Search found 11 matches

by rsholmes
Mon Jul 16, 2018 7:10 am
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"
Replies: 9
Views: 985

Re: Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"

Thanks to all! After linking libsane-epkowa* into the /usr/lib/x86_64-linux-gnu/sane directory, Image Scan is now working. Simple Scan and XSane are not. Strange. But it's Image Scan I was asking about so I will mark this as solved. Edit to add: After doing this: generate '/etc/udev/rules.d/79-udev-...
by rsholmes
Sun Jul 15, 2018 11:33 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"
Replies: 9
Views: 985

Re: Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"

I will just relate my experience with Epson all in one, though not your model number. This goes back a couple years and not sure whether still pertinent, but I found ufw was blocking scanner communications. I had to enter ufw exceptions for both in and out. sudo ufw allow to <ip address> and, sudo ...
by rsholmes
Sun Jul 15, 2018 9:59 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"
Replies: 9
Views: 985

Re: Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"

Yes, I've been using this WF-3520 for ages on this network, the network connection is fine. I printed the check network connection page earlier to get the IP address for epkowa.conf, and I confirmed the IP address (from the Mint machine) using ping. And the printer function works from Mint, just not...
by rsholmes
Sun Jul 15, 2018 8:07 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"
Replies: 9
Views: 985

Re: Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"

With the unit powered on, does scanimage -L identify your WF-3520 correctly? Does Simple Scan work ? No, and no. $ scanimage -L No scanners were identified. If you were expecting something different, check that the scanner is plugged in, turned on and detected by the sane-find-scanner tool (if appr...
by rsholmes
Sun Jul 15, 2018 9:18 am
Forum: Printers & Scanners
Topic: [SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"
Replies: 9
Views: 985

[SOLVED] Epson WF-3520 "Could not send command to scanner"

I am trying to get the scanner side of my wifi connected Epson WF-3520 working with Linux Mint 19 Cinnamon. I downloaded iscan-bundle-1.0.4.x64.deb.tar.gz from Epson, extracted, and ran the install script. No errors noted. Packages iscan_2.30.3-1_amd64, iscan-data_1.39.0-1_all, and iscan-network-nt_...
by rsholmes
Mon Jul 02, 2018 4:39 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Unicode entry and Compose key do not work
Replies: 4
Views: 291

Re: Unicode entry and Compose key do not work

Frankly this is not a large enough concern for me to want to reinstall and reconfigure the OS. I was hoping someone could point out a settings change I'd overlooked or some other such fix.
by rsholmes
Sun Jul 01, 2018 7:11 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Unicode entry and Compose key do not work
Replies: 4
Views: 291

Unicode entry and Compose key do not work

I cannot get either ctrl-shift-u Unicode entry or Compose Key to work. OS: Linux Mint 19, 64 bit (updated from Beta according to the instructions with the release announcement.) Desktop: Cinnamon Default language: English Keyboard layouts: English (US); English (US, intl., with dead keys); English (...
by rsholmes
Sun Jul 01, 2018 12:34 am
Forum: Software & Applications
Topic: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved
Replies: 22
Views: 820

Re: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved

kyphi wrote:
Sun Jul 01, 2018 12:29 am
I have found how to reproduce ")!%"

Open System Settings, Preferences, Input Method and set it from XIM to None and then reboot.

Now try unicodes again.
Nope, it's already set to "none".
by rsholmes
Sat Jun 30, 2018 11:16 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved
Replies: 22
Views: 820

Re: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved

That is all very strange. ")!%" is not a Unicode symbol. Here is the URL for Unicode: https://unicode-table.com/en/#control-character. What do you get, holding down Shift+Ctrl, if you follow that with ub0 - it should produce a degree symbol °. Regarding the Compose key, I have tried it after settin...
by rsholmes
Sat Jun 30, 2018 7:48 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved
Replies: 22
Views: 820

Re: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved

Correct technique for unicode is to hold Shift+Ctrl (do not release) type u2015, release. Result: ― Result for me: ")!%". Correct technique for Compose Key is press and release the key designated as the compose key, then press diacritic required, then press the letter. Compose key -> comma -> c = ç...
by rsholmes
Sat Jun 30, 2018 8:50 am
Forum: Software & Applications
Topic: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved
Replies: 22
Views: 820

Re: Inserting Unicode glyphs on Mint 19 beta Not Solved

I am using Linux Mint 19 Cinnamon, updated from Beta per the instructions in yesterday's announcement. Ibus is not installed. Neither shift-ctrl u nor the compose key works for me: * shift-ctrl <release> u2015 inserts "u2015" * shift-ctrl-u <release> 2015 inserts "2015" * compose key <release> --- i...

Go to advanced search