Search found 8 matches

by piero683
Mon Sep 03, 2018 8:56 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE 3 refuse to install in bios mode
Replies: 3
Views: 731

Re: LMDE 3 refuse to install in bios mode

Thank you
I have controlled .. is SMBIOS
But the problem is in the LMDE 3 that refuse to install the system in bios mode
Ubuntu and Mint offer this possibility ( the system ask if I want to install in UEFY or bios )
Maybe I make someting wrong ?
Regards
by piero683
Sun Sep 02, 2018 6:44 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE 3 refuse to install in bios mode
Replies: 3
Views: 731

LMDE 3 refuse to install in bios mode

I have system with win7 ,manjaro and I want install LMDE3 in the place of Mint19 When I start the partition disk the system ask to me for UEFI partition I have only the boot partition for win 7 , size 100 Mb but is NTFS and LMDE want Fat In Mint and ubuntu is possible to install in bios mode , but h...
by piero683
Thu Jul 05, 2018 12:18 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Black screen after rebooting into fresh installed Mate 19
Replies: 6
Views: 3205

Re: Black screen after rebooting into fresh installed Mate 19

I have had the same problem with ubuntu 17.10 black screen an Initramfs I can not access to / partition with another linux (manjaro ) I think is kernel problem but I have solved in different manner From manjaro I have do : sudo fsck /dev/sdb6 ( the / partition ) A lot of error appear : i say ies for...
by piero683
Wed Jul 04, 2018 1:42 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Black screen after rebooting into fresh installed Mate 19
Replies: 6
Views: 3205

Re: Black screen after rebooting into fresh installed Mate 19

Same problem with mint 19 XFCE ; before the system work well with mint 18.3
When the system start appear "initramfs"
If I try to acces to fs by Manjaro the answere is " probably corrupted file system "
can you help me ?
regards
by piero683
Sat Sep 24, 2016 12:37 pm
Forum: Ethernet
Topic: network cable problem
Replies: 3
Views: 1815

Re: network cable problem SOLVED

solved : the problem was in the default hostname too long for samba
Changed in the file \etc\hostname then restart and now is ok
by piero683
Sat Sep 24, 2016 12:35 pm
Forum: Ethernet
Topic: network cable problem
Replies: 3
Views: 1815

Re: network cable problem

solved : the problem was in the default hostname too long for samba
Changed in the file \etc\hostname then restart and now is ok
by piero683
Thu Sep 15, 2016 4:19 pm
Forum: Ethernet
Topic: network cable problem
Replies: 3
Views: 1815

Re: network cable problem

The correct message in English is "Unable to mount location failed to retrieve list from server No such file o directory " Can someone help My ? thank you
by piero683
Sun Sep 04, 2016 9:04 am
Forum: Ethernet
Topic: network cable problem
Replies: 3
Views: 1815

network cable problem

I use linux mint 18 64 bit When I tray to explore the network I have thin message : Recupero dell'elenco delle condivisioni dal server non riuscito: File o directory non esistente (sorry but I'm not able to translate in English this message ) The internet connection work normally by this cable I hav...

Go to advanced search