Search found 24 matches

by harlekein
Thu Jan 05, 2017 8:58 am
Forum: Themes, Icons, & Wallpaper
Topic: Changed application icon is not displayed when launched from command line
Replies: 0
Views: 316

Changed application icon is not displayed when launched from command line

I changed the icon of Sublime Text. When I launch the application from the menu I see the icon I specified use. When I launch the application from command line it renders a low resolution icon which I guess is coming from `/usr/share/icons/hicolor/64x64/`, but I am not sure. Where else can I configu...
by harlekein
Fri Apr 01, 2016 6:30 am
Forum: Cinnamon
Topic: [SOLVED] Menu application icons missing
Replies: 0
Views: 306

[SOLVED] Menu application icons missing

For some reason my application icons have gone missing: menu.png When I go into the menu editor I can also see icons for each entry. They're just not being displayed here. As you can see they are still visible in the menu bar, but not in the menu. I tried switching themes, reinstalling the theme, re...
by harlekein
Thu Dec 24, 2015 5:53 am
Forum: Other topics
Topic: How secure is LUKS when locking the screen?
Replies: 2
Views: 654

How secure is LUKS when locking the screen?

In my understanding, when I boot up my laptop I enter the password to decrypt the drive. From that moment on, decryption is not enabled. Is this correct? So I am concerned that my data is not encryped if I would put my laptop to sleep, lose it and someone wakes it. The lock screen is present, but fr...
by harlekein
Mon Dec 14, 2015 3:22 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [Solved] No sound output after upgrade to 17.3
Replies: 1
Views: 1576

Re: [SOLVED] No sound output after upgrade to 17.3

This is what led me to the solution: [code]> start-pulseaudio-x11 Connection failure: Connection refused pa_context_connect() failed: Connection refused [/code] After trying many many things, it was as simple as deleting the `.pulse` directory from my home. But maybe one of the in between steps solv...
by harlekein
Sun Dec 13, 2015 10:40 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: [Solved] No sound output after upgrade to 17.3
Replies: 1
Views: 1576

[Solved] No sound output after upgrade to 17.3

I had a few pending upgrades and after installing them and moving onto 17.3 my sound is gone. I can see my options in alsamixer on the command line, but nothing is listed when I look at the sound panel output options. I purged and reinstalled alsa. I upgraded my kernel, but the problem remains. When...
by harlekein
Sun Aug 02, 2015 5:27 am
Forum: Cinnamon
Topic: Battery indicator after upgrade to 17.2
Replies: 10
Views: 8132

Re: Battery indicator after upgrade to 17.2

I found this bug is posted on the repo at Github. I did some digging around and found the problem was introducted in 2.4.1. I solved it by using the applet from 2.4.0 again. (Mint 17.1) https://github.com/linuxmint/Cinnamon/issues/4329 In short: cd /usr/share/cinnamon/applets/power@cinnamon.org sudo...
by harlekein
Sat Jul 04, 2015 3:57 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Battery indicator after upgrade to 17.2
Replies: 10
Views: 8132

Re: Battery indicator after upgrade to 17.2

Going into Settings > Applets > Power I was able to display the percentage in the tray. The battery icon is pretty much useless now, but at least I can see the status of my battery without having to hover over it.
by harlekein
Fri Jul 03, 2015 4:38 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Battery indicator after upgrade to 17.2
Replies: 10
Views: 8132

Battery indicator after upgrade to 17.2

Today I upgraded my two laptops to 17.2 with Cinnamon 2.6 and on both I have the same problem: The battery indicator in the Gnome panel does not display the percentage. It does display being drained somewhat after a while, but then it becomes full again randomly. It is not display the status correct...
by harlekein
Sat May 09, 2015 6:00 am
Forum: Installation & Boot
Topic: [SOLVED] Install drivers from USB
Replies: 1
Views: 2708

Re: Install drivers from USB

This was the solution for me: http://askubuntu.com/questions/4694/how-to-use-a-iso-image-as-a-cd-rom-repository I mounted the Mint ISO and Ubuntu ISO both, since I had downloaded them in the process of troubleshooting. Copied them with a USB drive. I then did this with sudo: mount -t iso9660 -o loop...
by harlekein
Fri May 08, 2015 7:42 pm
Forum: Installation & Boot
Topic: [SOLVED] Install drivers from USB
Replies: 1
Views: 2708

