Search found 7 matches

by illTill
Wed Dec 16, 2020 11:25 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4
Replies: 10
Views: 370

Re: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4

I tried it in German, as I did in the previous installations as well. inxi output: mint@mint:~$ inxi -Fxxxmz System: Host: mint Kernel: 4.19.0-8-amd64 x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 8.3.0 Desktop: Cinnamon 4.4.8 wm: muffin 4.4.2 dm: LightDM 1.26.0 Distro: LMDE 4 Debbie base: Debian 10.2 buster Mac...
by illTill
Wed Dec 16, 2020 10:28 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4
Replies: 10
Views: 370

Re: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4

I just remembered, that the first time I wanted to install Debbie on this machine I got an Error. I just restarted the Laptop and then there was no problem. It's btw. the same USB-Drive/ISO-Image I used for my other succesfull installations. I now tried to install again and got the same Error: 'asci...
by illTill
Wed Dec 16, 2020 7:51 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4
Replies: 10
Views: 370

Re: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4

start the live media again and use the boot rescue program, you're missing the bootloader and that will install it for you. I already started Boot Repair, but it didn't solve the problem. Edith: or do you mean smth else then the Boot Repair? do you know what video card is in the machine? Its on the...
by illTill
Wed Dec 16, 2020 7:25 am
Forum: Installation & Boot
Topic: Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4
Replies: 10
Views: 370

Lenovo B590 doesn't boot after installing LMDE4

Hey, after two succesful installations of Debbie, I wanted to renew my old Lenovo B590, which still had Windows 7 installed. Booting from the Live-USB was no problem and I installed Debbie. Now it doesn't boot and it seems to me like the Harddrive is not recognised. (I tried installing it with LVM, ...
by illTill
Tue Oct 06, 2020 10:31 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!
Replies: 3
Views: 316

Re: LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!

UPDATE: I remembered, that I got a Timeshift Point/File from yesterday morning and used it to restore everything to yesterday mornings point. Now the system started as usual. So, Problem hopefully solved. Still I would like to know where the problem was. So as Timeshift only restores in the Linux Pa...
by illTill
Tue Oct 06, 2020 9:54 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!
Replies: 3
Views: 316

Re: LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!

I'm pretty sure I did not boot into windows, except after installing LMDE to check if it still works, but can't say for sure as I'm using 2 different PCs parallel. I think I didn't boot into windows yesterday at all, and only used Debbie, but as I said, not 100% sure, sry. Edit: I didn't allow Win10...
by illTill
Tue Oct 06, 2020 9:31 am
Forum: Installation & Boot
Topic: LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!
Replies: 3
Views: 316

LMDE4 + Win10 Dual-Boot: No Boot-Menu, No booting OS. pls help!

Hey, I'm new in the world of Linux and eben tho it's not recommended for Newbies, I wanted to try the LMDE 4 Verion of Mint. I installed it beside a Windows 10 Installation and the first thing I noticed, that I couldn't decide between Debbie and Win10. So it seemed like I did smth. wrong with the pa...

Go to advanced search