Search found 34 matches

by emgy
Thu Oct 21, 2010 7:01 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Mint 10 Firefox problem
Replies: 6
Views: 1290

Re: Mint 10 Firefox problem

I have just installed the Debian edition, and both speedtest websites work fine. I assume that this indicates there is an unidentified problem with Mint 10 RC1 :( According to the FAQ on the website for www.broadbandspeedchecker.co.uk they say that: Q. What must be installed to use Broadband speed c...
by emgy
Thu Oct 21, 2010 1:11 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Mint 10 Firefox problem
Replies: 6
Views: 1290

Re: Mint 10 Firefox problem

Could someone try out these websites in Mint 10 and let me know if they work?

Thanks
by emgy
Wed Oct 20, 2010 6:48 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Mint 10 Firefox problem
Replies: 6
Views: 1290

Mint 10 Firefox problem

I have just installed Mint 10 and upgraded it to the DVD edition
There are 2 websites which I often use to test my broadband speed.
http://www.broadbandspeedchecker.co.uk/
and
http://www.mybroadbandspeed.co.uk/

Neither of these work in Mint 10.
Any suggestions appreciated.
by emgy
Wed Oct 20, 2010 6:23 pm
Forum: Releases & Announcements
Topic: Release: Linux Mint 10 RC
Replies: 224
Views: 131471

Re: Release: Linux Mint 10 RC

I don't seem to have the initial splash screen. How do I enable it?

Code: Select all

mintwelcome
Welcome screen and Java all working now.
Many thanks!
by emgy
Wed Oct 20, 2010 5:51 pm
Forum: Releases & Announcements
Topic: Release: Linux Mint 10 RC
Replies: 224
Views: 131471

Re: Release: Linux Mint 10 RC

I have just installed Mint 10, and found that there is no Java plugin in Firefox . I can't find any way to install it. The initial splash screen of Mint gives you the option to install the "DVD" version of Mint, that will install it for you. Or you can just open the package manager and se...
by emgy
Wed Oct 20, 2010 5:34 pm
Forum: Releases & Announcements
Topic: Release: Linux Mint 10 RC
Replies: 224
Views: 131471

Re: Release: Linux Mint 10 RC

I have just installed Mint 10, and found that there is no Java plugin in Firefox .
I can't find any way to install it.
by emgy
Sat Oct 16, 2010 4:18 pm
Forum: Wireless
Topic: Slow Internet with Mint 9 Isadora
Replies: 3
Views: 838

Re: Slow Internet with Mint 9 Isadora

I have a laptop which is installed with the same version of Mint and that has no problems at all. It just seems to be my desktop computer which has the problem. Ralink cards seem to be problematic with Mint. This was the root of the problem with Mint 6, 7, and 8 but Husse's fix cured that. I suspect...
by emgy
Fri Oct 15, 2010 6:28 pm
Forum: Wireless
Topic: Slow Internet with Mint 9 Isadora
Replies: 3
Views: 838

Slow Internet with Mint 9 Isadora

My internet is very slow with Mint 9 Isadora main edition. When I first start up the computer I can get download speeds of up to 5000Kbps (using www.broadbandspeedchecker.co.uk) After about 10-15 minutes, the download speed reduces to about 248 Kbps. A reboot restores it to full speed, but only for ...
by emgy
Mon Jan 18, 2010 8:13 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Authentication for drive access
Replies: 3
Views: 595

Authentication for drive access

Since I installed Mint 8, I now have to supply my password to access my other drives (eg Windows C: and D: drive). Is there any way of saving the authentication so that I do not have to keep entering my password? Also, a problem which started in 2008 with Elyssa is still lingering - when a user logs...
by emgy
Thu Dec 31, 2009 9:24 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: SOLVED: Mint 8 ISO download problem
Replies: 2
Views: 875

SOLVED: Mint 8 ISO download problem

I have finally downloaded a good copy on another computer with Mint 7 standard edition. The Mint 7 laptop I used previously had the XFCE version. Also, the ISO I downloaded on the Windows 7 computer had its MD5 sum checked on the XFCE computer - perhaps the MD5 sum checking utility on XFCE is faulty...
by emgy
Wed Dec 30, 2009 8:37 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: SOLVED: Mint 8 ISO download problem
Replies: 2
Views: 875

