black screen after update pack 7

Post your update and upgrade related errors here
Forum rules
Before you post please read this

black screen after update pack 7

Postby santiagorf on Mon Oct 21, 2013 8:32 pm

Hi all,
After installing update pack 7, my OS boots up on a black screen.
However, If I boot up on recovery mode, Im able to open a virtual terminal and get the information below.
It seems that reinstalling the ATI driver might help to solve this issue, but I`d like to know first if this this the right thing to do.

thank you!
santiagorf


Video card:
Code: Select all
01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Bonaire XT [Radeon HD 7790/8770]



Xorg.0.log:
Code: Select all
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
[   126.565] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
[   126.566] (WW) Hotplugging is on, devices using drivers 'kbd', 'mouse' or 'vmmouse' will be disabled.
[   126.566] (WW) Disabling Mouse0
[   126.566] (WW) Disabling Keyboard0
[   126.567] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[   126.586] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:17:0) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:18:0) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:18:1) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:18:2) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:19:0) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:19:1) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:19:2) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:0) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:1) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:2) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:3) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:4) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:20:5) found
[   126.597] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@1:0:1) found
[   126.603] (WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported


xorg.conf:
Code: Select all
Section "ServerLayout"
   Identifier     "X.org Configured"
   Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
   InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
   InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
   ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/misc"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/Type1"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
   FontPath     "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
   FontPath     "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
   FontPath     "built-ins"
EndSection

Section "Module"
   Load  "dri2"
   Load  "extmod"
   Load  "dbe"
   Load  "record"
   Load  "dri"
   Load  "glx"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
   Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
   Identifier  "Mouse0"
   Driver      "mouse"
   Option       "Protocol" "auto"
   Option       "Device" "/dev/input/mice"
   Option       "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "0-DFP5"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
   Option       "TargetRefresh" "60"
   Option       "Position" "0 0"
   Option       "Rotate" "normal"
   Option       "Disable" "true"
EndSection

Section "Monitor"
   Identifier   "0-DFP6"
   Option       "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
   Option       "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
   Option       "DPMS" "true"
   Option       "TargetRefresh" "60"
   Option       "Position" "0 0"
   Option       "Rotate" "normal"
   Option       "Disable" "false"
   Option       "PreferredMode" "1680x1050"
EndSection

Section "Device"
   Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
   Driver      "fglrx"
   Option       "Monitor-DFP5" "0-DFP5"
   Option       "Monitor-DFP6" "0-DFP6"
   BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
   Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
   Device     "aticonfig-Device[0]-0"
   DefaultDepth     24
   SubSection "Display"
      Viewport   0 0
      Depth     24
   EndSubSection
EndSection
santiagorf
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Sat Mar 20, 2010 3:16 pm

Linux Mint is funded by ads and donations.
 

Re: black screen after update pack 7

Postby santiagorf on Wed Oct 23, 2013 12:51 pm

Anyone?
santiagorf
Level 1
Level 1
 
Posts: 39
Joined: Sat Mar 20, 2010 3:16 pm


Return to Update/Upgrade Issues

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests