Search found 51 matches

by rlindau
Sat Dec 22, 2018 5:41 pm
Forum: Printers & Scanners
Topic: Mint 19.1 (Mate) not printing to HP Officejet 8210 [Not really solved but useable]
Replies: 3
Views: 147

Re: Mint 19.1 (Mate) not printing to HP Officejet 8210 [Not really solved but useable]

I am having exactly the same problem with an HP LaserJet Pro M201dw network printer attached to my home router: After a clean install of Mint 19.1 MATE, the printer wakes up but nothing actually prints when I try to print a test page from printer properties, but printing from applications (e.g., Lib...
by rlindau
Fri Feb 24, 2017 11:48 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display
Replies: 5
Views: 498

Re: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display

I finally got a black screen again, although perhaps I triggered it in an untypical way: I added mate (mint-mate-meta) to my seemingly-working LM 18.1 cinnamon system, then rebooted and selected Mate (M) on the LM18.1 login screen, and I got the black screen. (I can start mate if I specify the "nomo...
by rlindau
Thu Feb 23, 2017 3:28 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display
Replies: 5
Views: 498

Re: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display

I reinstalled LM 18.1 Cinnamon, and rebooted successfully multiple times. But later on, my system didn't shut down correctly after (I ended up doing a force-power-off), and the next startup failed: The LM splash screen displayed but the login screen never displayed (just a black screen with a white ...
by rlindau
Wed Feb 22, 2017 4:53 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display
Replies: 5
Views: 498

Re: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display

I had temporarily put LM 17.3 back on the machine - will put LM 18.1 back on as a dual boot and then provide the answer. FWIW, under LM 17.3, here's what the command shows... rob@rob-EP45-UD3P ~ $ inxi -G Graphics: Card: NVIDIA GF104 [GeForce GTX 460 SE] Display Server: X.Org 1.17.1 drivers: nouveau...
by rlindau
Tue Feb 21, 2017 5:51 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display
Replies: 5
Views: 498

LM 18.1 Mate & Cinnamon initially OK but then black screen and "forget" display

I had this problem previously with LM 18 Mate. I do NOT have the problem with LM 17.x. Issue: When I do a fresh install of LM 18.1 on my desktop, at first all seems OK - the first couple boots / reboots work fine. But at some point (typically after I use Update Manager to install the ~46 or so outst...
by rlindau
Wed Aug 17, 2016 9:10 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LM 18 Mate - Black Screen after Login
Replies: 0
Views: 257

LM 18 Mate - Black Screen after Login

(I see some other threads that deal with black screen issues, but none seems relevant to my issue...) On two PCs of very different vintage running LM18 Mate, I have the same problem: The PC seems to boot normally, I get the normal LM user login screen, but after I enter my userid/password and LM sta...
by rlindau
Wed Aug 10, 2016 7:20 pm
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Mint 18 - 64bit - Cinnamon - Black Screen on login
Replies: 33
Views: 24796

Re: [SOLVED] Mint 18 - 64bit - Cinnamon - Black Screen on login

I'll have to look for the other thread(s) mentioned above on this problem, but I suffer it too (both upgrade and new installs, on some but not all computers). The most recent instance was on my home desktop, which had been running fine on LM 17.3 but displayed black screen after login once in did th...
by rlindau
Wed Jul 29, 2015 7:05 am
Forum: Cinnamon
Topic: Nemo can't rename files.
Replies: 24
Views: 5665

Re: Nemo excruciatingly slow when renaming files

I am having what I think is the same problem, or at least the same symptom - Nemo 2.6.7 under Mint 17.2 is incredibly slow / unresponsive when I attempt to rename files. It takes 5-10 sec or so to recognize each of my keyboard inputs (e.g., moving cursor, deleting characters, typing characters). If ...
by rlindau
Fri Nov 14, 2014 8:04 am
Forum: Software & Applications
Topic: 2 instances of LibreOffice try to start when I double-click
Replies: 3
Views: 384

Re: 2 instances of LibreOffice try to start when I double-cl

Thanks, crusader, good point, will do so. -RL
by rlindau
Fri Nov 07, 2014 12:41 pm
Forum: Software & Applications
Topic: 2 instances of LibreOffice try to start when I double-click
Replies: 3
Views: 384

