Search found 6 matches

by Ivasan
Sun Jun 03, 2018 3:19 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia
Replies: 7
Views: 485

Re: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia

I have a swap partition. I am fairly new to linux so I can not really answer the question with confidence if that is mounted @boot. Now I did the recommended check and there seems to be an error, I show the results: device fs_type label mount point UUID ----------------------------------------------...
by Ivasan
Sun Jun 03, 2018 6:05 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia
Replies: 7
Views: 485

Re: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia

Unfortunately, none of the mentioned solutions helped the booting process. I played around with it. And whatever the Timeout period it always waits for that then continues. :(
by Ivasan
Fri Jun 01, 2018 4:39 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia
Replies: 7
Views: 485

Re: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia

The networking services takes 5 min and 8 seconds. I have made a workaround, however I do not think this is a proper solution. I have set in /lib/systemd/system/networking.service The TimeOut from 5 min to: TimeoutStartSec=10sec . In contrast I do not experience any networking(wifi or eth) problems.
by Ivasan
Sun May 27, 2018 4:11 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia
Replies: 7
Views: 485

Exremely slow boot time on 18.3 Sylvia

I have just upgraded to Sylvia (18.3). And I have started experiencing extremely slow boot times : >5min. I have tried searching and google-ing, however yet without success. I see the problem -I think- but have not been able to find a solution. I have followed some earlier instructions: dmesg > ~/De...
by Ivasan
Wed May 09, 2018 1:31 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Loading screen too slow
Replies: 9
Views: 1422

Re: [SOLVED] Loading screen too slow

I am not sure but for me it seems that the loading screen stalls because of waiting for eth0 IPv6 configuration. I am on wifi and connacting at home IPv6 is turned off. I am a bit hesitant what to do? [ 24.874637] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3 [ 24.874640] Bluetooth: BNEP filters: pro...
by Ivasan
Sun Mar 25, 2018 3:10 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Removed network-manager and now can't log into GUI [Solved]
Replies: 8
Views: 2353

Re: Removed network-manager and now can't log into GUI [Solved]

Thank you in the end it worked great. I was struggling with the last step for a while, because even though I had internet (on cable) the port was not recognised. For those who encounter similar issue , for me this worked like a charm: 1) open interface file sudo nano /etc/network/interfaces 2) add b...

Go to advanced search