Search found 12 matches

by RandomJerk
Tue Nov 07, 2017 3:54 pm
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

Try sudo apt-get install linux-firmware Reboot See if a minor firmware change fixes it, if that doesn't work download http://mirrors.kernel.org/ubuntu/pool/main/l/linux-firmware/linux-firmware_1.169_all.deb Double click on the file to install and reboot Tried and it didn't help. I have firmware ver...
by RandomJerk
Mon Nov 06, 2017 11:09 pm
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

Unfortunately I have no other ideas but I suspect a Linux issue with the 5Ghz band as there have been a few reports of the signal strength fluctuating wildly Thanks for the response. For me, it is clearly not a signal fluctuating issue. I can clearly see that the signal levels during connect and di...
by RandomJerk
Mon Nov 06, 2017 12:57 pm
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

Any other suggestions to fix this issue?
by RandomJerk
Sun Nov 05, 2017 11:24 am
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

Tried with the 20 MHz 2.4 Ghz network and I didnt see the disconnects. But the connection was comically slow, with upload speeds being 0.2 Mbps. 40 Mhz 2.4 Ghz network has the issue. So switched back to 5 Ghz
by RandomJerk
Sat Nov 04, 2017 12:38 pm
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

JeremyB wrote:Can you move the router to a 2.4 Ghz channel at a width of 20Mhz?
Yes I can do that, but this is connecting to a 5 GHz network right now. Let me test it with 2.4 and 20 Mhz channel and post back how it goes
by RandomJerk
Sat Nov 04, 2017 11:26 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: iMac - No sound through internal speakers most of the time
Replies: 7
Views: 1351

Re: iMac - No sound through internal speakers most of the time

Any one else facing the same issues? Any solutions please ?
by RandomJerk
Sat Nov 04, 2017 10:39 am
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Re: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

Any help please ? Thank you
by RandomJerk
Thu Nov 02, 2017 12:22 pm
Forum: Wireless
Topic: Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently
Replies: 11
Views: 739

Atheros QCA6174 Wifi disconnects frequently

HI. I have an Dell Precision 5520 laptop which has QCA6174 card and having issues with Wifi on it. My wifi works fine, but disconnects every few minutes. The network manager shows the status as connected, but I will be unable to access any website or even ping my own router. The only way to recover ...
by RandomJerk
Tue Jun 13, 2017 10:03 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: iMac - No sound through internal speakers most of the time
Replies: 7
Views: 1351

Re: iMac - No sound through internal speakers most of the time

Any ideas from anyone? Thanks in advance for the help
by RandomJerk
Sat May 27, 2017 5:51 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: iMac - No sound through internal speakers most of the time
Replies: 7
Views: 1351

Re: iMac - No sound through internal speakers most of the time

I only have a single audio card, the nVidia. The weird thing is, my card is using the same driver as your two Intel audio cards. Have you tried disabling one of the audio cards? Maybe it's a conflict between the two. I dont think I tried to disable the other audio card, but tried to flip the defaul...
by RandomJerk
Fri May 26, 2017 11:20 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: iMac - No sound through internal speakers most of the time
Replies: 7
Views: 1351

Re: iMac - No sound through internal speakers most of the time

Thanks for the response. Below is the output of inxi -Fxz System: Host: MacMintHero Kernel: 4.10.10-041010-generic x86_64 (64 bit gcc: 6.2.0) Desktop: Cinnamon 3.4.1 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) Distro: Linux Mint 18.2 Sonya Machine: System: Apple product: iMac14 1 v: 1.0 Mobo: Apple model: Mac-031B6874C...
by RandomJerk
Thu May 25, 2017 8:11 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: iMac - No sound through internal speakers most of the time
Replies: 7
Views: 1351

iMac - No sound through internal speakers most of the time

I'm facing a really strange issue that has existed on various versions of Mint(from 17.x to 18.2 currently) and even on Ubuntu. I have an iMac 21.5 running Mint 18.2 running Kernel 4.10.10-041010-generic(occurs across various kernels too from 4.4 to 4.8 ). Selection_005.png Shown above are my sound ...

Go to advanced search