[SOLVED] Install drivers from USB

My laptop has a Broadcom BCM4352 wireless card and no ethernet port. During the boot of Linux Mint USB I was able to go to drivers and install the proprietary drivers. After I installed Linux Mint and rebooted (and fixing GRUB) I do not have the drivers installed. I do see them listed in Driver Mana...
by harlekein
Sat Dec 20, 2014 11:27 am
Forum: Hardware Support
Topic: Mouse and Keyboard Unresponsive
Replies: 13
Views: 4346

Re: Mouse and Keyboard Unresponsive

I just upgraded from 17 to 17.1. When I boot up my laptop the leds on the external USB keyboard and Mouse are on. As soon as I hit the login screen for Mint they turn off and become unresponsive. Everything was working fine on 17. It is still fine on the boot menu and in Win8. It's explicitely 17.1 ...
by harlekein
Wed Sep 03, 2014 1:34 am
Forum: Cinnamon
Topic: Super_L and Super_R [Solved]
Replies: 4
Views: 934

Re: Super_L and Super_R

Thank you very much this information!
by harlekein
Tue Aug 26, 2014 1:25 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Super_L and Super_R [Solved]
Replies: 4
Views: 934

Re: Super_L and Super_R

No ideas?
by harlekein
Tue Aug 26, 2014 1:24 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Change Cinnamon launch shell [Solved]
Replies: 4
Views: 1476

Re: Change Cinnamon launch shell

Hmm.. In this case I am using Sublime Text. I can start it with command line from zsh and it will use zsh as the environment. When I launch it from the menu it will refer to /bin/bash.

So in this case it could be an issue in the application.
by harlekein
Tue Aug 26, 2014 1:23 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Change Cinnamon launch shell [Solved]
Replies: 4
Views: 1476

Re: Change Cinnamon launch shell

Hmm.. In this case I am using Sublime Text. I can start it with command line from zsh and it will use zsh as the environment. When I launch it from the menu it will refer to /bin/bash.

So in this case it could be an issue in the application.
by harlekein
Sun Aug 24, 2014 12:59 pm
Forum: Cinnamon
Topic: Change Cinnamon launch shell [Solved]
Replies: 4
Views: 1476

Change Cinnamon launch shell [Solved]

I am using zsh instead of bash for a while now, but I noticed that any application I start from the Cinnamon menu will start with the bash shell associated. How would I be able to change this?
by harlekein
Sat Aug 02, 2014 11:42 am
Forum: Cinnamon
Topic: Super_L and Super_R [Solved]
Replies: 4
Views: 934

Re: Super_L and Super_R

With xev I found out that on my keyboard Super_L has keycode 133 and Super_R has keycode 134. So I tried to remap 134 to Super_L: xmodmap -e "keycode 134 = Super_L" This does give the following: KeyRelease event, serial 40, synthetic NO, window 0x4600001, root 0x9d, subw 0x0, time 21683599, (86,222)...
by harlekein
Sat Aug 02, 2014 11:09 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No sound on internal speakers [Solved]
Replies: 6
Views: 2608

Re: No sound on internal speakers

Well, after this I muted and unmuted the laptop with the function keys and I got sound.

Before this I did some unmuting in alsamixer.

I am not sure what led to this event, but I am happy it's working and got more insight in how the sound is handled in Linux.

Thanks for your help.
by harlekein
Sat Aug 02, 2014 10:58 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No sound on internal speakers [Solved]
Replies: 6
Views: 2608

Re: No sound on internal speakers

Pavucontrol / Pulse audio shows sound playing on speakers, but I hear nothing.
by harlekein
Sat Aug 02, 2014 4:48 am
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: No sound on internal speakers [Solved]
Replies: 6
Views: 2608

Re: Sound gone after reboot

Well, since I couldn't get Cinnamon to come up anymore I restored the system from a recent backup.

I now found out that I have sound through my headphones, but not on the internal speakers.

I will try Pavucontrol to see if that helps me more.

Go to advanced search