Search found 22 matches

by zimbo
Wed Apr 15, 2020 7:47 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE 4 Live USB laptop boot issue
Replies: 3
Views: 1095

Re: LMDE 4 Live USB laptop boot issue

Thanks for reply arvy. I realize there's not much to go but I don't know what other info to give. I've checked the integrity of the iso file using sha256sum and iso works fine as a Virtualbox vm. I tried to eliminate the USB stick by testing the iso on two and installing the LM19.3 XFCE iso on one o...
by zimbo
Wed Apr 15, 2020 5:03 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE 4 Live USB laptop boot issue
Replies: 3
Views: 1095

LMDE 4 Live USB laptop boot issue

I downloaded the LMDE4 Cinnamon iso and installed it as a vm on my PC to test it out, my main OS is LM 19.3. I then created a live USB to test LMDE4 on my Acer laptop but it hangs during boot. As a test I created a second live USB but had the same issue. As a further test I downloaded the LM 19.3 XF...
by zimbo
Tue Feb 25, 2020 2:13 pm
Forum: Other Topics & Open Discussion
Topic: LMDE 4
Replies: 213
Views: 66541

Re: LMDE 4

@wallyUSA Thanks for pointing me to the solution and I've increased the screen res. I had tried to move/resize the window to see if there were some buttons at the foot of it but wasn't able to. Got it installing now after being able to access the buttons after resizing the screen res.
by zimbo
Tue Feb 25, 2020 12:42 pm
Forum: Other Topics & Open Discussion
Topic: LMDE 4
Replies: 213
Views: 66541

Re: LMDE 4

I run LM 19.3 as my main OS and have downloaded the LMDE4 iso to try it out as a VM in VirtualBox. When I run the LMDE installer it won't go past the Welcome screen. Has anyone else had this issue?
by zimbo
Mon Aug 26, 2019 7:25 am
Forum: Cinnamon
Topic: Change colour of title bar close button background [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1020

Re: Change colour of title bar close button background

Thanks for pointing me in the right direction. The two lines in Mint-Y-Dark/metacity-1/metacity-theme-3.xml that deal with the close button are <constant name="C_button_close_bg_focused" value="gtk:custom(selected_bg_color,#92b372)" /> <constant name="C_button_close_bg_hover...
by zimbo
Fri Aug 23, 2019 5:14 am
Forum: Cinnamon
Topic: Change colour of title bar close button background [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1020

Change colour of title bar close button background [SOLVED]

I'm tweaking my desktop setup after upgrading to LM 19.2 but I'm unsure how to change one aspect of it. Below is a link to an image that shows the buttons on the focused and unfocused title bars and it is the background of the close button on the focused title bar (the blue one) that I wish to chang...
by zimbo
Thu Dec 04, 2014 3:53 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Nvidia driver problem
Replies: 15
Views: 2234

Re: Nvidia driver problem

Pedro, The first message you got was the system telling you that there wasn't an existing config file so a new one was being created. I also received that message. Unfortunately I don't have a very indepth knowledge to the internal workings of Linux Mint so I can't give you any suggestions myself bu...
by zimbo
Thu Dec 04, 2014 12:37 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Nvidia driver problem
Replies: 15
Views: 2234

Re: Nvidia driver problem

Pedro,

I have just installed LM 17.1 today on my PC and I followed these instructions here, http://community.linuxmint.com/tutorial/view/1484, to install the most recent nvidia driver. It worked perfectly for me.

Zimbo
by zimbo
Wed May 08, 2013 10:01 am
Forum: LMDE Archive
Topic: installing printer
Replies: 2
Views: 3065

Re: installing printer

Merryoakparker, I have also recently had issues installing a Brother printer on LMDE but I now have it working. I had to replace a Samsung laser printer which was working fine but then developed a fault so I bought a low cost Brother printer to replace it. To install the drivers I followed the excel...
by zimbo
Sat Jun 16, 2012 8:46 am
Forum: Themes, Icons, & Wallpaper
Topic: Color of selected items, GTK theme?
Replies: 2
Views: 953

Re: Color of selected items, GTK theme?

