Search found 13 matches

by redcarrot
Sat Jan 16, 2021 9:25 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Intermittent Sound Linuxmint 20.1
Replies: 1
Views: 59

Intermittent Sound Linuxmint 20.1

Hi. Installed linuxmint yesterday on my desktop. It is on an old system and I am using a bluetooth dongle and a wifi dongle as well. Using bluetooth to connect to a speaker The bluetooth dongle and speaker worked fine upon installation. However, after restarting the sound is intermittent. (Comes and...
by redcarrot
Sat Jan 16, 2021 9:17 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Installing linuxmint 20.1 over 20
Replies: 3
Views: 127

Re: Installing linuxmint 20.1 over 20

Hi

I installed 20.1 using the something else option. Created the partitions as listed earlier. It seems to have installed fine.

Thanks & Regards
by redcarrot
Fri Jan 15, 2021 10:58 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Installing linuxmint 20.1 over 20
Replies: 3
Views: 127

Re: Installing linuxmint 20.1 over 20

Merci Monsieur Pierre!

Will try this and let you know.
by redcarrot
Fri Jan 15, 2021 8:14 am
Forum: Newbie Questions
Topic: Installing linuxmint 20.1 over 20
Replies: 3
Views: 127

Installing linuxmint 20.1 over 20

Hi I installed linuxmint 20 as a trial on a new 320 GB hard disk, going with the erase disk option. Two partions were automatically created mounted at /boot/efi - 537MB - /dev/sda1 - partition type:EFI system mounted at filesystem root - 320 GB - /dev/sda2 partition type - linux filesystem NOW, I wa...
by redcarrot
Fri Jan 15, 2021 6:40 am
Forum: Newbie Questions
Topic: No EFI system partition found
Replies: 4
Views: 154

Re: No EFI system partition found

Hi

Thanks for your reply. I just did a basic install with the erase disk option. Its working fine.

Thanks
by redcarrot
Wed Jan 13, 2021 2:41 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: No EFI system partition found
Replies: 4
Views: 154

Re: No EFI system partition found

Hi Larry Thanks for your reply. Sorry. I do not understand so well. Do I need to change the UEFI/legacy option? I think currently it s UEFI and legacy Also what does 'Set the flags to boot, efi mean? I was trying the following partition scheme(320 GB hard drive) /boot – 10 GB (ext4 file system) / – ...
by redcarrot
Wed Jan 13, 2021 1:23 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: No EFI system partition found
Replies: 4
Views: 154

No EFI system partition found

Trying to install linuxmint 20 cinnamon on my desktop. Configuration: Intel core i3(3rd gen), Motherboard: Gigabyte H61M-WW, 4 GB DDR3 RAM, 320 GB SATA Hard disk (NEW-Nothing installed) UEFI BIOS version F1. Flash Type/Size : Winbond 25X/Q Series 4MB Created bootable USB using RUFUS portable version...
by redcarrot
Sat Nov 14, 2020 5:05 am
Forum: Newbie Questions
Topic: USB not working on linuxmint 20
Replies: 7
Views: 225

Re: USB not working on linuxmint 20

Hi Larry Thanks for your help. Not much luck. I plugged in a lan cable from a live working connection. It seems to be dead. No lights flickering on the LAN port. The computer is not showing any network connections. Ran terminal again Iwconfig - lo no wireless extensions Mokutil --sb-state - bash: mo...
by redcarrot
Fri Nov 13, 2020 8:34 am
Forum: Newbie Questions
Topic: USB not working on linuxmint 20
Replies: 7
Views: 225

Re: USB not working on linuxmint 20

lspci.jpg

mokutil --sb-state
When I enter this in terminal it says command not found

rfkill list all
it just goes blank when I enter this command and suggests looking at rfkill command list etc.
by redcarrot
Sat Nov 07, 2020 1:34 pm
Forum: Newbie Questions
Topic: USB not working on linuxmint 20
Replies: 7
Views: 225

USB not working on linuxmint 20

Hi I recently did a clean install of linuxmint 20 cinnamon edition with verification etc. I attached the keyboard and the mouse to the usb ports and they are working fine. However if I try to attach any external USB drive/Bluetooth usb adapter/wifi usb adapter, these are not being shown in the compu...
by redcarrot
Wed Oct 07, 2020 6:16 am
Forum: Wireless
Topic: Authentication to connection failed
Replies: 2
Views: 158

Re: Authentication to connection failed

Hi. Thank you for your replies. I will try this.
Meanwhile I found a silly way to make it work. I start the pc and the smartphone hotspot. After the computer is running, I plug in the dongle. It then connects automatically. For now this seems to be working.

Thanks
by redcarrot
Tue Oct 06, 2020 5:05 pm
Forum: Wireless
Topic: Authentication to connection failed
Replies: 2
Views: 158

Authentication to connection failed

I newbie, installed linuxmint 20 cinnamon on my very old pc. Erased hard disk using DBan before. Intel pentium Dual CPU E2140 1.6GHz X 2. Memory 1.9GB. Hard Drive 251.1 GB. Graphics Card - Intel corporation 82G33/G31 Express Integrated Graphics Controller. I am trying to connect to the internet usin...

Go to advanced search