Search found 118 matches

by deanr72
Thu Jun 13, 2019 9:56 am
Forum: MATE
Topic: Converted from Cinnamon to Mate
Replies: 3
Views: 156

Re: Converted from Cinnamon to Mate

Yeah, I jumped ship to Mint XFCE about 3-4 months ago for the same reason. Despite 8 GB RAM and an AMD A8 CPU I was getting a little annoyed by the slow speed of boot-up and opening certain apps. It wasn't even a very old install of 19.1 so there shouldn't have been to much clutter to slow things do...
by deanr72
Tue Jun 11, 2019 4:43 am
Forum: Xfce
Topic: How to rid lag on Chromium with compositor enabled?
Replies: 3
Views: 352

Re: How to rid lag on Chromium with compositor enabled?

Yes, it is confusing. I presumed you need to turn compositing off in Window Manager Tweaks and then choose whichever compositor you want via Desktop settings. But I've got no idea, tbh. As far as I see it, any OS should just be set up (if possible) simply to eliminate screen tearing - this is probab...
by deanr72
Tue Jun 04, 2019 2:57 pm
Forum: Desktop Screenshots
Topic: All Desktop Screenshots of 2019
Replies: 32
Views: 1931

Re: All Desktop Screenshots of 2019

Dumped Cinnamon for XFCE:

Image
by deanr72
Tue Jun 04, 2019 1:59 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: [SOLVED]SSD for booting purpose
Replies: 4
Views: 125

Re: SSD for booting purpose

Agree. Go for a 128 gb minimum. I had Cinnamon on a 64 gb ssd and constantly got nagged by messages that I was running out of space. In fact, I had to keep moving downloads onto an external drive to make space for new music/tv series etc. ;-)
by deanr72
Tue May 21, 2019 10:36 am
Forum: Xfce
Topic: How to rid lag on Chromium with compositor enabled?
Replies: 3
Views: 352

Re: [SOLVED] How to rid lag on Chromium with compositor enabled?

Some tinkering and more research seems to have solved this problem should anyone else encounter the same thing. I don't which of the following is responsible, or whether it's a combination of factors, but it solves the lag problem and, indeed, removed all screen tearing I was experiencing (a nice bo...
by deanr72
Tue May 21, 2019 12:49 am
Forum: Xfce
Topic: Snap windows keyboard shortcut
Replies: 2
Views: 126

Re: [SOLVED] Snap windows keyboard shortcut

secureIT wrote:
Mon May 20, 2019 3:37 pm
If you want to use your keyboard, you have to configure the shortcuts in the Window Manager.
Tile window to the left : Shift+Ctrl+Left
Tile window to the right: Shift+Ctrl+Right
Sweet! That's what I was looking for.

Thank you secureIT.
by deanr72
Sun May 19, 2019 1:59 pm
Forum: Xfce
Topic: Snap windows keyboard shortcut
Replies: 2
Views: 126

Snap windows keyboard shortcut

Hi all.

I've found the list of keyboard shortcuts in Settings Editor but I'm looking to snap windows left and right. Can anyone help me out?

Thanks.
by deanr72
Fri May 17, 2019 5:31 am
Forum: Hardware Support
Topic: SOLVED! No sound via pulseaudio
Replies: 11
Views: 711

Re: SOLVED! No sound via pulseaudio

So simple. Thanks a million!
by deanr72
Thu May 16, 2019 4:13 pm
Forum: Xfce
Topic: Where's Window Manager Compositor settings gone?
Replies: 2
Views: 139

Re: [solved] Where's Window Manager Compositor settings gone?

I was playing with my compositor trying to rid screen tearing. I accessed Window Manager which gave me option for changing the compositor and nothing else. But now the window manager has style | keyboard | focus | advanced tabs but there's nothing at all about compositing. In fact, it looks like a ...
by deanr72
Thu May 16, 2019 3:53 pm
Forum: Xfce
Topic: Where's Window Manager Compositor settings gone?
Replies: 2
Views: 139

Where's Window Manager Compositor settings gone?

I was playing with my compositor trying to rid screen tearing. I accessed Window Manager which gave me option for changing the compositor and nothing else. But now the window manager has style | keyboard | focus | advanced tabs but there's nothing at all about compositing. In fact, it looks like a c...
by deanr72
Thu May 16, 2019 3:28 pm
Forum: Hardware Support
Topic: SOLVED! No sound via pulseaudio
Replies: 11
Views: 711

Re: SOLVED! No sound via pulseaudio

Hi. I've got the same problem so rather than starting a new post (maybe I should) I wondered if I can jump in here and ask for assistance. Here's what happened: I had unplugged the speaker jack and then plugged it back in after XFCE had booted. Since then, no sound. As per the OP I played with the s...
by deanr72
Sun May 12, 2019 9:45 am
Forum: Tutorials
Topic: Easily set drives to mount automatically at boot
Replies: 5
Views: 7212

Re: Easily set drives to mount automatically at boot

This was one of the first majorly frustrating issues I had with a Linux distro when I first switched from Windows. A very useful sticky indeed.
by deanr72
Sun May 12, 2019 7:57 am
Forum: Xfce
Topic: How to rid lag on Chromium with compositor enabled?
Replies: 3
Views: 352

How to rid lag on Chromium with compositor enabled?

I like to have transparent windows when I drag boxes around the screen (purely cosmetic, so not a deal breaker - but then it does prevent screen tearing too) but with this feature enabled I get definite lag on Chromium. As I need to type a lot for work this becomes a bigger issue as the letters appe...
by deanr72
Thu May 09, 2019 2:57 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]
Replies: 27
Views: 1332

Re: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]

I use Redshift in a manual mode - 3 levels of brightness/shift with a KB shortcut for each one. I like the flexibility to change the setting not only on time of day, but also depending on whether it is sunny or cloudy or raining. If 3 levels are not enough, of course you can set more. Details in th...
by deanr72
Thu May 09, 2019 1:17 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]
Replies: 27
Views: 1332

Re: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]

Well, it's stopped working again. Either I get the geoclue error notification on start-up or I get no notification but location is set to 0.0.0. For the moment I can manually start it using this command in the terminal: redshift -O 5500 I'll try the other workaround when I find time I suppose but th...
by deanr72
Tue May 07, 2019 11:12 am
Forum: Software & Applications
Topic: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]
Replies: 27
Views: 1332

Re: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]

I was able to solve the problem as follows. First, run following comand for creating systemd user unit file. mkdir -p ~/.config/systemd/user/ ; xed ~/.config/systemd/user/geoclue-agent.service Then paste the following lines into the text editor and save file. [Unit] Description=redshift needs to ge...
by deanr72
Fri May 03, 2019 5:15 am
Forum: Desktop Screenshots
Topic: All Desktop Screenshots of 2019
Replies: 32
Views: 1931

Re: All Desktop Screenshots of 2019

Here's my latest Cinnamon with conky.
by deanr72
Wed May 01, 2019 1:16 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]
Replies: 27
Views: 1332

Re: Redshift and geoclue2 [WORKAROUND]

The workaround didn't work for me - but then I've never changed a config file before so I'm sure I did something wrong or failed to do something I should have. Just to check, I'm supposed to: 1. change the longitude & latitude settings one this: /usr/share/doc/redshift/example-redshift.conf 2. save ...
by deanr72
Fri Apr 26, 2019 12:52 pm
Forum: Themes, Icons, & Wallpaper
Topic: GIANT shutdown button with Zafiro icons
Replies: 0
Views: 118

GIANT shutdown button with Zafiro icons

I spent hours tweaking a fresh install of XFCE today only to discover this really annoying bug when I went to shutdown.

Anyone know of a simple fix for this?

Go to advanced search