Search found 6 matches

by morc66
Sat May 05, 2018 3:16 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

Re: no sound device on mint 18.3

Well, the first thing to check now is to see if you can do anything with Pavucontrol or is Dummy Output still the only option? As the 4.13 kernel didn't work for you, I'd suggest trying the latest from the 4.4 series (also patched for Meltdown/Spectre.) Or, maybe try the 4.15. The only "solution" I...
by morc66
Fri May 04, 2018 6:22 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

Re: no sound device on mint 18.3

crashed while going to 4.13 ... 2 times. so went to 4.11 look like something is starting to work.. no sound yet.. but device has emerged. upload=true&script=true&cardinfo= !!################################ !!ALSA Information Script v 0.4.64 !!################################ !!Script ran on: Fri Ma...
by morc66
Fri May 04, 2018 12:26 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

Re: no sound device on mint 18.3

.. here you go System: Host: MB-Akoya Kernel: 4.10.0-38-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0) Desktop: Cinnamon 3.6.7 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3) Distro: Linux Mint 18.3 Sylvia Machine: System: MEDION product: E2228T MD60250 v: DMIC Mobo: MEDION model: NT16H v: 1.0 Bios: American Megatrends v: 5.11 date: 0...
by morc66
Thu May 03, 2018 4:09 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

Re: no sound device on mint 18.3

yeah.. did that .. and re-did it again.. still no sound device found
by morc66
Thu May 03, 2018 12:40 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

Re: no sound device on mint 18.3

nope... tried that .. I even uninstalled reinstalled alsa. . . didn' t work.
by morc66
Thu May 03, 2018 5:40 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: no sound device on mint 18.3
Replies: 15
Views: 2483

no sound device on mint 18.3

Hey all; noob here. I have been using mint for a while on other systems... worked fine. Now installed in on a Akoya netbook which had W10... and worked ok. I missed to check the soundcard when going to linux and now I am stuck with a system without sound. In several places I see fixes .. but they se...

Go to advanced search