Fishermichael, I had exactly the same problem as yourself, I had the window and GTK+ theme I liked but wanted to change the green to blue. My setup is Cinnamon theme – dark-glass Windows theme – Shiki-Colors-Metacity Cursor theme – Adwaita Icon theme – Faenza-Blue-Dark2 GTK+ theme – Mint-X I had tri...
by zimbo
Wed Jun 08, 2011 4:43 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE & VirtualBox Clone Issue [Solved...in a way]
Replies: 3
Views: 1523

Re: LMDE & VirtualBox Clone Issue

Chris, Thanks for your reply. Yes, I was wanting to make a copy of my VM so that I had a backup I could revert to if I broke the other one. I have deleted the original VM saved on an ext4 partition so I am unable to try your suggestion to see if that works. As an experiment I reformatted the partiti...
by zimbo
Mon Jun 06, 2011 5:49 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE & VirtualBox Clone Issue [Solved...in a way]
Replies: 3
Views: 1523

LMDE & VirtualBox Clone Issue [Solved...in a way]

Last month I built myself a new PC and installed LMDE. I had been running LMDE on my old PC but decided to upgrade the hardware. For the first time ever I have formatted my partitions with ext4 and am using kernel version 2.6.32-5-amd64. I want to experiment with LMDE without breaking my main instal...
by zimbo
Sun Oct 04, 2009 4:20 pm
Forum: Xfce
Topic: Shiki-Brave Theme
Replies: 3
Views: 1355

Re: Shiki-Brave Theme

E-WolfShade,

Thanks, your suggestion worked a treat, although I used the command

sudo cp -R ~/.themes/Shiki-Brave /usr/share themes

so that the folder was copied rather than moved.

Zimbo
by zimbo
Wed Sep 30, 2009 12:29 pm
Forum: Xfce
Topic: Shiki-Brave Theme
Replies: 3
Views: 1355

Shiki-Brave Theme

I have been configuring my install of LM 7 XFCE and decided to download and install Shiki-Colors so that I could use the blue theme (Brave). I have discovered that some of the application appear different under Shiki-Colors than they do under Shiki-Mint, see the images below for one example. It make...
by zimbo
Wed Mar 25, 2009 5:36 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Startup
Replies: 6
Views: 800

Re: Startup

I now have the boot splash working again. The missing part was after amending the resume file I had to run this command

Code: Select all

sudo update-initramfs -u
The full instructions for resolving this issue can be found here:

http://ggts.net/2008/05/13/reading-file ... d-to-boot/
by zimbo
Sun Mar 22, 2009 5:50 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Startup
Replies: 6
Views: 800

Re: Startup

My graphical startup also goes to text line mode at the line "reading files needed to boot". I had another Linux installation on my PC and I discovered that Mint 5 was using that swap partition and not the one I had created for it. This issue happened after I changed the swap details in fs...
by zimbo
Wed Mar 18, 2009 6:11 pm
Forum: Software & Applications
Topic: configuring Mint Backup
Replies: 10
Views: 1101

Re: configuring Mint Backup

Thanks for taking the trouble to post those links. I actually had another look at the backport repo I had enabled and discovered it was the wrong one. I had initially enabled deb http://packages.linuxmint.com/ elyssa backport and couldn't find the packages there. I then enabled deb http://archive.ub...
by zimbo
Wed Mar 18, 2009 5:12 pm
Forum: Software & Applications
Topic: configuring Mint Backup
Replies: 10
Views: 1101

Re: configuring Mint Backup

My problem is that I can't currently see them in Synaptic Package Manager. Enabling the Backports repo, as suggested in the install instructions, hasn't worked. I presume you must have different repo's enabled and one of them is giving you the option of installing these two libraries. I just need to...
by zimbo
Wed Mar 18, 2009 10:24 am
Forum: Software & Applications
Topic: configuring Mint Backup
Replies: 10
Views: 1101

Re: configuring Mint Backup

I would like to give LuckyBackup a try but am having problems installing it. On the installation instruction web page, http://luckybackup.sourceforge.net/install.html, it says that libqtcore4 and libqtgui4 are required as dependencies and for Ubuntu users these can be found in the backports repo. I ...
by zimbo
Fri Jan 23, 2009 5:53 pm
Forum: Xfce
Topic: Mint 6 Xfce RC1 errors
Replies: 19
Views: 7316

Re: Mint 6 Xfce RC1 errors

FRefugee, I am glad that the instructions I posted worked for you. One thing I find a bit strange is when I was setting up my wireless I tried using "modprobe ath5k" but got an error saying something like the module was missing. I then tried "modprobe ath9k" and it executed fine,...

Go to advanced search