Search found 149 matches

by JLC17
Tue Feb 09, 2021 7:31 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Connecting BT headset freezes YouTube videos in Chrome and Firefox
Replies: 3
Views: 139

Re: Connecting BT headset freezes YouTube videos in Chrome and Firefox

MrEen wrote:
Mon Feb 08, 2021 4:11 pm
Hi JLC17,

Try deleting the files in /home/YourUserName/.config/pulse then run pulseaudio -k in the terminal. Restart the browser and test the BT.
No change :(
by JLC17
Mon Feb 08, 2021 11:52 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Nemo crashing on one shortcut in sidebar
Replies: 5
Views: 156

Re: [SOLVED] Nemo crashing on one shortcut in sidebar

Wow, what a find. Way to go. What LM operating system are you using? To be fair there were a few pointers on the way. The second the "metadata" error popped out, I came across someone who used gio to set an attribute. That got me into what gio was, and from there the .gvfs-metadata folder...
by JLC17
Mon Feb 08, 2021 8:09 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Nemo crashing on one shortcut in sidebar
Replies: 5
Views: 156

Re: [SOLVED]Nemo crashing on one shortcut in sidebar

[SOLVED] The problem stemmed from ~/.local/share/gvfs-metadata looking at an old backup of this folder, I noticed that it had a subfolder "local-Linux" with a structure : ~/.local/share/gvfs-metadata/label-Linux/x20Mint/x2017.3/x20Cinnamon in that folder, there was a file: x2064-bit Restor...
by JLC17
Mon Feb 08, 2021 6:45 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED] Nemo crashing on one shortcut in sidebar
Replies: 5
Views: 156

Re: Nemo crashing on one shortcut in sidebar

Well this is still happening. Plus it's getting worse. Now clicking on "Pictures" and "Desktop" causes Nemo to crash. Running: nemo --debug gives a last line of: (nemo:156691): GLib-DEBUG: 11:35:39.596: posix_spawn avoided (fd close requested) ** (nemo:156691): ERROR **: 11:35:56...
by JLC17
Mon Feb 08, 2021 6:41 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Connecting BT headset freezes YouTube videos in Chrome and Firefox
Replies: 3
Views: 139

Connecting BT headset freezes YouTube videos in Chrome and Firefox

As per subject. If the BT headset is already connected, the YoutTube video just spins and never plays. Eventually a message shows in the video "Video is having problems playing. If this continues restart your device". (Which I have done, but no fix). Disconnecting BT and it starts immediat...
by JLC17
Sun Feb 07, 2021 1:12 pm
Forum: Cinnamon
Topic: "Test Sound" dialog broken ?
Replies: 0
Views: 125

"Test Sound" dialog broken ?

When a BT headset is connected, the "Test Sound" dialog looks like: Screenshot from 2021-02-07 16-56-12.png BT is connected etc etc Screenshot from 2021-02-07 17-01-54.png and dialog looks OK for speakers Screenshot from 2021-02-07 17-04-06.png Bug or config fault ? Or just more bluetooth ...
by JLC17
Thu Feb 04, 2021 9:58 am
Forum: Scripts & Bash
Topic: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash
Replies: 13
Views: 362

Re: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash

I think this thread has descended into confusion :( I have no problem now switching pulseaudio to use the "HFP" profile of my headset. The script I wrote, following the thread here https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=302364 does that fine. And when it does, the headset appears as ...
by JLC17
Thu Feb 04, 2021 8:27 am
Forum: Scripts & Bash
Topic: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash
Replies: 13
Views: 362

Re: dbus-send works on cli, fails in bash

@JLC17 - Your solution was...? :D A variant of your suggestion, thanks. Still no closer to actually getting it working. The obvious solution is that Linux and Bluetooth really don't play nicely together. So I can't dump my phone just yet :( (really I should have known. When I switched to Mint in 20...
by JLC17
Wed Feb 03, 2021 2:58 pm
Forum: Scripts & Bash
Topic: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash
Replies: 13
Views: 362

Re: dbus-send works on cli, fails in bash

1000 wrote:
Wed Feb 03, 2021 2:26 pm
Similar answer https://askubuntu.com/questions/1283580 ... -error-fai
Similar maybe. But helpful, no.

As I posted previously phonesim is running (has a pid) when the call fails.
by JLC17
Wed Feb 03, 2021 1:56 pm
Forum: Scripts & Bash
Topic: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash
Replies: 13
Views: 362

Re: dbus-send works on cli, fails in bash

Thanks for the reply

I excluded that before i posted ...

