no thumbnails after UP-7 [SOLVED]

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read how to get help

no thumbnails after UP-7 [SOLVED]

Postby rudar on Tue Sep 24, 2013 2:50 pm

I'm using Mate 1.6. I made a successful upgrade to UP-7 through my Update Manager, but I have lost all the thumbnails in Documents. Pictures and PDF documents do not have thumbnails any more. Only generic icons can be seen. Here is what I tried to do:

First I checked the File Management Preferences (Edit-Preferences-Preview-Show Thumbnails: Always; Only for files smaller than 1 MB. There was no change.

Then I entered the terminal and I tried:

sudo apt-get install gnome-raw-thumbnailer

There came the answer: Unable to locate package gnome-raw-thumbnailer

After that I tried:

sudo apt-get install ufraw

There came the answer that the newest version was already installed. Finally I tried:

sudo chmod 777 -R .cache/thumbnails

As a reply I read:

chmod: cannot access ‘.cache/thumbnails’: No such file or directory

No good. I opened the Synaptic and installed PcManFm, as someone has recommended it as an 'extremely fast and light file manager'. Unfortunately, nothing has changed and I still do not have my thumbnails. I know there was a similar discussion at Mate forums:

http://forums.mate-desktop.org/viewtopi ... e&start=10

and even at Ubuntu forums:

http://askubuntu.com/questions/164055/g ... thumbnails

So, here I am, at my wits end! I tried to do my homework, honestly, but something is missing. Could you advise me what to do? It would be much appreciated, as this is the only little problem I have after this upgrade.
Last edited by rudar on Fri Sep 27, 2013 3:51 pm, edited 1 time in total.
LMDE Mate
rudar
Level 2
Level 2
 
Posts: 58
Joined: Thu Sep 27, 2012 7:34 am

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: no thumbnails after UP-7

Postby xfrank on Tue Sep 24, 2013 4:37 pm

I have no thumbnails too.
Additionally, the system don't "see" the dafaults fonts anymore.
Linux: LMDE (Mate), Mint13 (Xfce), Mint 17 (Xfce), Peppermint 3 (LXDE), Manjaro (Xfce and Netbook Edition)
xfrank
Level 4
Level 4
 
Posts: 272
Joined: Sat Nov 24, 2012 6:09 pm
Location: Mexico

Re: no thumbnails after UP-7

Postby teatime on Tue Sep 24, 2013 4:40 pm

Are you sure that the thumbnails are in .cache?? As most of the time they are in your home directory .thumbnails and it is enough to enter .thumbnails and delete the directories within this directory like:

cd .thumbnails
rm -rf *

which delete all files within the thumbnails directory. Afterwards your filemanager should recreate all thumbnails in case you view directories with a filemanager. It's an old problem and I can not remember anymore when it started.
teatime
Level 2
Level 2
 
Posts: 65
Joined: Thu Aug 16, 2012 12:47 pm

Re: no thumbnails after UP-7

Postby cjorsinger on Tue Sep 24, 2013 5:39 pm

I'm seeing this problem, too, after upgrading to UP-7. Changing permissions per the Ubuntu link didn't fix things, nor did adding the
Code: Select all
.config/thumbnails
directory, nor did removing the .thumbnails directories and restarting caja as teatime suggests. In addition, caja is using nearly all of the CPU's time while it is trying to display a directory of pictures (LMDE is installed on an old 3.0 GHz P4 system). It generates the thumbnails in
Code: Select all
.thumbnails/normal
, but it doesn't display them. Geeqie and Gthumb have no problem creating thumbnails for that same directory.

The only way to "fix" things is to turn off thumbnailing in caja's preferences. That way, there still aren't any thumbnails, but I get to use the CPU for something else.
cjorsinger
Level 1
Level 1
 
Posts: 11
Joined: Mon Mar 11, 2013 6:59 pm

Re: no thumbnails after UP-7

Postby xcvvcx on Tue Sep 24, 2013 7:26 pm

I have the same problem lost images and PDF files thumbnails, after update through Update Manager
xcvvcx
Level 1
Level 1
 
Posts: 1
Joined: Tue Sep 24, 2013 7:21 pm

Re: no thumbnails after UP-7

Postby rudar on Wed Sep 25, 2013 1:55 am

Well, I am glad my message has attracted some attention and that there are many of us sharing the same problem. I only hope that a more experienced user will manage to help us all! :)
LMDE Mate
rudar
Level 2
Level 2
 
Posts: 58
Joined: Thu Sep 27, 2012 7:34 am

Re: no thumbnails after UP-7

Postby MahoG on Fri Sep 27, 2013 4:30 am

same here. Unchecked thumbnails in caja preferences, waiting for a solution.
MahoG
Level 1
Level 1
 
Posts: 6
Joined: Mon Jun 10, 2013 11:35 am

Re: no thumbnails after UP-7 [SOLVED]

Postby rudar on Fri Sep 27, 2013 3:39 pm

Well, it's my own very pleasant duty to offer some sincere gratitude to the great team of the Mint developers once again! I've just passed through the most recent upgrade in the Update Manager. There came new versions of libmatedesktop, mate-desktop, mate-desktop-common, mint flashplugin and mint-x-icons. Some of them did the trick and I got my beloved thumbnails back!! Just restart after the last upgrade and - here they are! Excellent!
LMDE Mate
rudar
Level 2
Level 2
 
Posts: 58
Joined: Thu Sep 27, 2012 7:34 am

Re: no thumbnails after UP-7 [SOLVED]

Postby xfrank on Sat Sep 28, 2013 7:01 pm

still not solved for me, but nautilus has "normal" thumbnails.
..........................
update: thumbnails are back in Caja. Solved
Linux: LMDE (Mate), Mint13 (Xfce), Mint 17 (Xfce), Peppermint 3 (LXDE), Manjaro (Xfce and Netbook Edition)
xfrank
Level 4
Level 4
 
Posts: 272
Joined: Sat Nov 24, 2012 6:09 pm
Location: Mexico

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests