Search found 89 matches

by kristhor
Sat Jan 04, 2014 9:50 pm
Forum: Ethernet
Topic: [Mint-13] AR8161 - Ralink 539b dilemma - SOLVED
Replies: 2
Views: 549

Re: [Mint-13] AR8161 - Ralink 539b dilemma

Solved! I upgraded the kernel, using mint 15 kernel on the mint 13 distro by:

Code: Select all

sudo apt-get install linux-image-generic-lts-raring linux-headers-generic-lts-raring
that way im still using the lts with its support until 2017 with the "latest" hardware support.
by kristhor
Fri Jan 03, 2014 10:09 pm
Forum: Ethernet
Topic: [Mint-13] AR8161 - Ralink 539b dilemma - SOLVED
Replies: 2
Views: 549

[Mint-13] AR8161 - Ralink 539b dilemma - SOLVED

Hi, Im using Mint 13 on a relavitely new HP computer using 3.2.0-58-generic. It uses a Qualcomm Atheros AR8161 ethernet controller (wired) and a Ralink 539b network controller (wireless). AR8161 needs the alx driver and 539b needs the rt2800pci driver. Neither are in the kernel out of the box. From ...
by kristhor
Fri Feb 15, 2013 12:52 pm
Forum: Gaming on Linux Mint
Topic: Steam for Linux (SOLVED)
Replies: 4
Views: 2670

Re: Steam for Linux

Thank you Albert!! I am no longer confused :)
by kristhor
Fri Feb 15, 2013 12:24 pm
Forum: Gaming on Linux Mint
Topic: Steam for Linux (SOLVED)
Replies: 4
Views: 2670

Re: Steam for Linux

Im still confused tdockery97! I see people talking about the Steam client... I dont mean through wine, I mean the native client that is supposed to be in the "Ubuntu software center". I have gone through the Mint software manager and synaptic package manager and cant find anything. Dont we...
by kristhor
Thu Feb 14, 2013 10:01 pm
Forum: Gaming on Linux Mint
Topic: Steam for Linux (SOLVED)
Replies: 4
Views: 2670

Steam for Linux (SOLVED)

hi, I was wondering if anyone has triied the linux Steam client? I understand its supposed to be in the repossiaries but i cant seem to find the program. Has it been removed?
by kristhor
Tue Jan 01, 2013 12:16 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Mint 13 boots into text mode after update!
Replies: 2
Views: 488

Re: Mint 13 boots into text mode after update!

That didnt work, I tried a bunch of stuff but i think it was a problem with the nvidia drivers. I ended up just reinstalling and everything is back to normal. After the reinstall I only did an upgrade and not a distro upgrade.
by kristhor
Sat Dec 29, 2012 6:01 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Mint 13 boots into text mode after update!
Replies: 2
Views: 488

Mint 13 boots into text mode after update!

I have linux mint 13 installed. Been using it for a few months now without problems. Im usin nvidia drivers (295.40) and connected to a tv via hdmi. I just did a apt-get dist-upgrade and the graphical boot got broken somehow! I boot into a text login screen and if I try startx I get the graphical de...
by kristhor
Fri Sep 21, 2012 11:55 am
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE upgrade disaster!
Replies: 12
Views: 2414

LMDE upgrade disaster!

Hi im running LMDE and did a dist-upgrade last night. For the first time since I installed months ago there were lots of packages for update.... over 500 MB. Total disaster!!! First of all the update crashes somewhere in the late install phase, which seemed to get fixed after reboot and " sudo ...
by kristhor
Fri Sep 21, 2012 11:52 am
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING
Replies: 1987
Views: 605920

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 15 May

oops... sorry about that!
by kristhor
Fri Sep 21, 2012 10:57 am
Forum: LMDE Archive
Topic: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING
Replies: 1987
Views: 605920