Re: 2 instances of LibreOffice try to start when I double-cl

(more) When I attempt to open a document by right-clicking it and selecting LO as the application, I still briefly get two instances of LO (or, at least, two taskbar icons): The first is labeled "<filename>" in the taskbard, while the second is labeled "Opening <filename>" ).
by rlindau
Fri Nov 07, 2014 12:35 pm
Forum: Software & Applications
Topic: 2 instances of LibreOffice try to start when I double-click
Replies: 3
Views: 384

2 instances of LibreOffice try to start when I double-click

I'm running the Mate version of Mint 17. When I try to start LibreOffice by double-clicking on a file in my Caja display, two instances of LibreOffice open (the second times out / dies after a few seconds, just leaving the first, which run normally). This problem seems peculiar to Libreoffice - when...
by rlindau
Mon Dec 30, 2013 7:25 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [LM16 Mate] Digital camera no longer mounts
Replies: 5
Views: 939

Re: [LM16 Mate] Digital camera no longer mounts

Thanks, all, for your help and comments! -RL
by rlindau
Sun Dec 29, 2013 3:56 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [LM16, Mate, 64bit] Caja closes unexpectedly
Replies: 1
Views: 271

[LM16, Mate, 64bit] Caja closes unexpectedly

When I double-click a particular folder, caja begins to display the folders content, but then closes unexpectedly. I have this problem with just the one folder. The folder is not all that big - 66 mp3 files. The unexpected close doesn't always happen - half the time, it caja opens and displays the f...
by rlindau
Mon Dec 16, 2013 12:45 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [LM16 Mate] Digital camera no longer mounts
Replies: 5
Views: 939

Re: [LM16 Mate] Digital camera no longer mounts

Thanks, cwsnyder. I'll probably just use my USB card reader for now. Do you know - is there someplace I should post a bug / trouble report about my problem? Thanks for your help -RL
by rlindau
Sun Dec 15, 2013 9:42 am
Forum: Hardware Support
Topic: [LM16 Mate] Digital camera no longer mounts
Replies: 5
Views: 939

[LM16 Mate] Digital camera no longer mounts

I've just installed (fresh install) LM16 / Mate on my laptop, and have found I'm unable to mount / access my digital camera (a Canon Powershot S100) from my computer. Previously (e.g., fresh install of LM15 / Mate), I didn't need to take any special action to mount the camera: I'd connect the camera...
by rlindau
Thu Oct 03, 2013 6:54 am
Forum: Software & Applications
Topic: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies
Replies: 10
Views: 967

[Solved] [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencie

Monstra's suggestion that I select a different repository via mintsources resolved the problem for me. I removed the PPA I had added for mscore, changed the repository (to one in Sweden, as it happens), and updated cache. After that, I went to the Mint Software Manager, found musescore now to be lis...
by rlindau
Thu Oct 03, 2013 1:39 am
Forum: Software & Applications
Topic: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies
Replies: 10
Views: 967

Re: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies

OK, thanks. I'll give that a try over the weekend, and will report back. Thanks again for your help! -RL
by rlindau
Wed Oct 02, 2013 2:15 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies
Replies: 10
Views: 967

Re: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies

I ran the apt-get update and then reran the apt-cache commands. The output from the apt-cache commands is unchanged from my previous attempt. Thx, RL
by rlindau
Wed Oct 02, 2013 12:34 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies
Replies: 10
Views: 967

Re: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies

Here are the results... rob@rob-ThinkPad-W510 ~ $ apt-cache policy musescore musescore: Installed: (none) Candidate: 1.3+dfsg-0~raring1 Version table: 1.3+dfsg-0~raring1 0 500 http://ppa.launchpad.net/mscore-ubuntu/mscore-stable/ubuntu/ raring/main amd64 Packages rob@rob-ThinkPad-W510 ~ $ apt-cache ...
by rlindau
Wed Oct 02, 2013 12:00 pm
Forum: Software & Applications
Topic: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies
Replies: 10
Views: 967

Re: [LM 15] Can't install musescore - unmet dependencies

Thank you for your help, Monsta. (And I recall your helping me with other queries in the past - thank you for that!) Here's the output from inxi -r... I had added the ppa for mscore myself, after not having seen musescore in Software Manager. rob@rob-ThinkPad-W510 ~ $ inxi -r Repos: Active apt sourc...

Go to advanced search