can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because Net

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read this

can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because Net

Postby dexter lab on Wed Jun 12, 2013 9:47 am

Hi guys,

I've installed Linux Debian Mint. The problem is that I can't open firefox to access the internet. I use wireless so I can't even first time update/upgrade because I need to browser to autenticate myself on WiFi.

I try to update but it says that the authentication with the server failed. What can I do so this get to work? At the moment I don't have any other computer, only this one.
Hope to a solution.

Thanks for the attention.
dexter lab
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Wed Jun 12, 2013 9:41 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because N

Postby sweuk on Wed Jun 12, 2013 1:31 pm

Probably the wireless on your machine is disabled by hardware switch.
Check here for a step by step guide on how to enable it:
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=42&t=134415

After the wireless is enabled, open Firefox and authenticate, as you did before.
sweuk
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Wed Mar 07, 2012 4:34 pm

Re: can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because N

Postby dexter lab on Wed Jun 12, 2013 2:30 pm

Hey, thanks for the quick reply.

The problem is that Firefox isn't working: I click on it, it does recognize the click but simply doesnt open the browser. It's like nothing was happening.

on LIVE CD It did good, but now with it installed I just cant open firefox
dexter lab
Level 1
Level 1
 
Posts: 9
Joined: Wed Jun 12, 2013 9:41 am

Re: can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because N

Postby trapperjohn on Wed Jun 12, 2013 3:14 pm

Hi,

Let's look at a couple things:

from the terminal, run
firefox

What is the output?

from a terminal, run
ifconfig

What is the output
trapperjohn
Level 5
Level 5
 
Posts: 689
Joined: Wed Jul 11, 2012 4:10 pm

Re: can't Net Acess because Firefox, can't Firefox because N

Postby sweuk on Wed Jun 12, 2013 3:56 pm

Also try this obvious question: are you using a mouse or a laptop touch-pad?

If it's a touch-pad, go to Applications> System Tools> System Settings>Touchpad and see whether the "Enable Touchpad" box is checked.
sweuk
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Wed Mar 07, 2012 4:34 pm


Return to Newbie Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron