Search found 27 matches

by alfavictory
Tue Nov 21, 2017 2:48 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: Hewlett-Packard G61 no sound
Replies: 0
Views: 3468

Hewlett-Packard G61 no sound

Hello everyone, HP G61-410EB works absolutely fine under Windows 7-10. LMDE 2 no sound (speakers, headset) except when I switch laptop off, I can hear beep sound. alsamixer put all levels up pavucontrol shows output volume level blinking but no sound Inxi -A output: Audio: Card Intel 82801I (ICH9 Fa...
by alfavictory
Thu Jan 06, 2011 6:02 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

salsalha wrote:this worked, for me. Good Luck

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&t=62772
:D
For me works too!!!

Kernel 2.6.36-2.dmz.7-liquorix-686 works like charm
Tnx to you and tdockery97 :)
by alfavictory
Tue Jan 04, 2011 4:51 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

Have you tried the link above? It shows how to upgrade the kernel so you can use your OS with a different kernel. Yes, I do. It is explain how to do for Ubuntu, and I don't know why but most of those kernels doesn't work for me. It ask for some packages which is not available in Debian repo at all....
by alfavictory
Tue Jan 04, 2011 1:38 am
Forum: LMDE Archive
Topic: No sound in my notebook (solved)
Replies: 9
Views: 3179

Re: No sound in my notebook

tks tdockery97, i tryed, and don't worked.... but the hope still here... Greetings Hi try some live-DVD or live-USB with Mint 10 Main edition. If you have sound there, most probably you have same problem as I have now. All solutions I read for you doesn't work for me as well. The problem is (sorry ...
by alfavictory
Tue Jan 04, 2011 1:25 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

Dear "inktitan" Did you try LMDE 201101 32-bit re-spin edition? Clem told about new kernel, I boot up with live-USB in terminal make uname -r and get 2.6.32.5??? all still the same? Sound still don't work and I am worry how many years passed by until 2.6.35 at least appear. With this kerne...
by alfavictory
Tue Dec 14, 2010 11:25 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

It might ignore the driver issue since you would have been the one to remove it. From what I have read I think the Intel driver is the one you need and the problem is elsewhere. Dear Friend, One more question as to more experienced person. I had tried couple more distros with kernel-2.6.35 and ever...
by alfavictory
Sun Dec 12, 2010 5:36 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

inktitan wrote: Hopefully this can work itself out as these things sometimes do.
Here is another question, if I delete driver from kernel and make dist-update, does it take another driver or will put sound_hda_intel back?
by alfavictory
Sun Dec 12, 2010 2:58 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

Ok try it this way sudo cat /var/log/messages |less if less doesn't work you can try tail. This is supposed to let you view the error reports. Of course if you really only have one message the other commands should reflect just that. Meaning your PC does not know what went wrong :(. My guess is tha...
by alfavictory
Sun Dec 12, 2010 1:21 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

sorry dmesg was the wrong way to go. Try sudo cat /var/log/messages this will give you a list of messages with dates. Dec 12 06:25:03 presariocq62notebookpc-laptop rsyslogd: [origin software="rsyslogd" swVersion="4.6.4" x-pid="1308" x-info="http://www.rsyslog.com&...
by alfavictory
Sat Dec 11, 2010 1:17 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

Ok. Go ahead and post your lsmod. Module Size Used by aes_i586 6816 1 aes_generic 25738 1 aes_i586 parport_pc 15799 0 ppdev 4058 0 lp 5570 0 parport 22554 3 parport_pc,ppdev,lp sco 5857 2 bridge 33019 0 stp 996 1 bridge bnep 7444 2 rfcomm 25171 0 l2cap 21705 6 bnep,rfcomm bluetooth 36319 6 sco,bnep...
by alfavictory
Sat Dec 11, 2010 3:05 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

inktitan wrote:OK I am not sure I see anything wrong there except maybe the ATI Intel combo. So lets try the simple stuff. First right click the volume control and make sure it is not muted in any of the settings.
All checked.
Problem still exist.
by alfavictory
Sat Dec 11, 2010 1:10 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

Re: No sound LMDE Compaq Presario CQ62

ok. It is possible the update had knocked out the needed driver but the re-install should have fixed that. So lets try (save any open files first) sudo apt-get update sudo apt-get dist-upgrade alsamixer <---to make sure the volume is up dmesg |grep sound <-----post this if it still is not working i...
by alfavictory
Fri Dec 10, 2010 5:37 am
Forum: LMDE Archive
Topic: [solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62
Replies: 21
Views: 7345

[solved] No sound LMDE Compaq Presario CQ62

Hi everyone, I read already tons of topics how to solve this issue, nothing does help. First, when I bought my laptop I install LMDE there was sound and everything. Now thru headphones only. And no one could explain, whats going on. Is it kernel problem, or driver problem or application problem? All...
by alfavictory
Fri Dec 03, 2010 6:22 am
Forum: LMDE Archive
Topic: How to install Skype on Mint Debian
Replies: 30
Views: 21832

Re: How to install Skype on Mint Debian

Finnaly!!!

I had installed skype!!!

Thanks a lot Supergoo!!! LMDE Rules!!!
by alfavictory
Wed Dec 01, 2010 4:20 am
Forum: Hardware Support
Topic: [solved]Keyboard Compaq Presario CQ62
Replies: 4
Views: 1673

Re: [solved]Keyboard Compaq Presario CQ62

After ages of reading forums, I met my friend who solved this problem very easy :)
Just Disable function in BIOS to use additional keys without Fn... It was so easy and stupid that I feel so embarrassed :oops:
If somebody had problem like this pls see BIOS first :)
by alfavictory
Tue Nov 30, 2010 2:00 am
Forum: Hardware Support
Topic: [solved]Keyboard Compaq Presario CQ62
Replies: 4
Views: 1673

Re: Keyboard Compaq Presario CQ62

What's happening guys? 38 views no one reply for a week?
I'm still suffering with this problem. Is anybody knows at least a website, where I can find driver or program or HOWTO, to fix this problem?
I need your help, please!!!
by alfavictory
Wed Nov 24, 2010 1:27 am
Forum: Hardware Support
Topic: [solved]Keyboard Compaq Presario CQ62
Replies: 4
Views: 1673

Re: Keyboard Compaq Presario CQ62

richyrich wrote:Control Center -> Keyboard -> Layout . . . is there one that you can try in that list ?
Kind of.
There is Internet keyboard for Notebook Compaq (Presario for example) - does not work.
Keyboard for Compaq Notebook (Armada for example) - does not work

Any suggestions? Please...
by alfavictory
Tue Nov 23, 2010 1:38 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [solved]Keyboard Compaq Presario CQ62
Replies: 4
Views: 1673

[solved]Keyboard Compaq Presario CQ62

Dear All, I just bought a new Laptop (see subject) install my favorite distro (Mint of course), and find out that I can hardly work with that system... There is "Functional" keys that naturally must work together with Fn key, but they are not. So if I want press Alt+F2 it will not work, in...
by alfavictory
Thu Oct 28, 2010 12:07 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Unable to install Linux Mint 10
Replies: 8
Views: 1486

Re: Unable to install Linux Mint 10

Sovereign6 wrote: So apparently, your user name cannot be started with a capital letter... I feel like an ass.
@$#@ I feel the same thing!!!

But, thank you so much about it!!! I experience the same problem with Capital letter in a login, now it's solved :)
by alfavictory
Fri May 08, 2009 5:21 am
Forum: Xfce
Topic: Wicd or Network manager.
Replies: 9
Views: 8123

Re: Wicd or Network manager.

The reason why I vote for Network Manager that I tried both on my AAO (Acer Aspire One) and Network Manager works from the box with no problem at all.
For Wicd in Gloria XFCE I change kernel from Jaunty to make Wicd works but Cardreaders don't work now and everage speed gets low

Go to advanced search