Search found 478 matches

by Silent Warrior
Sat Jul 14, 2018 9:03 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: LED keyboard and Mint 19
Replies: 3
Views: 366

Re: LED keyboard and Mint 19

Not supported? Fair enough, but the lighting used to work just fine regardless. Anyway, I'll bookmark that link. Thanks.
by Silent Warrior
Sat Jul 14, 2018 1:10 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: LED keyboard and Mint 19
Replies: 3
Views: 366

LED keyboard and Mint 19

I wasn't sure where else to put it, so newbie section it is. When I upgraded from 18.3 to 19, I noticed that the LED-lit keyboard I use would no longer respond to the 'lights on'-key (Scroll lock). I don't know whether to laugh out loud and kiss someone (spoiler alert: I EFFING DESPISE LED-lit compu...
by Silent Warrior
Sat Jul 07, 2018 4:41 am
Forum: Ethernet
Topic: Internet busted after move to 19, out of ideas... [SOLVED]
Replies: 3
Views: 490

Re: Internet busted after move to 19, out of ideas...

Uh- Say WHAT?? ... So, my internet seems to have come back. I can't even...! as they say. Fair enough. I wish I knew what solved it, though - maybe that new wired connection I set up. I'll leave this topic up for a few days before I mark it as solved, just in case. In summary, everything is back to ...
by Silent Warrior
Sat Jul 07, 2018 3:35 am
Forum: Ethernet
Topic: Internet busted after move to 19, out of ideas... [SOLVED]
Replies: 3
Views: 490

Re: Internet busted after move to 19, out of ideas...

My motherboard is too old to have UEFI/SecureBoot. I'll try to look for it the next boot-up, make sure it's duly ban-hammered, but I doubt that'll work...
by Silent Warrior
Fri Jul 06, 2018 11:26 pm
Forum: Ethernet
Topic: Internet busted after move to 19, out of ideas... [SOLVED]
Replies: 3
Views: 490

Internet busted after move to 19, out of ideas... [SOLVED]

I apologize if I make things more cluttered, but I didn't want to hijack someone else's thread. So, my wired internet went down after updating to Tara... (and booting into it, applying a couple of updates, removing obsolete packages, setting up desktop themes...) I read about the issues with kernel ...
by Silent Warrior
Mon Feb 12, 2018 4:10 am
Forum: Hardware Support
Topic: I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...
Replies: 12
Views: 287

Re: I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...

... 'Off'... I guess I should have thought of that. Well, I did try again, with power on :oops: , and the paper clip trick worked as advertised. And now the drive appears to behave normally again. Huh? Is that how these situations usually go? Anyway, I've looked around for a new CD/DVD drive, and fo...
by Silent Warrior
Sun Feb 11, 2018 10:52 pm
Forum: Hardware Support
Topic: I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...
Replies: 12
Views: 287

Re: I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...

Uh... Wow! I've never had an optical drive fail on me before - maybe there's a first time for everything. I tried the paper clip thing, but it just caused an unpleasant noise that seemed to shift the CD I have inside to an orientation that causes it to rub against something... (This CD isn't irrepla...
by Silent Warrior
Sun Feb 11, 2018 10:35 am
Forum: Hardware Support
Topic: I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...
Replies: 12
Views: 287

I done a boo-boo. Help get my CD-drive bay back...

So... The title is fairly descriptive. I sat there, just doing some spring cleaning among libraries, removing some that didn't break any dependencies... and now I can't open my CD/DVD drive bay. (When I push the physical button, stuff happens inside the drive but the bay won't open. If I use a menu ...
by Silent Warrior
Sat Oct 21, 2017 10:28 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: My partitioning just got... eccentric
Replies: 3
Views: 461

Re: My partitioning just got... eccentric

Yeah, I'll probably have to do it that way... I'll wait until 18.3 is out and do a proper reinstall, though, for that extra fresh feeling. Heh, there have been some eccentricities from my Mint installation for a while too, so it's just as well!
by Silent Warrior
Sat Oct 21, 2017 12:57 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: popping sound at startup [solved]
Replies: 7
Views: 406

Re: popping sound at startup

Just out of curiosity, what sound card do you have? I have an ASUS Xonar D2, and it clicks quite a lot during boot - which is, in the case of that card, perfectly normal. Something about relays; I dunno, I kind of zone out at that point of the explanation.
by Silent Warrior
Sat Oct 21, 2017 12:45 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: [SOLVED] Help -installing mint -confused why!
Replies: 16
Views: 971

Re: Help -installing mint -confused why!

