Search found 170 matches

by Niks
Fri Sep 18, 2015 9:24 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Ok have installed Liquorix on 3 laptops each with different Intel GPU's. All below issues are fixed !!!

1 - Black stripes gone

2 - crashed cinnamon if I opened chromium.

3 Mate menu back ground would be very very dark instead of default silver




We're cooking now :lol: :mrgreen:
by Niks
Tue Sep 15, 2015 4:25 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [NOT SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Fred Barclay wrote:I just wrote a tutorial for installing the Liquorix kernel; hopefully it'll help.


Indeed it does :D

I will post your link at the top of page for others and try it out on the other Intel GPU's I have and post results in here.

Fred Barclay is the downunder wonder minty :mrgreen:
by Niks
Sat Aug 22, 2015 5:59 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [NOT SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Tried to install liquorix but have had no luck either finding the info i need to find the correct version / headers etc. So as yet not got it to work ....some more help would be nice :mrgreen: Still think its a shame there seems to be a lack of feedback from the Cinnamon ( yes I made an official bug...
by Niks
Mon Aug 17, 2015 5:19 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [NOT SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Ah people are responding :D Didn't try suggested fix but will asap... New info I have just started ti install LMDE2 on a HP PC and guess what ...INTEL GPU and the same problem....This now makes 3 different Intel chips all having the same problem ........ :shock: I have noticed on one laptop that chr...
by Niks
Sun Jul 12, 2015 7:18 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [NOT SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

I'm seeing update after update but nothing changes my problem.
This is how my screen looks.
I have Chromium / firefox and image viewer open.
As you can see it also effects the back ground and icons.
by Niks
Mon Jun 29, 2015 1:41 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: [NOT SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Still have not found any new info .... :( I have the idea it maybe a cinnamon issue since I have another laptop with an Intel GPU and that keeps crashing. Would love it if someone reacted to this problem even if it's just a suggestion of a bug report to someone some where ! AN UPDATE of mint and cin...
by Niks
Fri Jun 05, 2015 5:27 pm
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: Graphics issue on LMDE2 INTEL GPU [NOT SOLVED]

Ok I after hours of trying to find out anything about this GPU and any driver issues I found this command inxi -AGx which produced this info Graphics: Card: Intel Mobile 915GM/GMS/910GML Express Graphics Controller bus-ID: 00:02.0 Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) Re...
by Niks
Sun May 31, 2015 7:06 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: Graphics issue on LMDE2

Disabling splash screen in grub has no effect.
As does reinstalling Plymouth.
I guess this is a new problem ?
by Niks
Sat May 30, 2015 5:53 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

Re: Graphics issue on LMDE2

Add va-driver-all to the list of installed packages (fixes black bands with Intel GPUs) Didn't fix it. I looked on the forum before i made his post but could not find anything that address the issue yet.. Can some one post a ink if you know ? Didn't try to disable splash screen yet as I don't know ...
by Niks
Sun May 17, 2015 7:22 am
Forum: Hardware Support
Topic: [SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML
Replies: 23
Views: 2662

[SOLVED]black stripes LMDE2 INTEL 915GM/GMS/910GML

Fred Barclay has made this tutorial for us mortals which solved my problem. http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=241&t=203167 Testing out LMDE 2 and found a problem with graphics. I get black stripes across the background. Everything else seems to work normally. If I change the backgroun...
by Niks
Tue Mar 26, 2013 7:12 pm
Forum: Archive
Topic: Why I have given up on LMDE
Replies: 8
Views: 4308

Why I have given up on LMDE

After starting at it's launch I have decided to give up using LMDE... :( not because of what it is but the lack of support regarding update issues :roll: If you search my name in here your find a number of postings regarding update 6 issues. I was running it in both 32 and 64 bit versions 5 differen...
by Niks
Sat Mar 02, 2013 5:57 pm
Forum: Archive
Topic: Disappointing reactions to new ISO's or update issues
Replies: 5
Views: 3366

Re: Disappointing reactions to new ISO's or update issues

OK did a full wipe ( all hidden maps) except for my own files on HOME and re install the last iso 64 bit. Did the update . DDM recommends a different graphics driver but not going to try it as yet as last time it caused a problem. I do not have sound alerts "out of the box" not in live mod...
by Niks
Sat Mar 02, 2013 1:53 pm
Forum: Graphic Cards & Monitors
Topic: Unable to install ATI driver
Replies: 17
Views: 8152

Re: Unable to install ATI driver

Schoelje wrote:Does this make any difference:

Code: Select all

sudo aticonfig --adapter=all --initial -f


I would like to know if the above command would also work on a single gpu ATI card (it would make adapting DDM for hybrid cards a lot easier).


NO it didn't
by Niks
Sat Mar 02, 2013 1:16 pm
Forum: Archive
Topic: Disappointing reactions to new ISO's or update issues
Replies: 5
Views: 3366

Re: Disappointing reactions to new ISO's or update issues

Thx wavespot I am an avid fan of linux and Mint. And have been using it since Mint 3. This is the first time I have felt so left in the dark and disappointed that no one seems to be interested that I have very clearly repeatable problems which are there at install! I have equipment which id neither ...
by Niks
Sat Mar 02, 2013 12:29 pm
Forum: Archive
Topic: Disappointing reactions to new ISO's or update issues
Replies: 5
Views: 3366

Re: Disappointing reactions to new ISO's or update issues

Regarding DDM
http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=47&t=113559

As for the rest if no one asks for anything then you don't post anything.
by Niks
Thu Feb 28, 2013 3:29 pm
Forum: Archive
Topic: Disappointing reactions to new ISO's or update issues
Replies: 5
Views: 3366

Disappointing reactions to new ISO's or update issues

PC one A:- Graphics. I jumped at the chance to use Cinnamon on my main/multimedia PC when it came out. Tried to use the rolling concept and just went for Update 6 and followed instructions. Cinnamon would not work. Thought I had done something wrong so decided to re-install. Still had Graphic probl...
by Niks
Sat Feb 23, 2013 4:37 pm
Forum: Archive
Topic: alert sounds not working in cinnamon + 5.1 sounds not workin
Replies: 2
Views: 2108

Re: alert sounds not working in cinnamon + 5.1 sounds not wo

if you click on the small speaker-icon. (right-down in the panel) What do you have on "Output device..." And what in the "Sound Settings"-Menu, in every tab ? Every sound card I have and no matter which one I select as default the alert sounds always remain grey. The system you ...
by Niks
Sun Feb 17, 2013 8:39 am
Forum: Archive
Topic: alert sounds not working in cinnamon + 5.1 sounds not workin
Replies: 2
Views: 2108

alert sounds not working in cinnamon + 5.1 sounds not workin

I'm using the last distro of LMDE 64 Cinnamon After install I had the alert sounds but during updates they disappeared then reappeared now it's all grayed out again. It's not a mixer issue as I have multiple sound devices and use pavucontrol to route all my signals. It works well accept the 5.1 outp...
by Niks
Fri Feb 08, 2013 8:40 pm
Forum: Software & Applications
Topic: Device Driver Manager - Help needed
Replies: 344
Views: 63951

Re: Device Driver Manager - Help needed

Hi Schoelje I'm still working on the on the eeepc 1201HA with LMDE 32 and the issue with the Intel GMA500 I have discovered this http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTAxMTA and the Intel driver is not worth the life time it takes to get working. I noticed that this driver is not m...
by Niks
Thu Jan 24, 2013 6:51 am
Forum: Graphic Cards & Monitors
Topic: Unable to install ATI driver
Replies: 17
Views: 8152

Re: Unable to install ATI driver

Well after Googleing my fingers to the bone I found my solution. :D Use Synaptic to remove any flgrx packages you can find. Open the Terminal and type these commands sudo apt-get remove --purge fglrx* sudo apt-get update && sudo apt-get install fglrx-driver fglrx-control Although not advised...

Go to advanced search