SOLVED: Mint 8 ISO download problem

I am having a problem downloading a good copy of the Linux Mint 8 ISO. Over the last 3 days I have downloaded about 12 different copies of the file, from different mirrors, and the MD5 checksum on each one is different. None are correct. I have tried 2 different computers, one with Mint 7 and one wi...
by emgy
Wed Jun 24, 2009 3:38 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Slow Internet connection with Mint 6
Replies: 8
Views: 2371

SOLVED: Slow Internet connection with Mint 6 and 7

This seems to have cured the problem. Using the live disk, I did a download test using www.broadbandspeedchecker.co.uk, and got a result of 289Kbps I then entered in a terminal: sudo iwconfig wlan0 rate 54M and ran the test again. The download speed was then about 5300 Kbps I will install Mint 7 thi...
by emgy
Sat Jun 20, 2009 4:04 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Slow Internet connection with Mint 6
Replies: 8
Views: 2371

Re: Slow Internet connection with Mint 6

Here is my lspci and lsusb david@dominator:~$ lspci 00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL Memory Controller Hub (rev 02) 00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82945G/GZ/P/PL PCI Express Root Port (rev 02) 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Au...
by emgy
Fri Jun 19, 2009 7:24 am
Forum: Software & Applications
Topic: Slow Internet connection with Mint 6
Replies: 8
Views: 2371

Re: Slow Internet connection with Mint 6 and 7

Further to my internet speed problem, I downloaded Mint 7 Gloria, in the hope that the slow download speed problem might have disappeared. Unfortunately, the same problem still exists. It is still the case that Daryna works perfectly, but the internet download speeds on any later version of Mint are...
by emgy
Fri Mar 27, 2009 5:54 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Slow Internet connection with Mint 6
Replies: 8
Views: 2371

Slow Internet connection with Mint 6

I have had Daryna installed since it was released and it has behaved perfectly in all that time. I did try Elyssa for a short while, but it had a problem where, if I mounted a second hard disk to access data, then logged out, and someone else logged on (eg wife or son) then that disk became inaccess...
by emgy
Sat Jul 19, 2008 3:50 pm
Forum: MATE
Topic: Cannot mount FAT32 drive permanently
Replies: 17
Views: 4057

Re: Cannot mount FAT32 drive permanently

I've not come across "Sessions". What is it and where would I find it?
by emgy
Tue Jul 08, 2008 8:04 am
Forum: MATE
Topic: Cannot mount FAT32 drive permanently
Replies: 17
Views: 4057

Re: Cannot mount FAT32 drive permanently

I too have a FAT32 external HDD which mounts when I plug it in. In fstab, if I have no entries relating to FAT32 (vfat) partitions, I can click the "Computer" icon on the desktop, locate the drive icon, click it, and it will mount then open. I think it is some sort of automounting. /etc/mt...
by emgy
Mon Jul 07, 2008 7:38 pm
Forum: MATE
Topic: Cannot mount FAT32 drive permanently
Replies: 17
Views: 4057

Re: Cannot mount FAT32 drive permanently

The suggestion about the "Hidden" flag sounded quite plausible. I don't know how it came to be set, but I removed it using Partition Manager and tried again. Unfortunately, the " Cannot mount volume" message came back. Thanks for your suggestion anyway. I can't believe that I am ...
by emgy
Wed Jul 02, 2008 6:48 pm
Forum: MATE
Topic: Cannot mount FAT32 drive permanently
Replies: 17
Views: 4057

Re: Cannot mount FAT32 drive permanently

I've tried both /dev/hda2 /media/data vfat, defaults,users,rw,umask=000 0 0 and /dev/hda2 /media/data vfat, defaults,users,rw,umask=0222 0 0 but neither works. I have a spare laptop disk still with Daryna on, so I put that in to see how it should be done. Daryna automatically mounts all partitions a...
by emgy
Tue Jul 01, 2008 8:04 pm
Forum: MATE
Topic: Cannot mount FAT32 drive permanently
Replies: 17
Views: 4057

Re: Cannot mount FAT32 drive permanently

With rw added, the drive does not mount at all. When I click it, the following message appears:

Cannot mount volume

Unable to mount the volume

Details
[mntent]: line 13 in /etc/fstab is bad
mount: can't find /media/data in /etc/fstab or /etc/mtab

Go to advanced search