Search found 141 matches

by grungy_me
Thu Sep 24, 2020 10:58 am
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: LM-20 Displayport monitor issue - Nvidia driver
Replies: 1
Views: 173

LM-20 Displayport monitor issue - Nvidia driver

Hello, I'm having a problems with LinuxMint 20 64-bit Cinnamon. I have an Asus PB278 monitor that is connected to my Nvidia graphics card via Displayport. This is my primary monitor. When I turn on my large screen TV connected to the same Nvidia graphics card via HDMI, it swaps them and automaticall...
by grungy_me
Thu Sep 10, 2020 2:36 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon
Replies: 6
Views: 178

Re: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon

I've come up with some more information. It appears Nemo is the only application that suddenly cannot access the audio CD and gives off this error message. Even though the file manager is what I'd like to use to access the files on the audio CD, I cannot typically after one CD has been inserted and ...
by grungy_me
Wed Sep 09, 2020 6:09 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon
Replies: 6
Views: 178

Re: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon

[/quote]It is being auto-mounted try right click it and select unmount before removing it, then remove it [/quote] That is not an option within Nemo. Right clicking on the optical drive only brings up the following command options: Open Open in new tab Open in new window Add bookmark Send by email E...
by grungy_me
Wed Sep 09, 2020 5:48 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon
Replies: 6
Views: 178

Re: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon

If you mount it, it's going to STAY mounted, until you unmount. And trying to eject a volume that's mounted will lead to unexpected behavior. If you're double-clicking through Nemo, it's mounting the disc first, then running your player. Just put in the CD and use the player to open it. I'm not sur...
by grungy_me
Wed Sep 09, 2020 4:59 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon
Replies: 6
Views: 178

Could not display "cdda://sr0/" - LM 20, 64bit, Cinnamon

Hello, I'm having problems with Linuxmint 20 64 bit Cinnamon. I'm ripping my audio CD collection to USB flash drive and using Nemo file manager to access the files. Usually after one CD, I eject it, and the next CD won't read. Very rarely I can mount more than one CD to rip. It gives the following e...
by grungy_me
Fri Jul 26, 2019 8:34 am
Forum: Other topics
Topic: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.
Replies: 8
Views: 647

Re: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.

This was always happening, maybe something changed about the files on your system that makes it run longer now for you to notice (e.g. have the kernel source tree on your drive and you'll bloat that mlocate database real quickly - basically anything with a lot of files. Including timeshift snapshot...
by grungy_me
Fri Jul 26, 2019 8:23 am
Forum: Other topics
Topic: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.
Replies: 8
Views: 647

Re: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.

Gm10, you rock!

Thank you so much! Mlocate purged! I'll be very happy not to have to deal with this issue anymore.

Although I don't understand... If this is a default install program, why did this only start happening a few months ago?
by grungy_me
Fri Jul 26, 2019 8:01 am
Forum: Other topics
Topic: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.
Replies: 8
Views: 647

Re: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.

Well, that would have been the easy solution. Otherwise I'd say check your log files or maybe easier, at the time this occurs check the list of processes in System Monitor. What you can also do is install iotop and then run sudo iotop -o to see what's currently performing heavy input/output. Thank ...
by grungy_me
Tue Jul 23, 2019 8:30 am
Forum: Other topics
Topic: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.
Replies: 8
Views: 647

Re: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.

Sounds like you may have Timeshift boot snapshots scheduled and forgot about it. Thank you for your reply gm10. That actually occurred to me to check that, as the disk usage is very similar to using Timeshift when I delete old snapshots and create new ones. However, the bottom of the Timeshift wind...
by grungy_me
Tue Jul 23, 2019 8:01 am
Forum: Other topics
Topic: Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.
Replies: 8
Views: 647

Hard drive has heavy access daily for roughly 20 minutes.

Hello, I'm running LinuxMint 18.3, and I notice that every time I power on my computer, after a few minutes of LinuxMint booting up there will be heavy hard disk access that is not from the user loading or running anything, that sometimes pauses the system. It usually lasts up to roughly twenty minu...
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 5:17 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Bug? 18.2 to 18.3 update does not include new applications - SOLVED
Replies: 5
Views: 361

Re: Bug? 18.2 to 18.3 update does not include new applications

Mystery solved. Thank you for the responses folks. Perhaps an option in the upgrade GUI, disabled by default, to enable new programs to to be installed would make sense?
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 5:13 pm
Forum: Software & Applications
Topic: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED
Replies: 8
Views: 624

Re: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED

Awesome! Thank you Cosmo for your help and letting the LinuxMint developers be aware of the lack of documentation of this change.
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 3:57 pm
Forum: Software & Applications
Topic: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED
Replies: 8
Views: 624

Re: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle

Ok, so I had to manually install Timeshift as the 18.3 upgrade did not do it. But I was otherwise able to make a system snapshot and update each level 3 and 4 update one at a time until they were all done. Re-booted and everything appears to still work correctly. Now I get the green check mark on th...
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 3:23 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Bug? 18.2 to 18.3 update does not include new applications - SOLVED
Replies: 5
Views: 361

Bug? 18.2 to 18.3 update does not include new applications - SOLVED

I just noticed that two new applications that are supposedly a part of the default install of 18.3 did not get installed when I upgraded from 18.2.

Timeshift and Redshift.

Perhaps there is more, I just haven't noticed yet. Is this intentional, or a bug?
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 2:53 pm
Forum: Software & Applications
Topic: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED
Replies: 8
Views: 624

Re: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle

Cosmo, Thank you for your response. That's strange that this new change in how the Update Manager works was not documented in the release notes or announcement of 18.3. I swear I read through all of that and saw nothing about this change. I'd think that this would be a sufficiently important enough ...
by grungy_me
Mon Jan 08, 2018 9:33 am
Forum: Software & Applications
Topic: LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED
Replies: 8
Views: 624

LM 18.3 Update Manager always shows blue circle - SOLVED

Since I updated from LM 18.2 to 18.3 and using the default 4.10.0-38 kernel, the Update Manager in the panel always shows the blue circle. Hovering my mouse over it, it says that there are 7 updates available. Opening it up I see a list of level 3 and level 4 updates, but nothing is check marked. Wh...
by grungy_me
Sat Oct 28, 2017 1:04 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Sound card suddenly stopped working in LM 18.2 - SOLVED
Replies: 2
Views: 475

Re: Sound card suddenly stopped working in LM 18.2 - SOLVED

I opened my computer and pulled the sound card to see if there was bulging and/or leaking capacitors or anything else obviously wrong with it. It all looked good. Put it back in and re-booted and had sound again. The only thing I can figure is perhaps the card needed to be re-seated in its PCI slot ...
by grungy_me
Fri Oct 27, 2017 4:53 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Sound card suddenly stopped working in LM 18.2 - SOLVED
Replies: 2
Views: 475

Re: Sound card suddenly stopped working in LM 18.2

I've since reflashed the motherboard BIOS, as once in a great while it gets corrupted and falls back to it's stock version. And then re-booted several times. A few times I booted into Windows which also shows no sound card. This doesn't bode well. Although one time when booting into LinuxMint inxi s...
by grungy_me
Fri Oct 27, 2017 3:58 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Sound card suddenly stopped working in LM 18.2 - SOLVED
Replies: 2
Views: 475

Sound card suddenly stopped working in LM 18.2 - SOLVED

As of today my internal PCI sound card stopped working and I no longer have sound output on my computer. It worked last night and for the last six years flawlessly in LinuxMint with no problems at all. I'm using LinuxMint 18.2 Cinnamon 64-bit. Here's my inxi -Fxz from today: System: Host: TWO Kernel...
by grungy_me
Thu Oct 26, 2017 1:10 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Network printer stopped working in LM 18.2 - SOLVED
Replies: 6
Views: 2014

Re: Network printer stopped working in LM 18.2 - SOLVED

There is often a method to factory reset using a sequence of buttons on a printer, e.g. power-up while holding down "X". Any chance the printer was reset in that manner? Yes, that is indeed how the network default settings are reset through the single front button plus power switch combination, plu...

Go to advanced search