Sound starts from 16% of volume, no lower?

Questions about codecs, DVD playback, web plugins...
Forum rules
Before you post please read how to get help

Sound starts from 16% of volume, no lower?

Postby Aalexeey on Sun Dec 23, 2012 4:59 am

I can't get low sound, the volume control moves from 0 to 16% without any sound and then starts at 16% with sound 16%. ALSA or PulseAudio, I had get same. Can I get this low range from 0 to 16% functioning?
My PC:
ASUS P2-99B (ZX) AT + Tualatin Award BIOS Patched
CPU: PIII-S 1400/133 + Abit SlotKET III FC-PGA2 Modified, 105/35 1100MHz
RAM: 512Mb 256 + 128 + 128 PC133
Video: AGP2x "Point of View" NV 5500 AGP 256Mb
2ndUSB1.0: USB Audio Speakers "Altec"
1stPCI: "NEC" Adapter 5xUSB2.0
2ndPCI: "D-Link" DFE-520TX Fast Ethernet Adapter VIA
3rdPCI: "Gembird" VIA VT6421 2+1xSATA1/1xIDE + "Memphis" Modified VT6421 RAID BIOS
1stHDD: Seagate ST1000DL002 1Tb/5900RPM SATA0
2ndHDD: Seagate ST32000542AS 2Tb/5900RPM SATA1
CD/DVD: Sony DVD DDU1621/LG DVD RW MB ATA Secondary channel
1stUSB2.0: Web Camera "Logitech C110"
2ndUSB2.0: Printer/Scanner Samsung CLX-3185
PS/2: Mouse "Genius"
Power: Codegen ATX 300W + All PCI's & AGP 3.3V direct supply
OS: Windows XP SP3 + grub24dos SATA0/Linux Mint Debian Edition Mate Desktop SATA1
Aalexeey
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Jun 30, 2012 4:51 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Sound starts from 16% of volume, no lower?

Postby Aalexeey on Mon Dec 24, 2012 12:25 pm

I can't say the problem solved but, this pulseaudio-equalizer_2.7.0.2-2~webupd8~oneiric3_all.deb was installed and all adjustments moved to -10 position. So now I have sound starts from 16% not lowdly but, no full sound volume available. I don't thing it is O.K. to do such long manipulations to reach such simple function. :!:
Aalexeey
Level 1
Level 1
 
Posts: 24
Joined: Sat Jun 30, 2012 4:51 am

Re: Sound starts from 16% of volume, no lower?

Postby digitman on Thu Jan 24, 2013 4:40 pm

I'm having this same issue on Linux mint with Mate, latest edition. What's up with this? Any solution?
digitman
Level 1
Level 1
 
Posts: 13
Joined: Sun Jan 20, 2013 3:39 am

Re: Sound starts from 16% of volume, no lower?

Postby tonytonyjan on Mon Jun 10, 2013 11:13 pm

I have this issue as well with Mint 15 Cinnamon on Dell Latitude 6430u. :/
tonytonyjan
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Mon Jun 10, 2013 11:08 pm


Return to Sound, Multimedia & Codecs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest