Search found 47 matches

by brvcf
Wed Mar 03, 2021 2:15 pm
Forum: Xfce
Topic: xfce4-terminal arrow keys type control codes Mint 20.1
Replies: 0
Views: 57

xfce4-terminal arrow keys type control codes Mint 20.1

In xfce4-terminal, the cursor arrow keys type control codes such as ^[[A instead of performing the left right up down (previous command, etc.) functions. They work fine in other program such as text editor or libreoffice. How to fix? Also the prompt is just $ instead of the usual. The only thing I d...
by brvcf
Tue Jul 14, 2020 9:51 am
Forum: Printers & Scanners
Topic: HP deskjet 4152
Replies: 1
Views: 190

HP deskjet 4152

Anyone have success installing this printer? I don't see it listed in the HPLIP database. Any work-around?
by brvcf
Thu May 14, 2020 12:21 am
Forum: Hardware Support
Topic: How to get faxmodem to work?
Replies: 4
Views: 193

Re: How to get faxmodem to work?

Thanks. Tried info/drivers at Linuxant. No easy solution. Might be possible to with a lot of work.Definitely would be a 'learning experience." Probably not with the time. Been so long since I have had to deal with a modem I kind of forgot the hardware modem/winmodem issues. I have some old hard...
by brvcf
Wed May 13, 2020 12:01 pm
Forum: Hardware Support
Topic: How to get faxmodem to work?
Replies: 4
Views: 193

How to get faxmodem to work?

Trying to use Efax with Efax-GTK GUI. can not figure out what the serial device (modem) is. Have read other threads on this subject. No luck and/or not applicable. I have a "dial-up" modem in my old Dell E521 The actual hardware is listed by lspci: 04:09.0 Communication controller: Conexan...
by brvcf
Wed Apr 22, 2020 12:39 pm
Forum: Hardware Support
Topic: GeForce 6150 LE limited resolution with nVidia-304
Replies: 3
Views: 326

Re: GeForce 6150 LE limited resolution with nVidia-304

Even though this is an old thread addressing resolution issues, I am posting an information update for anyone else who might have problems with this graphics adapter. I wish I could say I found a solution but I have not. I recently tried the latest nVidia 304 driver. It did not work. I have read all...
by brvcf
Sun Apr 19, 2020 3:31 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Cron jobs not executing
Replies: 6
Views: 320

Re: Cron jobs not executing

What does journalctl -u cron and systemctl status cron show? I put this problem aside for a while. In the meantime I updated the kernel from 4.13.0-43.48~16.04.1 to 4.13.0-45.50~16.04.1. So today I looked at the output of those two commands and it looked like cron was running and there were no obvi...
by brvcf
Thu Apr 16, 2020 11:07 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Cron jobs not executing
Replies: 6
Views: 320

Re: Cron jobs not executing

Thing is, installing a simple backup program from the repository, it should just work. Say what you will about WIndoze but the built-in Backup and File History functions are easy to configure and work out of the box. Results of env. Definitely beyond my knowledge. XDG_VTNR=7 SSH_AGENT_PID=1323 XDG_S...
by brvcf
Thu Apr 16, 2020 9:46 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Cron jobs not executing
Replies: 6
Views: 320

Re: Cron jobs not executing

Nope. Only used crontab -e.

I deleted the entry for the luckybackup job.

Left

Code: Select all

* * * * * date +%T >>/home/owner/timefile.txt
Still doesn't run.
by brvcf
Thu Apr 16, 2020 8:53 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: Cron jobs not executing
Replies: 6
Views: 320

Cron jobs not executing

I installed LuckyBackup. To test it I created a couple of directories with a few files and configured the program to bck them up to a flash drive. When I ran the backup manually it worked fine. Then I changed some of the directory content and ran it again. My changes were reflected on the backup dri...
by brvcf
Thu Nov 21, 2019 2:54 pm
Forum: Software & Applications
Topic: BlueGriffon doesn't open on 18.3 XFCE 64
Replies: 3
Views: 406

Re: BlueGriffon doesn't open on 18.3 XFCE 64

Code: Select all

owner@Dimension-E521 ~ $ bluegriffon %u
XPCOMGlueLoad error for file /opt/bluegriffon/liblgpllibs.so:
/lib/x86_64-linux-gnu/libm.so.6: version `GLIBC_2.27' not found (required by /opt/bluegriffon/liblgpllibs.so)
Couldn't load XPCOM.
by brvcf
Wed Nov 20, 2019 11:40 am
Forum: Software & Applications
Topic: BlueGriffon doesn't open on 18.3 XFCE 64
Replies: 3
Views: 406

BlueGriffon doesn't open on 18.3 XFCE 64

Downloaded the .deb from the BlueGriffon web site. Appeared to install correctly. No errors. Synaptic Package Manager says it is installed. Click on icon in menu and it looks like maybe something runs for a bit but no program window comes up and bluegriffon is not listed as a process. Using Mint 18....
by brvcf
Sun Sep 22, 2019 6:54 pm
Forum: Xfce
Topic: How to compress (zip) files/folders in Thunar
Replies: 11
Views: 3302

Re: How to compress (zip) files/folders in Thunar

thunar-archive-plugin is installed. My results same as MrEen. No "Create archive" item on context menu. BUT: I just though of something. I was trying to do this on a folder in a shared network folder on a Windows 10 machine. Just for the heck of it I tried right click on a local folder and...
by brvcf
Sun Sep 22, 2019 10:31 am
Forum: Xfce
Topic: How to compress (zip) files/folders in Thunar
Replies: 11
Views: 3302

Re: How to compress (zip) files/folders in Thunar

there is no option in the right click (context) menu
p7Zip-Full is installed
by brvcf
Sun Sep 22, 2019 9:59 am
Forum: Xfce
Topic: How to compress (zip) files/folders in Thunar
Replies: 11
Views: 3302

How to compress (zip) files/folders in Thunar

In Windows I can right click,a folder and send to compressed folder. According to various on-line references I should be able to do the same in Thunar. But there is no such option in the context menu. Thunar-archive-plugin, Zip, pZip, etc are installed Mint 18.3 XFCE 64 bit
by brvcf
Thu Feb 21, 2019 1:26 pm
Forum: Hardware Support
Topic: GeForce 6150 LE limited resolution with nVidia-304
Replies: 3
Views: 326

GeForce 6150 LE limited resolution with nVidia-304

Mint 18.3 XFCE 64 kernel 4.15.0-45 Samsung 940bw 1440x900 monitor connected via VGA to Dell Dimension E521, 23GB RAM, AMD Athlon64x2 4000+, nVidia GeForce 6150 LE graphics With nVidia-304 version 304.135-0ubuntu0.16.04.2 driver I only get standard 4x3 VGA 1280x1024, 1024x768... resolution options If...
by brvcf
Tue Jan 08, 2019 12:01 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Disappearing/glitching mouse cursor
Replies: 20
Views: 11451

Re: Disappearing/glitching mouse cursor

This is still a problem in MInt XFCE 18.x and 19.x. I think it is a problem with the NVIDIA C51 [GeForce 6150LE].
by brvcf
Sat Dec 22, 2018 10:59 pm
Forum: Graphics Cards & Monitors
Topic: help: 19.x dark screen Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics
Replies: 1
Views: 349

help: 19.x dark screen Intel Mobile 4 Series Integrated Graphics

Lenovo SL510
lspci:
VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series
Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)

display fine on XFCE 64 18.3 from DVD or installed with all updates (kernel 4.15.0-43.04.1)
but screen dark when booted to 19 or 19.1 DVD/USB (4.15.0-20)
suggestions?
by brvcf
Fri Dec 07, 2018 10:42 am
Forum: Other topics
Topic: Mouse pointer disappears
Replies: 3
Views: 3482

Re: Mouse pointer disappears

Apparently no one knows how to fix this problem??
by brvcf
Fri Dec 07, 2018 1:20 am
Forum: Xfce
Topic: Thunar can not browse Windows network
Replies: 2
Views: 3159

Thunar can not browse Windows network

I have a mix of Windows, Mint 18.3 XFCE and Mint 19 XFCE computers on my network. If I click on Browse Network in Thunar on any Mint 18.3 PC Thunar will list all the Windoze machines regardless of version (XP ...10), but none show up on any Mint 19 PC. This seems like a loss of functionality from 18...
by brvcf
Tue Oct 16, 2018 9:45 pm
Forum: Other networking topics
Topic: Can not browse Network Mint XFCE 19
Replies: 3
Views: 990

Can not browse Network Mint XFCE 19

Mint 19 XFCE Nothing listed in Thunar Network On two Mint 18.3 XFCE computers all my Windows network computersshow up in Thunar under Network and I can access them whether Windows XP or Windows 10. On Mint 19 XFCE 64 nothing shows up. I followed the steps in HowTo: Samba Browsing Problems Checklist ...

Go to advanced search