Colin: Maybe you've already learned this, but I'll mention it anyway, just in case: Remember to remove the installation disc when you reboot after completing the installation, or you'll just boot right back into the demo/installation environment. Now, then. It sounds like you're concerned about a bl...
by Silent Warrior
Sat Oct 21, 2017 12:22 pm
Forum: Mounting Partitions
Topic: My partitioning just got... eccentric
Replies: 3
Views: 461

My partitioning just got... eccentric

Heeey, it's been forever since I last posted here! Somewhat good news, though: After swearing incessantly over the anti-dualboot insanity Microsoft has been sneaking into Windows 10, I just nuked my Windows partition. Woo! ... That is, after assembling a new, physically separate, PC, so I can do my ...
by Silent Warrior
Thu Mar 16, 2017 9:29 am
Forum: Installation & Boot
Topic: [SOLVED] Linux Mint Installer not reading my windows 10 partition
Replies: 10
Views: 3813

Re: Linux Mint Installer not reading my windows 10 partition

Ah, I was just looking for information on a quite related subject! Well, depending on your version of Win10, it seems they recently introduced something in the ( normal! ) shutdown procedure that makes the drive/partition appear to be in a hibernating state, effectively blocking it from non-Windows ...
by Silent Warrior
Wed Dec 07, 2016 10:08 am
Forum: Newbie Questions
Topic: HDMI Problems!
Replies: 1
Views: 171

Re: HDMI Problems!

(Don't count on me to be around frequently. Blame university, Final Fantasy XV, and Shining Force 3. :twisted: ) The first thing to check is your Display module in System Settings. See if it detects your HDMI display (TV, was it?). It SHOULD have a distinct ID string... I may be gettings things mixe...
by Silent Warrior
Sun Aug 09, 2015 6:39 am
Forum: Software & Applications
Topic: Windows stole my partitions!?
Replies: 7
Views: 620

Re: Windows stole my partitions!?

... Okay, this is just insane on every level. The first time I got my computer to turn off properly was by right-clicking on the start menu and picking an option from there. I just... what... NOT EVEN JRPGS ARE THIS INSANE! Why did anyone ever think this was a design feature anyone would appreciate?...
by Silent Warrior
Sat Aug 08, 2015 12:04 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Windows stole my partitions!?
Replies: 7
Views: 620

Re: Windows stole my partitions!?

Justinian: Oh... Windows just had to have one last laugh at us dual-booters, huh? You know, I was actually directed to a link explaining that just 30-40 minutes ago. Proper steps have now been resorted to, and I'm starting to feel confident.
by Silent Warrior
Fri Aug 07, 2015 11:06 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Windows stole my partitions!?
Replies: 7
Views: 620

Windows stole my partitions!?

Oh, the joys of dual-boot! So, there's me running Win 7 + Mint 17 and being a happy camper. Then there's a free upgrade to Win 10 and I decided to go for it. After a... let's just sum it up as 'harrowing' post-upgrade experience (damn you, Gigabyte!), the dust has now settled. When I try to listen t...
by Silent Warrior
Fri May 08, 2015 4:22 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: A/D profiling
Replies: 6
Views: 601

Re: A/D profiling

... Um... Okay, it might in part have been my fault - apparently both digital and analog outputs are listed, but only in the actual settings module. Also, their naming isn't uniform (ie. one is named Digital Output (S/PDIF); the other is named Virtuoso 200 (Xonar D2) Analog stereo) - maybe this thre...
by Silent Warrior
Thu May 07, 2015 1:35 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: A/D profiling
Replies: 6
Views: 601

Re: A/D profiling

The Configuration tab might be the rub - it's missing. I have Output, Input, Sound effects (or is it Event sounds?) and Software, but not Configuration.
by Silent Warrior
Thu May 07, 2015 1:17 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: A/D profiling
Replies: 6
Views: 601

Re: A/D profiling

Yes, I'm with you so far, but for whatever reason that option was... not an option. I only see one entry for my soundcard, and that's either analog OR digital - or am I just misreading? Hm... I just noticed something. I'll monkey around a little more, and try to report back tomorrow. Consider this o...

Go to advanced search