Search found 7 matches

by Pelsjager
Mon Jan 22, 2018 5:41 am
Forum: Newbie Questions
Topic: X server fails to boot after kernel update to 4.4
Replies: 5
Views: 290

Re: X server fails to boot after kernel update to 4.4

Alright, good to know what is going on. Removing the nvidia driver and reinstalling the kernel didn't change anything; the same x server fail happens. I'll just upgrade to 18.3, thanks!
by Pelsjager
Sat Jan 20, 2018 7:01 am
Forum: Newbie Questions
Topic: X server fails to boot after kernel update to 4.4
Replies: 5
Views: 290

Re: X server fails to boot after kernel update to 4.4

Installing 3.13.0-139 isn't the solution apparently, since that just boots to a blank black screen, without any error messages. Any ideas?
by Pelsjager
Thu Jan 18, 2018 6:29 am
Forum: Newbie Questions
Topic: X server fails to boot after kernel update to 4.4
Replies: 5
Views: 290

X server fails to boot after kernel update to 4.4

Following https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=90&t=261343 , I updated my kernel from 3.19.0-32 to 4.4.0-109. The update went fine, but when booting the new kernel, it fails to get to the login screen, and after a few tries, says that Xserver failed to boot with: AddScreen/ScreenInit failed ...
by Pelsjager
Thu Mar 23, 2017 6:21 am
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: Secondary screen not working with nvidia-375/378
Replies: 3
Views: 276

Re: Secondary screen not working with nvidia-375/378

Not a fix, but 'solved' this by reverting back to the 370.28 drivers from the graphics-drivers ppa.
by Pelsjager
Tue Mar 21, 2017 8:08 am
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: Secondary screen not working with nvidia-375/378
Replies: 3
Views: 276

Secondary screen not working with nvidia-375/378

Since updating to nvidia-375 drivers, my secondary screen isn't working with laptop any more, where it used to be fine before (with nvidia-367 drivers, I think). The primary screen works fine, but the second screen displays either nothing, or a garbled version of the primary display, no cursor. I've...
by Pelsjager
Sat Apr 20, 2013 4:13 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: High CPU usage of Xorg
Replies: 3
Views: 3978

Re: High CPU usage of Xorg

Thanks for the comment, switching from the nvidia drivers to the nouveau drivers seemed to do the trick, Xorg and cinnamon load are now back to ~2% each, and the whole system is running way more fluently again.
by Pelsjager
Sat Apr 20, 2013 12:56 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: High CPU usage of Xorg
Replies: 3
Views: 3978

High CPU usage of Xorg

Hi, I'm currently running LM 14 Nadia on a laptop, with a Intel C2D P8700 and a Nvidia GT240M. When idle, the cpu-usage varies between 20-50% constantly, for both cores. Looking at the processes in the System Monitor, it seems that Xorg (25-35%) and Cinnamon (~10%) are the culprits. I assume that th...

Go to advanced search