Code: Select all

ofono-phonesim -p 12345 -gui /usr/share/phonesim/default.xml&

echo "$(pidof ofono-phonesim )"
shows a pid before the error ....
by JLC17
Wed Feb 03, 2021 12:48 pm
Forum: Scripts & Bash
Topic: [SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash
Replies: 13
Views: 362

[SOLVED} dbus-send works on cli, fails in bash

Messing around with ofono-phonesim. from cli >ofono-phonesim -p 12345 -gui /usr/share/phonesim/default.xml& >dbus-send --print-reply --system --dest=org.ofono /phonesim org.ofono.Modem.SetProperty string:"Powered" variant:boolean:true method return time=1612370672.056339 sender=:1.553 ...
by JLC17
Tue Feb 02, 2021 1:12 pm
Forum: Scripts & Bash
Topic: Check bash script variable against config file settings.
Replies: 5
Views: 293

Re: Check bash script variable against config file settings.

Does it look similar? https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?p=1950916&sid=d59d1be9a45dda47180f766941a2a715#p1950916 I can't help more because I don't see the script and I don't know where the problem is. From first glance, no, but thanks. I'm working to extend this script: https://forums.l...
by JLC17
Tue Feb 02, 2021 12:02 pm
Forum: Scripts & Bash
Topic: Check bash script variable against config file settings.
Replies: 5
Views: 293

Check bash script variable against config file settings.

I'm trying to extend a script which is working fine as is, but can't make exceptions. I'd like to be able to create a config file of the usual form: [section] key=value and then be able to pull the keys and values into an array in bash so that I can have a line: if ($myVar is in <array from file>) t...
by JLC17
Tue Feb 02, 2021 8:16 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [SOLVED] Bluetooth Headphones No Sound After Auto-Connect
Replies: 10
Views: 6942

Re: [SOLVED] Bluetooth Headphones No Sound After Auto-Connect

Thanks to Rakantor for the auto-switching service. It fixes a problem I've had where my earbuds were "connected" but not actually available for output. HOWEVER, I would like to note that this fix works a little too well, and if you have any devices (which I do) that use HSP/HFP mode, then ...
by JLC17
Sun Jan 31, 2021 9:43 am
Forum: Software & Applications
Topic: phonesim. Has anyone got it to work ?
Replies: 1
Views: 94

Re: phonesim. Has anyone got it to work ?

OK, so following all the replies, I've discovered through netstat that phonesim is up & running and listening on 127:0.0.1:12345 trying to load that page in a browser brings up the GUI and I can see a whole load of config pages. However test/list-modems still doesn't show the phonesim modem to a...
by JLC17
Sat Jan 30, 2021 12:39 pm
Forum: Software & Applications
Topic: phonesim. Has anyone got it to work ?
Replies: 1
Views: 94

phonesim. Has anyone got it to work ?

Following all the instructions here https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/Documentation/User/Bluetooth/#troubleshooting and may as well be stacking marbles. Has anyone got "phonesim" to ever work ? I've done as much as I can but with no debug output, all I can tell anyone is...
by JLC17
Sat Jan 30, 2021 11:23 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED]dbus ? issue with ofono
Replies: 1
Views: 94

Re: dbus ? issue with ofono

UPDATE: having given myself a crash course in dbus, it seems the problem is arising because when list-modems is called and returns a list of modems, the /phonesim modem doesn't exist and therefore cannot provide the necessary interface. (This is despite "phonesim" running as a daemon ...) ...
by JLC17
Sat Jan 30, 2021 9:32 am
Forum: Software & Applications
Topic: [SOLVED]dbus ? issue with ofono
Replies: 1
Views: 94

[SOLVED]dbus ? issue with ofono

Am following https://www.freedesktop.org/wiki/Software/PulseAudio/Documentation/User/Bluetooth/#troubleshooting However, when I get to: dbus-send --print-reply --system --dest=org.ofono /phonesim org.ofono.Modem.SetProperty string:"Powered" variant:boolean:"true" I get this back:...
by JLC17
Thu Jan 28, 2021 10:00 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No bluetooth microphones working
Replies: 3
Views: 148

Re: No bluetooth microphones working

Starting to look like a bug (fancy that) Trying to switch to HFP in pavucontrol and it says "headset head unit (hsp/hfp unavailable)" At which point google suggests this is an ongoing Linux (not just Mint) issue. Which reminds me that 4 years ago I was unable to ever use my PCs USB headset...

Go to advanced search