Search found 48 matches

by draconicrose
Tue May 12, 2020 6:24 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [SOLVED] How to keep default output while automatically changing the input in pulseaudio?
Replies: 3
Views: 162

Re: How to keep default output while automatically changing the input in pulseaudio?

I feel like a bit of an idiot. I tried your suggestion and it didn't work, but with the USB mic plugged in I could go into pavucontrol -> configuration and set the "USB Advanced Audio Device" to input only. That seems to persist restarts of pulseaudio and does what I want. Thank you!
by draconicrose
Tue May 12, 2020 9:54 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [SOLVED] How to keep default output while automatically changing the input in pulseaudio?
Replies: 3
Views: 162

[SOLVED] How to keep default output while automatically changing the input in pulseaudio?

Hello! I have an issue with pulseaudio's automatic input change when I plug in my USB microphone. This microphone is a Samson Meteor Studio Mic, meaning it's both an input and an output. When it's plugged in, the output changes to its headphone jack and the input to its microphone. In my case, I don...
by draconicrose
Sun Mar 22, 2020 7:49 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Somehow disabled Flatpak in the software manager...
Replies: 5
Views: 835

Re: Somehow disabled Flatpak in the software manager...

smurphos wrote:
Sun Mar 22, 2020 3:06 am

That package is not relevant to mint install.

Try

Code: Select all

apt install gir1.2-flatpak-1.0
That did it! Thank you so much!
by draconicrose
Sat Mar 21, 2020 9:39 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Somehow disabled Flatpak in the software manager...
Replies: 5
Views: 835

Re: Somehow disabled Flatpak in the software manager...

ajgringo619 wrote:
Sat Mar 14, 2020 3:30 pm
Is the package gnome-software-plugin-flatpak installed?
Yes it is, but it's doing nothing. I suspect that Mint might ship with a special version of that package, because I had to install the gnome software manager as a dependency.
by draconicrose
Mon Mar 09, 2020 4:11 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Somehow disabled Flatpak in the software manager...
Replies: 5
Views: 835

[SOLVED] Somehow disabled Flatpak in the software manager...

Hello!

I seem to have somehow disabled Flatpak support in the Software Manager. I can install Flatpaks through the command line, but not graphically. Is there an easy way to reset the Software Manager to defaults? I've tried reinstalling the mintinstall package but no success.
by draconicrose
Fri Sep 20, 2019 4:29 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

That's clearly not a coincidence; Shift-2=@ in the US layout(s) whereas Shift-2=" in the "Portuguese" layout. If you use latter you should be able to type @ with AltGr-2 or AltGr-q. I'm wondering if there's actually a bug/oddity in here anywhere. What is your physical keyboard's layout? US or PT? I...
by draconicrose
Fri Sep 20, 2019 10:50 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

However, I'm noticing we haven't in fact considered the most straightforward possibility: you having by accident set " as a shortcut when you were playing around with Menu -> Preferences -> Keyboard -> Shortcuts. Not sure if the key-combo working with a different layout denies that possibility alre...
by draconicrose
Thu Sep 12, 2019 7:42 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

It'll then also work if you simply delete the English (US) layout; layouts aren't additive or anything of the sort; you use one. No, I don't think you've found a generic bug. Although hard to imagine the only thing other than hardware --- and assuming from the description that Shift works with othe...
by draconicrose
Thu Sep 12, 2019 4:37 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

Is it the same with both Shift keys? Yes, it is. I've managed to make the keyboard type the quotes but, well, it only works if I have the Portuguese layout as an option, too, AND only if it's above the US layout in settings: https://i.imgur.com/sVbpXFt.png I mean, this workaround technically works ...
by draconicrose
Thu Sep 12, 2019 3:49 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

Other things I've tried:
Reconfigure keyboard with

Code: Select all

sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
Update Locales with

Code: Select all

sudo dpkg-reconfigure locales
sudo update-locale LANG=en_US.UTF-8
sudo locale-gen --purge --no-archive
sudo update-initramfs -u -k all
by draconicrose
Tue Sep 10, 2019 8:28 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

Re: Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

I will try, but it was working perfectly on the 5.0 kernel. I don't remember why I was running the 5.0 kernel even before I formatted, but I'm sure it had something to do with gaming.

Edit: I've tried it on the 4.15.0-62 kernel and, as predicted, it had no effect on my ability to type quotes.
by draconicrose
Tue Sep 10, 2019 5:59 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?
Replies: 14
Views: 765

[SOLVED] Suddenly, I can't type a quotes ("), but the keyboard is fine?

(Crossposted from https://www.reddit.com/r/linuxmint/comments/d2c3k3/suddenly_i_cant_type_a_quotes_but_the_keyboard_is/) I have a mechanical US/PT keyboard that I use with the US layout. Until yesterday it was working absolutely fine, then all of a sudden I stopped being able to press Shift + ' to c...
by draconicrose
Thu Jul 19, 2018 7:35 am
Forum: Hardware Support
Topic: Keyboard layout resets on restart.
Replies: 0
Views: 241

Keyboard layout resets on restart.

I have a keyboard that is capable of two layouts, US and PT, but defaults to PT. I've set the keyboard preferences to EN (US) in the settings. Every time I start up the system I have to go to the applet and change the layout back to EN because it defaults to PT. Is there any way to make my choice pe...
by draconicrose
Tue Jun 13, 2017 6:36 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Cinnamon panel font rendering.
Replies: 2
Views: 1187

Re: Cinnamon panel font rendering.

Thank you, this was what I was missing! I had no idea that the 'regular' part wasn't part of the name.
by draconicrose
Mon Mar 20, 2017 8:00 am
Forum: Wireless
Topic: [RESOLVED] WPA2 Enterprise and Ralink drivers intermittent disconnect.
Replies: 1
Views: 348

Re: WPA2 Enterprise and Ralink drivers intermittent disconnect.

Installing kernel version 4.4.0-67 appears to have solved the issue.
by draconicrose
Sun Mar 19, 2017 2:10 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Cinnamon panel font rendering.
Replies: 2
Views: 1187

[SOLVED] Cinnamon panel font rendering.

I'm trying to change the font in the cinnamon panel and I've succeeded but it doesn't seem to render the same way as it does on the window titles and stuff. You can see what I mean in the screenshot (drive link), especially if you look at the time. Am I seeing things, doing something wrong or did I ...
by draconicrose
Tue Feb 28, 2017 12:44 am
Forum: Wireless
Topic: [RESOLVED] WPA2 Enterprise and Ralink drivers intermittent disconnect.
Replies: 1
Views: 348

[RESOLVED] WPA2 Enterprise and Ralink drivers intermittent disconnect.

Good evening. I have to connect to a wifi network at my school (eduroam), which I have configured manually according to my school's instructions for linux (no certificate). The issue I have is that the wifi does connect, but it keeps disconnecting every few minutes, needing me to turn the wifi off a...
by draconicrose
Tue Oct 18, 2016 4:51 pm
Forum: Software & Applications
Topic: URLs slow to open in the browser.
Replies: 14
Views: 821

Re: URLs slow to open in the browser.

Yes because I tried to see if the problem was chrome. I didn't mention it as a main browser. In fact I pointed out that I'm currently using chrome 53. I appreciate your help, but please read what I wrote.
by draconicrose
Tue Oct 18, 2016 2:18 pm
Forum: Software & Applications
Topic: URLs slow to open in the browser.
Replies: 14
Views: 821

Re: URLs slow to open in the browser.

I barely use Firefox. My main browser is chrome.

Go to advanced search