4 smp-1.4 smp

Netwerkkaart (wifi)
Code: Select all
*-network
                description: Wireless interface
                product: AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg]
                vendor: Atheros Communications Inc.
                physical id: 3
                bus info: pci@0000:0a:03.0
                logical name: wlan0
                version: 01
                serial: 00:19:7d:3b:02:59
                width: 32 bits
                clock: 33MHz
                capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical wireless
                configuration: broadcast=yes driver=ath5k driverversion=3.5.0-26-generic firmware=N/A ip=192.168.0.103 latency=168 link=yes maxlatency=28 mingnt=10 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
                resources: irq:18 memory:d0000000-d000ffff


Het enige dat ik zelf heb terug kunnen vinden is iets over wpasupplicant en daarna word de kaart/wifi inactief gezet. Dit heb ik terug gevonden in syslog maar omdat ik nu tijdens het schrijven op de laptop in kwestie zit en het netwerk functioneerd na een reboot zal ik deze info niet meer terug kunnen vinden.

Ik hoop dat iemand een oplossing heeft want ik word er helemaal gek van.

Alvast bedankt voor enige hulp.

Met vriendelijke groet,

DC80
"The future is predeterment by those who shape it"
DC80
Level 2
Level 2
 
Posts: 86
Joined: Fri Jan 06, 2012 5:37 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: Coldboot: wifi start niet correct op

Postby DC80 on Fri Apr 05, 2013 8:59 pm

Hi all,

ik heb wat meer graaf werk in mijn eigen systeem gedaan maar na het runnen van enkele commands heb ik eigenlijk niets kunnen vinden tot dat ik de syslog na keek. Hier vond ik een paar regels die ik niet goed snap wat het is. Mijn vermoeden is dat het met een wpa_supplicant te maken heeft.

Code: Select all
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]:    SCPlugin-Ifupdown: devices added (path: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:0a:03.0/net/wlan0, iface: wlan0)
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]:    SCPlugin-Ifupdown: device added (path: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:1e.0/0000:0a:03.0/net/wlan0, iface: wlan0): no ifupdown configuration found.
Apr  6 02:38:47 laptop dbus[598]: [system] Successfully activated service 'fi.w1.wpa_supplicant1'
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]: <info> wpa_supplicant started
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]: <info> (wlan0): supplicant interface state: starting -> ready
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]: <info> (wlan0): device state change: unavailable -> disconnected (reason 'supplicant-available') [20 30 42]
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]: <info> (wlan0): supplicant interface state: ready -> inactive
Apr  6 02:38:47 laptop NetworkManager[815]: <warn> Trying to remove a non-existant call id.


Ik denk dat het probleem hier ligt. Maar ik snap er niet veel van en om over een oplossing nog maar te zwijgen. Ik heb google al geraadpleegd maar helaas zonder resultaat of oplossingen die niet bij dit probleem horen. Ik hoop dat een van jullie mij kan helpen.

Met vriendelijke groet,

DC80
"The future is predeterment by those who shape it"
DC80
Level 2
Level 2
 
Posts: 86
Joined: Fri Jan 06, 2012 5:37 am

Re: Coldboot: wifi start niet correct op

Postby xenopeek on Tue Apr 09, 2013 4:52 am

Kan je de output van dit commando ook delen?
Code: Select all
mintwifi
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14540
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Coldboot: wifi start niet correct op

Postby DC80 on Tue Apr 09, 2013 5:48 pm

Uiteraard, ik hoop dat het opgelost kan worden. Wel heb ik wat info weg gelaten in verband met privacy.

Code: Select all
wlan0     IEEE 802.11bg  ESSID:"draadloosnetwerk" 
          Mode:Managed  Frequency:2.462 GHz  Access Point: 00:0C:F6:CC:17:48   
          Bit Rate=54 Mb/s   Tx-Power=20 dBm   
          Retry  long limit:7   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Encryption key:off
          Power Management:off
          Link Quality=54/70  Signal level=-56 dBm 
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:1  Invalid misc:14   Missed beacon:0

eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr 00:16:36:c4:99:2b 
          UP BROADCAST MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 B)  TX bytes:0 (0.0 B)
          Interrupt:16

lo        Link encap:Local Loopback 
          inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
          RX packets:194 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:194 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:19930 (19.9 KB)  TX bytes:19930 (19.9 KB)

wlan0     Link encap:Ethernet  HWaddr 00:19:7d:3b:02:59 
          inet addr:192.168.xxx.xxx  Bcast:192.168.xxx.xxx  Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::219:7dff:fe3b:259/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:9720 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:5383 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:11544399 (11.5 MB)  TX bytes:827842 (827.8 KB)

Rather than invoking init scripts through /etc/init.d, use the service(8)
utility, e.g. service smbd reload

Since the script you are attempting to invoke has been converted to an
Upstart job, you may also use the reload(8) utility, e.g. reload smbd
Server:      192.168.0.1
Address:   192.168.0.1#53

Non-authoritative answer:
Name:   google.com
Address: 173.194.67.139
Name:   google.com
Address: 173.194.67.101
Name:   google.com
Address: 173.194.67.100
Name:   google.com
Address: 173.194.67.138
Name:   google.com
Address: 173.194.67.102
Name:   google.com
Address: 173.194.67.113

-------------------------
* I. scanning WIFI PCI devices...
-------------------------
* II. querying ndiswrapper...
-------------------------
* III. querying iwconfig...
-------------------------
* IV. querying ifconfig...
-------------------------
* V. querying DHCP...
-------------------------
* VI. querying nslookup google.com...


Ik zag iets voorbij vliegen over Samba (reload smbd), maar deze is niet geinstalleerd.

Met virendelijke groet,

DC80
"The future is predeterment by those who shape it"
DC80
Level 2
Level 2
 
Posts: 86
Joined: Fri Jan 06, 2012 5:37 am

Re: Coldboot: wifi start niet correct op

Postby xenopeek on Wed Apr 10, 2013 3:17 am

Dat belooft niet veel :( En dit?
Code: Select all
inxi -Nxz
User avatar
xenopeek
Level 21
Level 21
 
Posts: 14540
Joined: Wed Jul 06, 2011 3:58 am
Location: The Netherlands

Re: Coldboot: wifi start niet correct op

Postby DC80 on Wed Apr 10, 2013 4:44 am

Uhm, ik was in slaap gevallen gisteren, sorry. Ik heb de commando's uitgevoerd. Ook een keer zonder netwerk maar helaas lijkt het er op dat het bestand waarnaar ik de informatie heb toe geschreven corrupt is en of een onjuiste codering heeft waardoor er allerlei rare tekens tussen staan en de informatie niet compleet is.

Maar goed, de commando's:
Code: Select all
Network:   Card-1: Marvell 88E8038 PCI-E Fast Ethernet Controller driver: sky2 ver: 1.30 port: 2000 bus-ID: 02:00.0
                Card-2: Atheros AR2413/AR2414 Wireless Network Adapter [AR5005G(S) 802.11bg] driver: ath5k bus-ID: 0a:03.0


Het vreemde is dat het netwerk en/of de kaart wel in een keer werkt als ik de "live-cd/usb" gebruik. Kan het aan de driver liggen?

Greetings,

DC80
"The future is predeterment by those who shape it"
DC80
Level 2
Level 2
 
Posts: 86
Joined: Fri Jan 06, 2012 5:37 am


Return to Nederlands (Dutch)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests