Search found 47 matches

by milon
Thu Oct 03, 2019 6:21 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I just wiped and reinstalled 19.2. The upshot is that the graphics driver isn't doing software render anymore, but there's still no sound card visible to the system - even after MeEen's latest suggestion. I'll deal with it as-is for now, but next time I'm ordering from Amazon I'll get one of those U...
by milon
Wed Oct 02, 2019 9:56 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I'm on LM18 Live, and re-ran some of the previous commands. "No soundcards found..." but inxi reports differently for Audio. Here's everything I tested, in case it's useful in some way: mint@mint ~ $ aplay -l aplay: device_list:268: no soundcards found... mint@mint ~ $ cat /etc/modprobe.d/blacklist....
by milon
Mon Sep 30, 2019 4:22 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Still no dice :| cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo modprobe snd_hda_codec_generic [sudo] password for cooper: cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo modprobe snd_hda_codec_realtek cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo alsa force-reload Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-codec-realtek snd-hda-codec-gen...
by milon
Mon Sep 30, 2019 3:18 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

No worries. It's not critical, and I can try reinstalling or getting a USB audio device. Again, thank you SO MUCH for your help with this!! cooper@CooperFamilyChiro:~$ lsmod Module Size Used by input_leds 16384 0 usblp 20480 0 arc4 16384 2 rt2800pci 16384 0 rt2800mmio 16384 1 rt2800pci rt2800lib 114...
by milon
Fri Sep 27, 2019 7:56 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

My BIOS is pretty worthless. There's no Secure Boot, no multi-mointor, nothing. It's actually less helpful than most BIOSes from the '90s. It's an HP system. ;) cooper@CooperFamilyChiro:~$ cat /etc/modprobe.d/blacklist.conf # This file lists those modules which we don't want to be loaded by # alias ...
by milon
Thu Sep 26, 2019 3:39 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I ran this from HDD, not from Live USB: cooper@CooperFamilyChiro:~$ journalctl -k | grep -Ei "snd|sound|audio|multi" Sep 25 12:39:27 CooperFamilyChiro kernel: ACPI: Added _OSI(Linux-Lenovo-NV-HDMI-Audio) Sep 25 12:39:27 CooperFamilyChiro kernel: ata2.00: 156301488 sectors, multi 16: LBA48 NCQ (depth...
by milon
Wed Sep 25, 2019 8:26 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I verified my Live USB, and it looks good. I don't have the .iso to check, but I used the included md5 checker and all files were reported OK. There were 6 bad line terminators (or something similar - I forgot to write it down before powering off), but that was a warning it gave at the very end and ...
by milon
Tue Sep 24, 2019 1:56 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

MrEen, here's the output you were looking for: cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo modprobe snd_hda_codec_generic [sudo] password for cooper: cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo modprobe snd_hda_codec_conexant cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo alsa force-reload Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-...
by milon
Mon Sep 23, 2019 4:16 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Is this what you were looking for? If not, what else did you want to see? cooper@CooperFamilyChiro:~$ sudo alsa force-reload [sudo] password for cooper: Unloading ALSA sound driver modules: snd-hda-intel snd-hda-codec snd-hda-core snd-hwdep snd-pcm snd-seq-midi snd-seq-midi-event snd-rawmidi snd-seq...
by milon
Mon Sep 23, 2019 3:27 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

There didn't seem to be any output from sudo modprobe snd-hda-intel , but no error messages so that's good? cooper@CooperFamilyChiro:~$ inxi -G Graphics: Device-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics driver: N/A Display: x11 server: X.Org 1.19.6 driver: vesa unloaded: fbde...
by milon
Fri Sep 20, 2019 10:27 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

The "nomodeset" entry didn't help after a reboot. I ran the ALSA script and saw a few redirect messages, so the script is likely sitting at a different URL now, if you care. Anyway, here's the output: upload=true&script=true&cardinfo= !!################################ !!ALSA Information Script v 0....
by milon
Fri Sep 20, 2019 9:28 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I think it is possible the 5.0 kernel could be part of the issue (I could be wrong) Your inxi output showed the vesa driver loaded and the modesetting driver unloaded. Usually I almost always see the opposite. But above that, there's a driver: N/A that would often say i915 Ack! I missed the part ab...
by milon
Thu Sep 19, 2019 6:36 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

My BIOS (which apparently was designed in the stone age) doesn't have any secure boot or fast boot options. It's not the most basic/useless one I've seen before, but it's close, LOL. I tried the modesetting.conf file suggestion, and the file didn't previously exist if that matters. I copy/pasted you...
by milon
Thu Sep 19, 2019 4:11 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

No MS Windows here. No firejail either. cooper@CooperFamilyChiro:~$ dmesg | grep -C1 -E 'ALSA|HDA|HDMI|snd[_-]|sound|hda.codec|hda.intel' [ 0.041049] ACPI: Added _OSI(Linux-Dell-Video) [ 0.041049] ACPI: Added _OSI(Linux-Lenovo-NV-HDMI-Audio) [ 0.041049] ACPI: Added _OSI(Linux-HPI-Hybrid-Graphics) --...
by milon
Wed Sep 18, 2019 12:01 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

I had some downtime today, so I tried the remaining suggestions. The options snd-hda-intel single_cmd=1 didn't work (and I reverted the change afterwards). The "Hail Mary" didn't work. There's no option to disable audio in the BIOS, and the BIOS driver is up to date. I shutdown over weekends, but no...
by milon
Tue Sep 17, 2019 5:11 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Thanks for another helpful reply, MrEen! I'll check on the BIOS later. I've done that before from Windows platforms, so I'm confident I can figure that out. I missed the disable audio for one boot thing earlier - I'll try that on next reboot. Editing the alsa-base.conf and restarting alsa didn't fix...
by milon
Mon Sep 16, 2019 1:50 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Thanks again for the quick & helpful replies! Unfortunately I wasn't able to check the forums again before coming back to work today, and kernel 5.x is still the default so that's what booted. I'll look into changing that for the future. Still no sound, but here's the output of the various commands ...
by milon
Fri Sep 13, 2019 1:21 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Okay, I rebooted and got into kernel 4.15 cooper@CooperFamilyChiro:~$ aplay -l aplay: device_list:270: no soundcards found... cooper@CooperFamilyChiro:~$ inxi -Fxz System: Host: CooperFamilyChiro Kernel: 4.15.0-54-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 7.4.0 Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Linux Mint...
by milon
Thu Sep 12, 2019 3:24 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

Re: No Sound on 19.2 XFCE

Thanks for the replies! I haven't checked the MrEen link yet since he replied already. ;) Yes, it is older hardware - the sad part is that it's a significant upgrade anyway! >_< The HDD setup isn't RAID as far as I know. But I've never knowingly messed with RAID. It's 2 SATA drives, both encrypted (...
by milon
Wed Sep 11, 2019 12:08 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No Sound on 19.2 XFCE
Replies: 59
Views: 1352

No Sound on 19.2 XFCE

I recently upgraded my work PC and installed a fresh copy of LM 19.2 with XFCE, and I can't get any audio at all to play. I really don't know anything about the Linux audio system, but according to my forum searches, this info may be helpful: cooper@CooperFamilyChiro:~$ inxi -Fxz System: Host: Coope...

Go to advanced search