Re: LMDE BREAKAGES - tracking TESTING - updated 15 May

Hi im running LMDE and did a dist-upgrade last night. For the first time since I installed months ago there were lots of packages for update.... over 500 MB. Total disaster!!! First of all the update crashes somewhere in the late install phase, which seemed to get fixed after reboot and " sudo ...
by kristhor
Sun Jul 08, 2012 8:17 pm
Forum: Software & Applications
Topic: spotify dependency problem [Solved]
Replies: 7
Views: 1812

Re: spotify dependency problem

All is back to normal and has been working well in the last few months, no problems.
by kristhor
Sun Jul 08, 2012 8:11 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: VLC and part files [solved]
Replies: 1
Views: 1134

Re: VLC and part files

vlc got updated and it all works now :) I guess there was some plugin missing or something.
by kristhor
Sat Jun 23, 2012 8:43 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: VLC and part files [solved]
Replies: 1
Views: 1134

VLC and part files [solved]

I recently installed LMDE and was using linux mint 11 before. When I downloaded a video file I used to be able to open the part file with VLC and start watching the video imediately, and if the download was faster then the file playing it would continually get updated and play the video file to the ...
by kristhor
Sat Jun 09, 2012 8:51 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: ac3 passthrough via HDMI (MOSTLY SOLVED)
Replies: 10
Views: 12709

Re: ac3 passthrough via HDMI (MOSTLY SOLVED)

some extra input.... I notice that sometimes pulseaudio doesnt load! and i cant load it manually with pulsaudio --start and there is no volume icon in the taskbar! When that happines its because the nvidia soundcard doesnt load as card 1 (aplay -l) but as card 2! And lately it has been mostly loadin...
by kristhor
Tue May 22, 2012 6:25 pm
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: No sound via HDMI with my nVidia GT 430
Replies: 1
Views: 2235

Re: No sound via HDMI with my nVidia GT 430

check out my post and see how "I" solved the HDMI part. And no... you shouldnt have to remove pulseaudio. Make sure you read through the whole thing cos the solution is pretty much in the later posts, I was going a bit back and forth with the settup. http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p...
by kristhor
Mon May 21, 2012 4:33 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: ac3 passthrough via HDMI (MOSTLY SOLVED)
Replies: 10
Views: 12709

Re: ac3 passthrough via HDMI

Does anyone have an idea of how to convert the mplayer command into vlc command? Ive been going through the command line options in vlc which are pretty extensive. But I cant get it to work.
by kristhor
Sat May 19, 2012 4:07 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: [HELP] audio HDMI nvidia GTX 560
Replies: 1
Views: 1525

Re: [HELP] audio HDMI nvidia GTX 560

Ive been working on a similar problem and have it solved... at least your problem. Take a look at my post:

http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 1&t=102319
by kristhor
Fri May 18, 2012 11:10 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: ac3 passthrough via HDMI (MOSTLY SOLVED)
Replies: 10
Views: 12709

Re: ac3 passthrough via HDMI

So basically this is my setup now: I have LMDE 201204 with pulseaudio installed, Nvidia gtx 560ti, hdmi to a A/V receiver. my asound.conf is: pcm.pulse { type pulse } ctl.pulse { type pulse } pcm.!default { type pulse } ctl.!default { type pulse } In /etc/pulse/default.pa instead of comment out: &qu...
by kristhor
Fri May 18, 2012 10:57 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: ac3 passthrough via HDMI (MOSTLY SOLVED)
Replies: 10
Views: 12709

Re: ac3 passthrough via HDMI

ok a big breakthrough, I get ac3 passthrough with Dolby when i use mplayer: mplayer -ao alsa:device=hw=1.7 -ac hwdts,hwac3 movie.avi so its definately working. But I cant seem to figure out how to get it to work with the GUI players (vlc, GNOME Mplayer, SMplayer) and if i run the smplayer in termina...
by kristhor
Fri May 18, 2012 5:35 pm
Forum: LMDE Archive
Topic: Why no Wine? [Solved]
Replies: 15
Views: 4099

Re: Why no Wine?

for some reason winetricks is in there.

Go to advanced search