Search found 38 matches

by Luxdragon
Fri Jul 24, 2020 5:54 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Microphone stops working when headphones are plugged in
Replies: 5
Views: 219

Re: Microphone stops working when headphones are plugged in

I ran alsamixer and got the following: https://vignette.wikia.nocookie.net/hdm/images/e/e9/A2.png/revision/latest/scale-to-width-down/640?cb=20200724095354 If I pressed m, then the [00] would change into [MM], it was [00] even when I plugged in my headphones. Link to the output of your command when ...
by Luxdragon
Thu Jul 23, 2020 5:16 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Microphone stops working when headphones are plugged in
Replies: 5
Views: 219

Re: Microphone stops working when headphones are plugged in

Hello, I installed the utility with sudo apt install pavucontrol , but it gives the same result as in the sound settings. Both my headphones and my headset are recognised as 'headphones' in the output and input section of both the PulseAudio and Sound settings utilities. However, when I choose the i...
by Luxdragon
Wed Jul 22, 2020 5:36 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Microphone stops working when headphones are plugged in
Replies: 5
Views: 219

Microphone stops working when headphones are plugged in

Good evening, I have a peculiar issue with my microphone. Back on LM19.3, when I plugged in my headphones, my mic typically worked. Now on LM20 I have the issue that when I plug in my headphones the internal mic of my laptop stops working, just like on Windows 10. In the input section of sound setti...
by Luxdragon
Tue Jul 21, 2020 2:28 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

I already got back to the desktop and removed # from the etc/lightdm/lightdm.conf.d/70-linuxmint.conf file. I typed reboot in the tty and could then access the desktop without hardware acceleration from recovery mode>resume. Things are back as before.
by Luxdragon
Tue Jul 21, 2020 12:57 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

If the laptop is connected to power or not, LM doesn't boot. I only get a blinking _ in the top left corner.
by Luxdragon
Sun Jul 19, 2020 2:40 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

The settings are the same. When I run a live session from a USB, everything works fine regardless if the PC is plugged in or not.
by Luxdragon
Sat Jul 18, 2020 6:41 am
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

Greetings, sadly I have found that this issue is not yet solved. Until recently everything worked fine, because my computer was always plugged in. A few days ago, I tried to boot into LM and suddenly I got a broken pixelated screen, almost exactly like in the image below. https://external-content.du...
by Luxdragon
Mon Jul 06, 2020 4:12 pm
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2 [SOLVED]

Eureka! It works and not just that it works even better than on Linux Mint 19.3. I can finally boot into Linux Mint again, both LightDM and the desktop display normally on my screen, hardware acceleration works, here is HDMI output at all times and the Nvidia X Server settings work again. Awesome! I...
by Luxdragon
Mon Jul 06, 2020 6:08 am
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

Done everything as stated above. After the Linux Mint logo the result was only a blinking underscore. After deleting /etc/X11/xorg.conf in tty and rebooting, the screen was black again.
by Luxdragon
Sun Jul 05, 2020 5:38 am
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Re: Hybrid Graphics Troubles: Round 2

I edited the 10-nvidia.conf and 10-amdgpu.conf files. If I sudo prime-select nvidia my laptop screen becomes black and I can only access my desktop via HDMI on some external screen - also the colours on the external screen are worse than in LM19.3. If I sudo prime-select intel the desktop loads norm...
by Luxdragon
Fri Jul 03, 2020 11:57 am
Forum: Hardware Support
Topic: Hybrid Graphics Troubles: Round 2
Replies: 15
Views: 1475

Hybrid Graphics Troubles: Round 2

Greetings, I have a series of new problems that I stumbled upon once I switched from LM19.3 to LM20. On LM19.3 I had no HDMI output on my hybrid graphics laptop (Nvidia GeForce 1650 with AMD integrated graphics), but the issue was solved in this thread: https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=3...
by Luxdragon
Sun Jun 28, 2020 2:16 pm
Forum: Wireless
Topic: Weak realtek rtl8821ce wi-fi card
Replies: 5
Views: 213

Re: Weak realtek rtl8821ce wi-fi card

Disabling IPv6 had no effect and power-saving was already disabled.
by Luxdragon
Sun Jun 28, 2020 1:13 pm
Forum: Wireless
Topic: Weak realtek rtl8821ce wi-fi card
Replies: 5
Views: 213

Re: Weak realtek rtl8821ce wi-fi card

Oi,

I applied the new settings, I'll report after a while, if the situation improved.

Thanks
by Luxdragon
Sun Jun 28, 2020 1:00 pm
Forum: Wireless
Topic: Weak realtek rtl8821ce wi-fi card
Replies: 5
Views: 213

Weak realtek rtl8821ce wi-fi card

Greetings, I checked a few other forum posts about the rtl8821ce wi-fi card, but most of them were about installing the driver for it. My issue lies somewhere else. I use my PC (Linux Mint 20) not that close to our router, and although I have installed the necessary driver, performance is very wacky...
by Luxdragon
Sun May 03, 2020 3:52 pm
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]

I've got really good news! It works, this issue is now solved. To summarise for all future LM19 readers, these steps were taken: Type xed admin:///usr/share/X11/xorg.conf.d/10-nvidia.conf and add the line Option "PrimaryGPU" "Yes" then save. Type xed admin:///usr/share/X11/xorg.conf.d/10-amdgpu.conf...
by Luxdragon
Sun May 03, 2020 4:51 am
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650

Oi, when I open your manual switch, Switch GPU, in the terminal it gives the following output: mv: cannot move '/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-nvidia.conf' to '/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-nvidia-edited.conf': Permission denied mv: replace '/usr/share/X11/xorg.conf.d/10-nvidia.conf', overriding mode...
by Luxdragon
Sat May 02, 2020 4:58 pm
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650

Sadly this again causes an endless Linux Mint logo loading screen when I boot up the PC. Open the lightdm.conf file: xed admin:///etc/lightdm/lightdm.conf I created and edited the .login file with sudo touch /home/luxdragon/.login and xed admin:///home/luxdragon/.login The file /etc/lightdm/lightdm....
by Luxdragon
Sat May 02, 2020 1:09 pm
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650

Misfortunately the new two optimus.desktop files didn't fix the issue, I basically copied all of your commands and then also tried to make another optimus.desktop file in /usr/share/lightdm folder: sudo touch /usr/share/lightdm/optimus.desktop xed admin:///usr/share/lightdm/optimus.desktop This didn...
by Luxdragon
Fri May 01, 2020 2:59 pm
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650

When you open the File Manager, you will see that the Home directory, listed at the top on the left side, is /home/your-user-name . You used the command: sudo chmod -x /etc/lightdm/lightdm.conf It should be: sudo chmod +x /etc/lightdm/lightdm.conf Whoops, I corrected both mistakes, but I still get ...
by Luxdragon
Fri May 01, 2020 2:16 pm
Forum: Hardware Support
Topic: No HDMI output with a GTX 1650 [Solved]
Replies: 35
Views: 3428

Re: No HDMI output with a GTX 1650

From here on I'll post the commands I gave in the terminal in case I did a mistake there. I cannot create or copy a file to /home, it seems to be protected, so I did the following: sudo touch /home/.login xed admin:///home/.login I then entered xrandr --output eDP-1-1 --mode 1024x768 into the file. ...

Go to advanced search