Search found 16 matches

by deviceguru
Fri Jul 06, 2012 1:51 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Re: LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)

@jjaythomas: The problem isn't that the CD isn't recognized as a boot device. I can boot older Linux liveCDs just fine on the Vaio notebook, and few current liveCDs also boot. But somewhere around 2009 there was a change to the "standard" liveCD bootup sequence or build components: apparently the ke...
by deviceguru
Thu Jul 05, 2012 3:36 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Re: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB b

@jjaythomas: thanks for the suggestion! I'll try installing the Swift Linux liveCD on the old Vaio notebook, and will report back on the results. Update 1: The Swift Linux liveCD, like most other relatively recent liveCDs, does not boot on the Vaio notebook due to the Vaio's use of an external USB-i...
by deviceguru
Thu Jul 05, 2012 2:51 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Re: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB b

Re: oobetimer's suggestion... Actually, the Unetbootin approach was one of my earlier, failed, attempts. If I remember correctly, the liveDVD ISO's installation process could not proceed due to the ISO file running from the target HDD. I tried positioning it on a thumbdrive, but for some reason Unet...
by deviceguru
Tue Jul 03, 2012 8:47 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Re: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB b

I think you can build the flash memory LMDE installation from any x86 system for use in this process, so steps 2-4 can be replaced with using the LMDE liveDVD on a desktop x86 PC system to install LMDE onto a thumbdrive with a 10,000MB "/" ext4 partition and a 1,000MB swap partition. Then go to step...
by deviceguru
Tue Jun 26, 2012 7:26 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)

Note: This is the second iteration of this post. The first version had a small error in it, which interfered with installing a bootloader in the laptop HDD's master boot record. Here is my (admitedly convoluted) procedure for installing LDME on an old laptop. I suspect there's an easier way to do t...
by deviceguru
Mon Jun 25, 2012 8:08 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Re: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB b

@nunol: Thanks for the suggestion. Actually, I did try Plop (v5.0.14), but it couldn't find the USB thumbdrive.

The laptop is an old ThinkPad X10.
by deviceguru
Mon Jun 25, 2012 6:11 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)
Replies: 13
Views: 3945

Installing LMDE on an old laptop (no DVD drive, no USB boot)

What's the easiest way to install LMDE on an old laptop, which has a CD-only drive and does not support booting from USB media? I have come up with a method that's somewhat convoluted, so I'd like to know if there's a straightforward way to do it. Thanks!
by deviceguru
Sat Jun 09, 2012 3:14 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: MATE Configuration Editor?
Replies: 1
Views: 8628

MATE Configuration Editor?

Maybe it was something I did wrong in my testing of LMDE 201204, but I couldn't find a way to adjust the set of system icons that showed up on my MATE desktop, i.e. the Computer, Home, Trash, Network icons. In normal Mint, there's a mintDesktop tool which provides a "Desktop Settings" panel for cont...
by deviceguru
Mon Jun 04, 2012 2:33 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Enabling Compiz in Mate
Replies: 10
Views: 13191

Re: Enabling Compiz in Mate

I tried that suggestion and, although it does enable compiz, CPU utilization immediately jumps to about 70 percent from less than 10 percent when compiz starts.
by deviceguru
Sun Jun 03, 2012 11:04 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: MATE panel gone!
Replies: 4
Views: 7402

Re: MATE panel gone!

@cmost, thanks for the suggestion! I'll try that if MATE's panels ever disappear again in the future. But it turns out I just ran into another problem that required me to delete/recreate my primary user account, which resulted in a properly functioning MATE desktop. FYI, the problem that required me...
by deviceguru
Sat Jun 02, 2012 5:43 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: MATE panel gone!
Replies: 4
Views: 7402

Re: MATE panel gone!

I was adjusting various configuration settings when the problem occurred. I realize I erred in not immediately recording what I'd been doing when the problem occurred. It may have occurred when I experimented with having the system boot automatically without password prompting; or perhaps it was whe...
by deviceguru
Sat Jun 02, 2012 12:46 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: MATE panel gone!
Replies: 4
Views: 7402

MATE panel gone!

I'm not sure what I did, but for some reason all of a sudden the MATE panel on my LMDE 201204 installation vanished from the screen and would not return with rebooting. I cast about for mate settings on the system, and discovered that if I gave the command "mate-panel" from the command line, the pan...
by deviceguru
Fri Jun 01, 2012 7:24 pm
Forum: MATE
Topic: [Solved] Suspend and Resume with Power Button problem
Replies: 8
Views: 3133

[Bug Workaround] Suspend/Resume via Power Button problem

FYI, this is still an issue with the latest LMDE (as of 201204), and it still solves the problem. Specifically... I was disappointed to find that suspend/resume didn't work properly on my system. The system seemed to suspend just fine, but when it resumed it would restore the desktop perfectly, but ...
by deviceguru
Thu May 31, 2012 7:52 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error
Replies: 38
Views: 10677

Re: [Known upstream bug] LMDE UP4: Printer properties error

I just kicked Ubuntu off my desktop system after 5 years of what had been a good relationship, and have replaced it with LMDE. Like so many others, I was greatly turned off by Canonical's insistence on going down the Unity path; I wanted something more straightforward, but it had to be based on debi...
by deviceguru
Wed May 25, 2011 7:07 pm
Forum: Sound, Multimedia, & Codecs
Topic: Boxee on Linux Mint 11??
Replies: 4
Views: 2712

Boxee on Linux Mint 11??

hey, I'm trying to install Boxee on LM 11, and am getting reports from dpkg of a bunch of missing libraries. Specifically (using boxee-0.9.22.13692.i486.modfied.deb freshly downloaded from boxee.tv)... Package libsdl-gfx1.2-4 is not installed. Package libtre4 is not installed. Package libtre5 is not...
by deviceguru
Thu Mar 31, 2011 1:31 pm
Forum: LMDE 1 Archive
Topic: Installing Boxee on LMDE?
Replies: 1
Views: 811

Installing Boxee on LMDE?

hey. anybody have a successful formula for installing Boxee on LMDE?

Go to advanced search